Fórum » O TECHNIKE

Zmena rychlosti uzavierky?

Sike1
Sike1 2009-07-13 20:38:35+02
Zdravim, nedavno som sa rozhodol pre kupu zrkadlovky. Mam ju vlastne len den, jedna sa o model Nikon D2x. Mam vsak jednu zakladnu otazku. Ako sa da zmenit rychlost uzavierky? Skutocne sa vam moze zdat ze sa jedna o trivialnu otazku, ale nenasiel som nikde odpoved. Som len cerstvy zaciatocnik. Dakujem

Strhak
2009-07-13 22:33:03+02
príspevok od: conan7
dobréééé páči sa mi :D
Béééééééé veď aj mne, vedieť toto až pri srdiečku zahreje. Hmmm toľko syru a mäsa z mladých už mi slinky tečú, asi preto tie pohľady :-P

conan7
2009-07-13 22:44:44+02
príspevok od: Strhak
Minule som si tak spomenul na javelina a jeho ovečky. Našiel som mu lepšie stádo, pozrite ako sa na nás všetky pekne a nechápavo pozerajú :-DD
bratia a sestry vitajte :D ...v kotli...hehehe

dodo_bb
2009-07-13 23:09:24+02
Maťo, a prečo vlastne chceš tú rýchlosť meniť? Veď ten foťák mal predtým určite nejaký profík a mal tam asi nastavený ten najlepší čas, ako sa dá, nie? Podľa mňa sa nesnaž nič meniť, len foť (stláčaj ten okrúhly gombík vpravo na hornej strane)a budú to súúúúper zábery. Veď máš súúúúúper stroj...

Manny357
2009-07-14 00:15:31+02
:D ja sa fakt dokazem uz len smiat.. :D:D

Strhak
2009-07-14 00:40:13+02
príspevok od: Manny357
:D ja sa fakt dokazem uz len smiat.. :D:D
Ale tak toto nieje do smiechu ľudia čo začínajú s fotografiou si tu kupujú top triedu. Potom neni divu že si nevedia ani čas nastaviť, by ma zaujímalo či aspoň hĺbku ostrosti vie ako má meniť. Daktorý ľudia nechápu načo sú fotoaparáty odstupňované od základných po tú najvyššiu triedu, potom niet sa čo čudovať takýmto otázkam. Ja už len čakám kedy dakto vyvesí na fóre otázku: Kúpil som si Hasselblad H3DII-50 prečo sa mi nedá nastaviť vyššia hodnota ISO ako 400, a asi je pokazení lebo v zadu tam kde je displej sa to dá dať preč a nemá blesk, a dá sa dokúpiť grip aby som ho mohol držať aj vertikálne? Skôr či neskôr sa aj k takýmto otázkam dopracujeme, ja fandím Matejovi že kúpil super mašinku, len ako začínajúcemu je mu skôr na obtiaž ako na osoh

duroslav
2009-07-14 07:48:41+02
To som zvedavý chlapče, kde si hľadal keď si nenašiel odpoveď. V Novom čase?

Slavo Jancisin
2009-07-14 11:02:52+02
Minule som si tak spomenul na javelina a jeho ovečky. Našiel som mu lepšie stádo, pozrite ako sa na nás všetky pekne a nechápavo pozerajú :-DD
ovečky máme aj tu na ephoto :
www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/blogy/kratka-nedelna-prechadzka-v-pieninskom-narodnom-parku/

Manny357
2009-07-14 11:10:49+02
Ale tak toto nieje do smiechu ľudia čo začínajú s fotografiou si tu kupujú top triedu. Potom neni divu že si nevedia ani čas nastaviť, by ma zaujímalo či aspoň hĺbku ostrosti vie ako má meniť. Daktorý ľudia nechápu načo sú fotoaparáty odstupňované od základných po tú najvyššiu triedu, potom niet sa čo čudovať takýmto otázkam. Ja už len čakám kedy dakto vyvesí na fóre otázku: Kúpil som si Hasselblad H3DII-50 prečo sa mi nedá nastaviť vyššia hodnota ISO ako 400, a asi je pokazení lebo v zadu tam kde je displej sa to dá dať preč a nemá blesk, a dá sa dokúpiť grip aby som ho mohol držať aj vertikálne? Skôr či neskôr sa aj k takýmto otázkam dopracujeme, ja fandím Matejovi že kúpil super mašinku, len ako začínajúcemu je mu skôr na obtiaž ako na osoh
:D

Sike1
2009-07-14 16:25:09+02
Ako vidim tak sa tu fajne rozbehla debata :D Fakt Vam rozumiem ze sa Vam to zda ako absolutne elementarna otazka, asi preto ze aj je. Riadim sa heslom ze radsej kupit raz poriadne ako zopar krat nanic. Hladal som odpoved na internete, aj v manuali, bezuspesne. Mozno aj preto lebo zatial nepoznam zakladne pojmy. Samozrejme sa to snazim dobehnut. Dakujem vsetkym za pomoc.

conan7
2009-07-14 16:31:10+02
príspevok od: Sike1
Ako vidim tak sa tu fajne rozbehla debata :D Fakt Vam rozumiem ze sa Vam to zda ako absolutne elementarna otazka, asi preto ze aj je. Riadim sa heslom ze radsej kupit raz poriadne ako zopar krat nanic. Hladal som odpoved na internete, aj v manuali, bezuspesne. Mozno aj preto lebo zatial nepoznam zakladne pojmy. Samozrejme sa to snazim dobehnut. Dakujem vsetkym za pomoc.
vitaj v klube :D akože v tom si šikovný že si nedostal ovečky, to ti závidím :)

PRINST
2009-07-14 16:43:51+02
A to ste ešte nezažili reakcie ´našich radikálov´ !!!
Nikto učený z neba nepadol, všetci sme sa museli prelúskať základami. Ale aby ste tu v budúcnosti neboli terčom posmechu - doporučujem Vám vopred si prečítať a trochu naštudovať nejakú odbornú literatúru.
Podľa môjho názoru pre začiatok je asi najlepšia kniha od Romana PIHANA : ´MISTROVSTVÍ PRÁCE S DSLR´ - kde sú zhrnuté tie najelementárnejšie základy.
No a samozrejme uvedený autor na svojom webe : http://www.fotoroman.cz/ - má možno povedať : Školu fotografovania - vrelo doporučujem !
A inak, nedajte sa tu nikým znechutiť !
Vítajte na ´ephoto.sk´

Marcel Rebro
2009-07-14 16:51:36+02
No bratu, neviem kde si hladal. Ja som si dal tu namahu ze som si do gugla al ze ´Nikon D2X manual´, klikol na 2 odkaz (prvy sa stahoval pomaly), stiahol som ho a nasiel som odpoved (za teba) ... cele mi to zabralo asi 5 min, takze sa mi ani neoplati vystavovat Ti fakturku ;-)))

duroslav
2009-07-14 16:58:54+02
Skús nám ešte vysvetliť, čo ťa vlastne viedlo ku kúpe profi zrkadlovky, keď ako sám píšeš nepoznáš základné pojmy.

Marcel Rebro
2009-07-14 17:09:01+02
príspevok od: duroslav
Skús nám ešte vysvetliť, čo ťa vlastne viedlo ku kúpe profi zrkadlovky, keď ako sám píšeš nepoznáš základné pojmy.
Bracho kedysi byval v Emerike u dochodcov co im pozicali na zimu dom, lebo isli na Floridu si kosti hriat. V ramci upratovania, nasli nasi chalani na povale piano. Ked sa domacich pytali ci hraju, ze nie, ale bolo v akcii ... ;-)

duroslav
2009-07-14 17:25:13+02
príspevok od: Marcel Rebro
Bracho kedysi byval v Emerike u dochodcov co im pozicali na zimu dom, lebo isli na Floridu si kosti hriat. V ramci upratovania, nasli nasi chalani na povale piano. Ked sa domacich pytali ci hraju, ze nie, ale bolo v akcii ... ;-)
Hrabalov film ´Slavnosti sněženek´ si videl?
No nekup to, když je to tak levný :-)

javelin
2009-07-14 20:59:31+02
Ty Koky , toto je jeba....

Manny357
2009-07-15 10:44:39+02
príspevok od: javelin
Ty Koky , toto je jeba....
A ovecky su kde?

javelin
2009-07-15 13:00:31+02
nemohol som ich cez slzu v oku nájsť..........

pcleader21
2009-08-07 20:31:54+02
A si si isty ze si mal spravny manual? Prepac ale moj nazor a nazor aj inych tu znie takto... Ak riesis veci typu cas uzavierky, kup si Nikon D40x tam mas pekne 10 Megapixelov (cim viac megapixelov tym lepsie) a budes tam mat okrem casu a clony 20 funkcii ktore nevyuzijes..takto ich tam mas 200 ;-) :-D :-D :-D :-D :-D jaj...naco som ja tu D60 kupoval..mal som ist rovno pre D3x alebo pre 5D MarkII :-D :-D :-D :-D

zelovoc
2009-08-07 21:21:00+02
ugh. zaciatocnik a d2x. tu je kazda rada marna. rofl

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()