Zdravim, nedavno som sa rozhodol pre kupu zrkadlovky. Mam ju vlastne len den, jedna sa o model Nikon D2x. Mam vsak jednu zakladnu otazku. Ako sa da zmenit rychlost uzavierky? Skutocne sa vam moze zdat ze sa jedna o trivialnu otazku, ale nenasiel som nikde odpoved. Som len cerstvy zaciatocnik. Dakujem
Tak ma to napadlo, lebo moj 1. digital Olympus FE 130 nebol vobec top trieda ani v case davno minulom, ale bol tak kvalitne vyrobeny, ze sa vobec za celu svoju zivotnost nemusel, ehm nedal, nastavovat. Asi tak. Dnesni vyrocovia by sa mali hanbit.
fu až teraz mi došlo že som mohol pozrieť aj iné možnosti a nie hneď kupovať so spúštou na pravej strane pri mojom budúcom tele pozriem niečo aspoň v strede keď už to nebude mať spúšť aj pre ĺavákov
samozrejme že áno ale musíš mať spúšť so senzorom na snimanie odtlačkou a do softw. Dopaleny modul na rozpoznanie palca ukazováka malička a tak inak ti to do exifu nepôjde
myslim si ze si tu z nas niekto evidentne striela,zabava sa......
Aj mne sa zda, ja to nadhodim ako serioznu temu, ocakaval som statisticky spracovatelne vysledky, napr.: 52% fotografov macka spust malickom lavej ruky atd, atd.
stalo, bol to nejaký Opel a nevedel som, že ten prstenec treba nadvihnúť. Tak som ho potlačil dozadu - bolo len zaparkované... Ale táto otázka - dosť čudná, nie? A clonu vie nastaviť, keď sa na čas pýtal? A citlivosť? A na iné sa už radšej nejdem pýtať...
stalo, bol to nejaký Opel a nevedel som, že ten prstenec treba nadvihnúť. Tak som ho potlačil dozadu - bolo len zaparkované... Ale táto otázka - dosť čudná, nie? A clonu vie nastaviť, keď sa na čas pýtal? A citlivosť? A na iné sa už radšej nejdem pýtať...
Citlivosť nie je problém....šrobovákom zo zadu...:)))
Zmena rychlosti uzavierky?
Dáva info o použitom prste vlastne foťák do exif-u?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa