Mám setový objektív k Nikonu D60- 18-55mm VR, tuším to má priemer 52 cm... dá sa naň dať filter Hoya UV(O) 52mm HMC Super ???
Respektíve aký filter naň sadne? cenu chcem do 23€, kedze to je len setak takze nepotrebujem nic profi
Dakujem za odpovede
Ak je tvoje tušenie správne, môžeš tam dať taký filter.. a resp. sadne tam akýkoľvek filter s priemerom závitu 52 mm (filter z vysávača by som redšej neskúšal).
A ešte taký detail. Ak by si chcela polarizák tak si daj pozor pretože predný člen toho objektívu sa pri ostrení otáča, čo použitie polarizáku dosť komplikuje. Najprv treba zaostriť a až potom nastaviť polarizák tak aby sa dosiahol požadovaný efekt..
Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu taký objektív a ešte k tomu setový. To čo sním fotíš mesiac ti kokso na to ti budú musieť spraviť na zákazku filter 52 cm nieje bežné kde si kúpila aj ja chcem. No a teraz vážne predpokladám že si sa pomýlila a že to nieje priemer 52 cm ale mm, takže ten 52mm filter naň bude pasovať . Presvedč sa že je to ozaj 52 mm lebo tušenie ti nepomôže a podľa toho si vyber filter. Ak má objektív 52mm priemer tak aj filter musí mať ten istí. Aký filter si kúpiš to nechám na teba, lebo ja osobne nepoužívam filtre a ešte, Hoya je dobrá
nic v zlom....ozve sa asi vela ludi co ma zozeru ze neradim zaciatocnikom a ze ich odkazujem na kadeco a ze sa to tu zaplna potom zbytocnymi prispevkami...ale pytat sa na to ci na 52mm sadne 52mm filter mi pride uz ozaj ako stupidnost (dalsia)...ked sa tu opakuje 3x do tyzdna akej znacky filter tak budis...ale ved na toto staci zdravy sedliacky rozum....ked sa dve ciselka rovnaju tak to asi musi pasovat...a ted tie dokazy...co tak google.sk alebo fotoroman.cz ten je to asi najlepsiepopisane...nastudovat a uvazovat vlastnou hlavou pls nabuduce !!!
Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu taký objektív a ešte k tomu setový. To čo sním fotíš mesiac ti kokso na to ti budú musieť spraviť na zákazku filter 52 cm nieje bežné kde si kúpila aj ja chcem. No a teraz vážne predpokladám že si sa pomýlila a že to nieje priemer 52 cm ale mm, takže ten 52mm filter naň bude pasovať . Presvedč sa že je to ozaj 52 mm lebo tušenie ti nepomôže a podľa toho si vyber filter. Ak má objektív 52mm priemer tak aj filter musí mať ten istí. Aký filter si kúpiš to nechám na teba, lebo ja osobne nepoužívam filtre a ešte, Hoya je dobrá
Strhak začínaš byť ironický :D:D už aj ovečky máš pripravené ako sme videli :D:D
Strhak začínaš byť ironický :D:D už aj ovečky máš pripravené ako sme videli :D:D
nie nie, na naozaj zlé otázky mám niečo iné, nebudem sa predsa opakovať po dakom mám vlastnú hlavu a aj pripravenú odpoveď. Na naozaj hlúpu otázku – preboha ľudia prestaňte piť, treba viac myslieť a toto bol len preklep
nie nie, na naozaj zlé otázky mám niečo iné, nebudem sa predsa opakovať po dakom mám vlastnú hlavu a aj pripravenú odpoveď. Na naozaj hlúpu otázku – preboha ľudia prestaňte piť, treba viac myslieť a toto bol len preklep
aj ja mám setový objektív a v budúcnosti ho plánujem vymeniť za niečo lepšie, takže sa mi zdalo zbytočné kupovať filtre, ktoré by boli drahšie, než samotný objektív :) a sama píšeš, že ti bude stačiť aj niečo lacnejšie.
možno sa ti bude pozdávať táto sada:
http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei-digital-filter-kit-52mm-uv/c-pl/nd4/
máš tam 3 druhy filtrov a k setovému objektívu za veľmi dobrú cenu...samozrejme, ak chceš do filtrov investovať viac a seťák neplánuješ tak skoro meniť, filtre Hoya budú určite dobrou investíciou
myslim, ze na set objektiv je zbytocne davat UV filter na ochranu. Lacny filter len este zhorsi kvalitu obrazu a ak sa nahodou objektivu nieco stane, v bazare sa da kupit dalsi za cenu dobreho filtra, alebo si uz rovno kupis lepsi objektiv.
myslim, ze na set objektiv je zbytocne davat UV filter na ochranu. Lacny filter len este zhorsi kvalitu obrazu a ak sa nahodou objektivu nieco stane, v bazare sa da kupit dalsi za cenu dobreho filtra, alebo si uz rovno kupis lepsi objektiv.
Musím s tebou súhlasiť je to tak, Veľa ľudí hovorí že setové objektívy sú dobré len na to aby sa do foťáka nedostal prach. Ja som dakedy tiež začínal so seťákom a na začiatok kým človek čo to pochopí stačí
Musím s tebou súhlasiť je to tak, Veľa ľudí hovorí že setové objektívy sú dobré len na to aby sa do foťáka nedostal prach. Ja som dakedy tiež začínal so seťákom a na začiatok kým človek čo to pochopí stačí
no zalezi na tom co si predstavujet pod takovym slovem ze ´setak´ Kefaline ... napriklad D700 sa predava v sete s 14-24/2.8 ... skusna predna krytka ;-)
No tak to hej ale myslím že si ma pochopil na ktoré objektívy narážam. 14-24/2,8 je hodne vzdialení od nich a to rozhodne nie len cenou, ale dačo podobné od Canonu vy som zniesol na svoj bajonet ;-)
No tak to hej ale myslím že si ma pochopil na ktoré objektívy narážam. 14-24/2,8 je hodne vzdialení od nich a to rozhodne nie len cenou, ale dačo podobné od Canonu vy som zniesol na svoj bajonet ;-)
Strhak mimochodom pekný avatar, ako by som sám seba videl :D:D
Strhak mimochodom pekný avatar, ako by som sám seba videl :D:D
No jó to dáko včera v noci vzniklo pri diskusii s grankom. Inak nemusíš ma stále oslovovať len priezviskom ja mám aj meno a neurazím sa, nemusíš sa báť ;-)
Aký filter na setový objektív od Nikonu??
...ani na setovom objektíve nie je jedno aký filter použiješ...
...to sú len mylné teórie, že na slabšie sklo postačuje kdejaký šunt...
...treba najsť kvalitu za dobrú cenu.....napr. už tu spomýnaná Hoya...
možno sa ti bude pozdávať táto sada:
http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei-digital-filter-kit-52mm-uv/c-pl/nd4/
máš tam 3 druhy filtrov a k setovému objektívu za veľmi dobrú cenu...samozrejme, ak chceš do filtrov investovať viac a seťák neplánuješ tak skoro meniť, filtre Hoya budú určite dobrou investíciou
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa