uz dlhsie zhanam nikon 70-200 a nedari sa mi to zorganizovat z USA z bhphoto. Tak sa zacinam preorientovavat na svajciarsko. nenajde sa niekto kto by spojil sily a .... este nemam predstavu povedzme sadnut do auta, benzin/2 a ist na nakup do digitec.ch ?
digitec.ch
Objednáš, vytlačíš objednávku, nabehneš do digitec-u a zaplatíš..a odýdeš spokojný.
Odporúčam, aj keď ja si dávam tovar posielať poštou, nakoľko som momentálne na druhej strane švajcu.
Ja by som si tam tiez vedel vybrat, ale este som sa k tomu nejak neodhodlal. Ako som tak porovnaval ceny tu a tam, tak je ta znacny rozdiel. Ak sa raz rozhodnem, ze by som sa vybral, asi sem prispejem a mozno by som vedel priviest aj viac roznych aj pre inych zaujemcom.
co sa tyka nikonu tak by som pockal do septembra, nakolko je predbezne ohlasena zmena v sklach a pocitam, ze hadam uz bude upgrade aj 70-200, inac ak treba viem ho zohnat bez problemov do 2 tyzdnov vratane zaruky novy priamo z nikonu, hoci je aktualne pravda problems dostupnostou niekolkych skial - preto si myslim, ze idu na vymenu za novy model a stary sa uz nevyraba
asi zacnem cosi riesit. neviem povedat co, zalezi aj od prace ako bude cas ale vazne uvazujem sa vybrat do ch. som spravil dva pokusy - znami boli v amerike ale nejako to nevyslo...
asi zacnem cosi riesit. neviem povedat co, zalezi aj od prace ako bude cas ale vazne uvazujem sa vybrat do ch. som spravil dva pokusy - znami boli v amerike ale nejako to nevyslo...
mal som podobny problem. Dva roky som obvolaval znamych, mailoval a uz to skoro bolo na iste a vsetky kontakty sa mi zrutili. tiez som rozmyslal nad tym svajcom, no ako pise jake, treba pockat na to nove sklo. Uz ten pol rok nejako vydrzim :)
Inak ak tam pojdes osobne tak by si si teoreticky mohol vratit dph cko kedze svajc nie je v unii ;)
Idem kuknut ako sa tam ceny pomenili
Ako si to myslel s tou DPH? Ako by si si to chcel odpisat? Nemusis byt na to podnikatel? Co sa tyka vyletu do CH, ja by som rad neskor zorganizoval ´vyjazd na kaufy´ ak by sa niekto pridal bolo by to super.
ja idem do CH urcite koncom leta / zaciatkom jesene, ci bude nove sklo, alebo nebude ... Matterhorn vola ;-)
Vrátenie DPH normálna vec. Vo svete známa pod značkami ´Tax Free Shopping´ prípadne ´VAT refund´. Kúpiš niečo v zahraničí (resp. mimo EU) a pri návrate pri opúšťaní krajiny, kde si spravil nákup si necháš potvrdiť potvrdeni o vývoze tovaru. Po predloženíé tohoto potvrdenia ti buď predajca alebo na to určená firma/agentúra vráti späť DPH. Neviem však, či firmy ktoré to na Slovensku robia, ešte túto službu poskytujú, keďže po vstupe do EU počet nákupov, ktorých sa to týkalo výrazne klesol. Takže v tomto prípade by bolo riešenie nechať si DPH vrátiť u predajcu.
tak tak, priznat tovar na colnici pri prechode hranicami (pravdepodobne svajc. rakusko,svajciarsko... krajina cenom unie) a zaplatit clo a nasledne dph :(
tak tak, priznat tovar na colnici pri prechode hranicami (pravdepodobne svajc. rakusko,svajciarsko... krajina cenom unie) a zaplatit clo a nasledne dph :(
No však práve keby si si chcel nechať potvrdiť ten papier o vývoze, tak zbytočne na seba na jednej strane hranice upozorníš a na druhej strane zaplatíš vyššiu DPH, než by ti švajčiari vrátili.
No a tak ma ešte napadá, že ono digitec, hoci je možnosť tovar si vyzdvihnúť, nie je to klasický kamenný obchod a neviem, či sú vôbec vybavení tými tax free tlačivami, takže vrátenie DPH by bolo treba si s nimi dohodnúť vopred.
mne sa podarilo obist colnikov vo vagone ked som nakupil v cechach a siel som naspat na slovensko
K tomu Mehrwertsteuer, niektore predajne vo svajci su ochotne ju vratit, len treba predom si to overit. Ja som pisal niekolkym, ked som riesil nakup zo svajcu a zo dvaja boli ochotni mi ju vratit, no potom mi zlyhala kamoska ... :(
vyjazd do svajc po techniku
Objednáš, vytlačíš objednávku, nabehneš do digitec-u a zaplatíš..a odýdeš spokojný.
Odporúčam, aj keď ja si dávam tovar posielať poštou, nakoľko som momentálne na druhej strane švajcu.
Inak ak tam pojdes osobne tak by si si teoreticky mohol vratit dph cko kedze svajc nie je v unii ;)
Idem kuknut ako sa tam ceny pomenili
(podla kurzu..) dostal pod 40 000 skk ;)
No a tak ma ešte napadá, že ono digitec, hoci je možnosť tovar si vyzdvihnúť, nie je to klasický kamenný obchod a neviem, či sú vôbec vybavení tými tax free tlačivami, takže vrátenie DPH by bolo treba si s nimi dohodnúť vopred.
K tomu Mehrwertsteuer, niektore predajne vo svajci su ochotne ju vratit, len treba predom si to overit. Ja som pisal niekolkym, ked som riesil nakup zo svajcu a zo dvaja boli ochotni mi ju vratit, no potom mi zlyhala kamoska ... :(
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa