Fórum » O TECHNIKE

objektiv pre 50D

Xardas
Xardas 2009-07-19 15:19:40+02
Chystam sa obiednat objektiv, kedze kitovy objektiv na 50D je na ehm... som viac/menej rozhodnuty pre Tamron 17-50 2,8 ale zahliadol som akusi sigmu 18-50 taktiez 2,8 pevna ... co som pozeral lab. testy tak ma vysiu chromaticku aberaciu. len som chcel pocut niejy ten vas nazor alebo tak ... presne ozn.: Sigma 18-50mm F2.8 EX DC MACRO HSM Tamron SP AF17-50mm F/2.8 XR Di II LD

Strhak
2009-07-31 00:31:04+02
Keď som kupoval v Novembri EOS 50D tak som ju hneť bral s 50kou sklom, proste iní objektív ma nezaujímal, potom pribudla 70-200mm L ale tú používam málo. Teraz rozmýšľam že doplním objektívy o CANON EF 24-70/2, 8 L USM možno už tento rok, na budúci začiatkom CANON EF 16-35/2, 8 L USM II a dáke dva tri mesiace na to by som si rád doprial lahôdku po ktorej už dlhšie slintám CANON EF 85/1,2 L II USM a budem spokojný ;-))

Xardas
2009-07-31 00:31:25+02
neviem proste ten objektiv mi pride troch cudny na taku radu fotakov, snad keby radsej invetovali do niejakej clony nez IS ... to by som asi viac ocenil ... dufam ze raz sa dopracujem na Lkove skla:P

mne sa tiez pacia pevnaky ... a sa chem este spytat, ci ma zmysel kupovat na 50D ten plastak 1,8f v niejakej recenzii ho celkom dobre vychvalili ze malo penazi za vela muziky ... ale neviem ci na 10tkvou radu vhodny ... a ci bude vobec velky skok z 2,8 na 1,8

Strhak
2009-07-31 00:50:30+02
príspevok od: Xardas
neviem proste ten objektiv mi pride troch cudny na taku radu fotakov, snad keby radsej invetovali do niejakej clony nez IS ... to by som asi viac ocenil ... dufam ze raz sa dopracujem na Lkove skla:P

mne sa tiez pacia pevnaky ... a sa chem este spytat, ci ma zmysel kupovat na 50D ten plastak 1,8f v niejakej recenzii ho celkom dobre vychvalili ze malo penazi za vela muziky ... ale neviem ci na 10tkvou radu vhodny ... a ci bude vobec velky skok z 2,8 na 1,8
UMS, IS je v porovnaní s cenou kvalitnej optiky nič. Preto 2,8 stoja to čo stoja. K tej 50ke ja som ju mal a bol som spokojní, je pomalšia a to spracovanie nieje bohvie aké ale svoju prácu spraví dobre. Za tie peniaze asi nič lepšie nedostaneš. To či sa hodí k desiatkovej rade budem asi takto komentovať, jeden nemecký prestížni časopis ho dával k EOS 1D mark III ako hlavnú cenu fotografickej súťaže. Takže ak je dobrý pre 1D tak potom pre všetko. Ja som ho mal ako prvé pevné sklo a ak som robil dačo kreatívnejšie tak práve sním. Dnes už mám 50mm f/1,4 USM a to už je iná káva je lepšie spracovaní podstatne rýchlejší a má aj lepšiu kresbu, no na tú 50ku nezabudnem, bol to skvelí objektív

Strhak
2009-07-31 00:56:01+02
Keď som kupoval 50D tak som sa pýtal toho pána čo pracoval v tej predajni, Inak asi 60 ročný fotograf ako je na tom tá 50mm F/1,8 a on pochválil Canon že spravili niečo také dobré a finančne nenáročné. Popri tom mi nemal dôvod ho chváli lebo som bral práve tu 50mm f/1,4 , ale bol úprimní, poradil mi a to som si vážim.

Xardas
2009-07-31 01:23:39+02
lebo chel by som niekedy nieco pevne a myslim, ze ta 50tka sa da zohnat za priaznivy peniaz, takze verim, ze raz ho odskusam, ale to najprv nasetrim na niejaky 430EX ... ale aj tak diky za rady ;)
mimonochdom konecne smo nasiel niejaky testy na sigmu 24-70 HSM ( konkretne http://www.lenstip.com/172.1-Lens_review-Sigma_24-70_mm_f_2.8_EX_DG_HSM_Introduction.html ) a jedine co vytykali tak ze vynetuje a take srandy ale to vsetko pri FF tak pri APS-C vyzera byt celkom schopny objektiv, tak uvidime ;)

PRINST
2009-07-31 08:24:00+02
príspevok od: Strhak
Samozrejme že sa vyjadrím, keď porovnávate hrušky s jablkami. Sigma je makro objektív a Canon základní. Ten kto chce ušetriť budiš, nech si kupuje Sigmu, ale u Canonu L sa môžem dokonale spoľahnúť že ten objektív pôjde bez chybne na všetkých zrkadlovkách Canon. Môžem sa tak spoľahnúť na Sigmu, asi nie?????? Pomaly každí deň sa to tu rozoberá že má dakto problémy s týmito objektívmi. Na Canon sú zatiaľ najlepšie objektívy práve Canon L, čo sa tíka spoľahlivosti, výkonu, kompatibility, rýchlosti AF, ale aj komunikácie s telom. Kto nemá dosť euro nech kupuje Sigmu, ale objektívy Lká sú zatiaľ to najlepšie čo je na trhu pre túto značku. Tvrdenie že je Sigma lepšia pri mne neobstojí, raz sa rozhodnem kúpiť novú zrkadlovku a zistím že ta Sigma s ňou dáko nespolupracuje, ďakujem ale toto neprosím. Moje objektívy musia prežiť telá a u Sigmi to vôbec nieje isté a behať potom po servisoch aby mi ju vyladili a ak sa bude vôbec dať vyladiť a to som vôbec nepísal o spoľahlivosti týchto dvoch výrobcov. Ako často sa kazí Sigma a ako často Canon L???
Prepáčte mi, ale veľmi sa nevyznám v objektívoch CANON. Mohli by ste mi prosím vysvetliť - nemám v tom jasno.
Váš príspevok sa týka porovnania dvoch objektívov :
- Sigma 24-70 mm F2.8 EX DG MACRO
- Canon EF 24-70/2,8 L USM
píšete, že : ´ ... porovnávate hrušky s jablkami. Sigma je makro objektív a Canon základní. ... ´
Nie je mi jasné :
- nie sú oba objektívy základné, veď majú rovnaký rozsah / 24-70mm / ???
- aký je Sigma ´MACRO´ objektív, keď má zväčšenie 1:3,8 t.j. cca 0,263, veď porovnávaný Canon má zväčšenie 0,29, t.j. cca 1:3,4 a dokonca Canon má udávanú min. zaostrovaciu vzdialenosť - 38cm a Sigma dokonca väčšiu - 40cm ?
Niekde som čital - že objektívy, ktoré nemajú zväčšenie ´ 1:1 ´ sú len tzv. ´PSEUDO MACRO´ objektívy.
Mohli by ste mi to prosím objasniť - lebo teraz mám v tom nejaký ´guláš´ .
Vopred ďakujem !

Strhak
2009-07-31 09:34:52+02
príspevok od: PRINST
Prepáčte mi, ale veľmi sa nevyznám v objektívoch CANON. Mohli by ste mi prosím vysvetliť - nemám v tom jasno.
Váš príspevok sa týka porovnania dvoch objektívov :
- Sigma 24-70 mm F2.8 EX DG MACRO
- Canon EF 24-70/2,8 L USM
píšete, že : ´ ... porovnávate hrušky s jablkami. Sigma je makro objektív a Canon základní. ... ´
Nie je mi jasné :
- nie sú oba objektívy základné, veď majú rovnaký rozsah / 24-70mm / ???
- aký je Sigma ´MACRO´ objektív, keď má zväčšenie 1:3,8 t.j. cca 0,263, veď porovnávaný Canon má zväčšenie 0,29, t.j. cca 1:3,4 a dokonca Canon má udávanú min. zaostrovaciu vzdialenosť - 38cm a Sigma dokonca väčšiu - 40cm ?
Niekde som čital - že objektívy, ktoré nemajú zväčšenie ´ 1:1 ´ sú len tzv. ´PSEUDO MACRO´ objektívy.
Mohli by ste mi to prosím objasniť - lebo teraz mám v tom nejaký ´guláš´ .
Vopred ďakujem !
Keď si sama Sigma napíše že je Makro tak je to proste Makro, tam nieje čo riešiť. Makro objektívy sú rôzne a majú rôzny rozsah ohnísk. Porovnávať Sigmu s najlepším profesionálnym základným objektívom od Canon asi nie, to ako keby som povedal že je taká dobrá ako NIKKOR AF-S 24-70/2,8 G ED len preto že majú taký istý rozsah. Na Sigmu tu pomaly každý deň dakto nadáva že mu nefunguje alebo že sa pokazila, ale ako často tu počúvame že dakomu odišiel objektív radi L, skoro nikdy, respektíve ako som tu tak som to ešte nečítal. Preto píšem že porovnávate jablká s hruškami, myslím že som to tam jasne napísal. To je ako by som povedal že BMW a Tata mobil sú tak isto kvalitné, neviem či by dakto so mnou súhlasil

PRINST
2009-07-31 09:46:46+02
Keď si sama Sigma napíše že je Makro tak je to proste Makro, tam nieje čo riešiť. Makro objektívy sú rôzne a majú rôzny rozsah ohnísk. Porovnávať Sigmu s najlepším profesionálnym základným objektívom od Canon asi nie, to ako keby som povedal že je taká dobrá ako NIKKOR AF-S 24-70/2,8 G ED len preto že majú taký istý rozsah. Na Sigmu tu pomaly každý deň dakto nadáva že mu nefunguje alebo že sa pokazila, ale ako často tu počúvame že dakomu odišiel objektív radi L, skoro nikdy, respektíve ako som tu tak som to ešte nečítal. Preto píšem že porovnávate jablká s hruškami, myslím že som to tam jasne napísal. To je ako by som povedal že BMW a Tata mobil sú tak isto kvalitné, neviem či by dakto so mnou súhlasil
Prepáčte, ale ja som s Vami nepolemizoval a ani nepolemizujem o kvalitách toho ktorého objektívu - to vôbec nie !
Vôbec ste mi však neodpovedali na moje otázky, o čo som Vás prosil.
Mohli by ste mi na ne odpovedať - aby som mal v tom jasno a predpokladám, že i mnoho ďalších tu na fóre ???
Vopred ďakujem !

duroslav
2009-07-31 09:56:41+02
Vieš čo, ser na to. Jemu nejde ani o Canon ani o Sigmu, ale o buzeráciu a chytanie za slovíčka.

Čo sa týka Sigmy, tých 5 písmeniek samo o sebe ešte objektív nerobí makro objektívom. To je ako keby niekto tvrdil, že Schadewagen Fabia RS je okruhový špeciál alebo superšport.

Strhak
2009-07-31 09:58:09+02
príspevok od: PRINST
Prepáčte, ale ja som s Vami nepolemizoval a ani nepolemizujem o kvalitách toho ktorého objektívu - to vôbec nie !
Vôbec ste mi však neodpovedali na moje otázky, o čo som Vás prosil.
Mohli by ste mi na ne odpovedať - aby som mal v tom jasno a predpokladám, že i mnoho ďalších tu na fóre ???
Vopred ďakujem !
.html mňa nezaujíma ten objektív a ani Sigma ako taká je mi ukradnutá

Strhak
2009-07-31 10:03:30+02
príspevok od: duroslav
Vieš čo, ser na to. Jemu nejde ani o Canon ani o Sigmu, ale o buzeráciu a chytanie za slovíčka.

Čo sa týka Sigmy, tých 5 písmeniek samo o sebe ešte objektív nerobí makro objektívom. To je ako keby niekto tvrdil, že Schadewagen Fabia RS je okruhový špeciál alebo superšport.
Tiež mi to tak príde budeme tu riešiť prečo Sigma píše že je Makro, asi aby predávala tie svoje podradné objektívy. Nepoznám výrobcu ktorý pred teba položí 5 tích istých objektívov a každí má inú kvalitu výstupu, pardon až na Sigmu. Týmto je patologicky známa a kúpa jéj je obrovské riziko , preto to prirovnanie k Lku je scestné

PRINST
2009-07-31 10:16:48+02
.html mňa nezaujíma ten objektív a ani Sigma ako taká je mi ukradnutá
Ďakujem Vám pekne aj za takúto odpoveď ...
Už mám zase jasnejšie v niektorých veciach.

javelin
2009-07-31 10:38:04+02
Si to vystihol....nemá sa kde pohádať tak opruzuje tu.....

Xardas
2009-07-31 11:37:57+02
Niesom si teda isty, ale to macro je asi myslene AF ostrenie ze su tam micro motorceky alebo nieco take inac som to nepochopil, lebo t niesu micro objektivy ...

a dalsia vec ak si niekto vobec vsimol, ze dalje rozpravam o sigme ale 24-70 HSM t.j. http://www.pixmania.sk/sk/sk/2549445/art/sigma/objektiv-zoom-24-70-f-2-8.html ...ale to je len detail ...:D

Strhak
2009-07-31 11:50:01+02
príspevok od: Xardas
Niesom si teda isty, ale to macro je asi myslene AF ostrenie ze su tam micro motorceky alebo nieco take inac som to nepochopil, lebo t niesu micro objektivy ...

a dalsia vec ak si niekto vobec vsimol, ze dalje rozpravam o sigme ale 24-70 HSM t.j. http://www.pixmania.sk/sk/sk/2549445/art/sigma/objektiv-zoom-24-70-f-2-8.html ...ale to je len detail ...:D
Más pravdu nevšimli, ospravedlňujem sa, ale za tie peniaze už fakt buď došetriť, alebo kúpiť v bazáre to Lko. 800 € by som nedal za žiadnu sigmu to radšej za tie peniaze kúpim Canon EF 17-40mm, f4 L USM. No odporučil by som buď došetriť alebo sa pozrieť po bazároch alebo prelistovať inzeráty

Xardas
2009-07-31 13:02:18+02
Más pravdu nevšimli, ospravedlňujem sa, ale za tie peniaze už fakt buď došetriť, alebo kúpiť v bazáre to Lko. 800 € by som nedal za žiadnu sigmu to radšej za tie peniaze kúpim Canon EF 17-40mm, f4 L USM. No odporučil by som buď došetriť alebo sa pozrieť po bazároch alebo prelistovať inzeráty
mno, ale nikto nepovedal ze za neho dam 800€... a zasa za 500€ nic lepsie nezozeniem, len jazdenu sigmu ...

pozri, lenze stale to je o tom ze dosetri, dosetri to mozem do konca zivota, na zaciatok mi staci sigma ... kazdy sa tu ohana Lkovymi objektivmi ako keby sme boli miluionari (alebo to je len choroba tohto fora) pride sem typek ze si chce kupit niejaky objektiv do 200€ niejaky dajme tomu 18-55 IS ... a hned mu napise dalsich 10 ludi to nema zmysel, radsej dosetri 1000€ a kup si 24-70 L
pripadne sa niekto pyta na porovnanie dvoch obejtkivou napr. niejaky tamron a tokina v hodnote 300€ a hned mu zahlsa dalsi, ved dosetri este 34351384€ a si kup Lko (system: kupit novu fabiu alebo jazdenu octaviu? ... niee kup radsej audi Q7) ... a vkuse si idu svoje, viem ze Lkove objektivy su dobre ale ked raz stoja, tolko ako stoja nemoze si ich kazdy dovolit .... hawk :D

wayne
2009-07-31 13:03:48+02
macro znamena ze je mensia minimalna zaostrovacia vzdialenost

duroslav
2009-07-31 13:25:02+02
príspevok od: wayne
Tak tak, za normálnych okolností to tak býva. Lenže keď porovnáš diskutovanú Sigmu s príbuzným objektívom Sigma 28-70 2,8 EX DG, ktorý označením macro nedisponuje, tak zistíš že tento má zaostrovaciu vzdialenosť ešte menšiu.
Ale na druhej strane má menšie zväčšenie.

Xardas
2009-07-31 14:00:23+02
príspevok od: wayne
tak konecne sme sa dozvedeli ako to je, diky ;)

PRINST
2009-07-31 15:12:37+02
Definícia ´Makroobjektív´ uvedená na stránkah p. R.Pihana :
http://www.fotoroman.cz/glossary2/2_makroobjektiv.htm
- je :
´Makroobjektiv je zcela obyčejný objektiv schopný normální práce, ale optimalizovaný na dosažení co možná nejkratší minimální zaostřovací vzdálenosti, kde dosahuje největšího měřítka snímání. Ve striktní fotografické terminologii označoval termín Macro objektiv s měřítkem 1:1 nebo lepší (např. 2:1), v dnešní době je ale tento termín marketingově zneužíván a neznamená téměř nic. Pro měřítko 1:1 se proto vžil nový název True Macro (pravé makro) nebo Life Size (v životní velikosti).´

Ja v mojom príspevku som reagoval na príspevok pána s nickom ´Strhak´, ktorý reagoval na príspevok 30.7.2009- 15:21 :

´podla vysledkou by mala byt Sigma 24-70 2,8 EX DG lepsia ako Canon 24-70 2,8 USM L neviem ci aj AF ale optickymi vlastnostami asi ano ...
ťažko sa mi verí že sigma dosahuje lepšie výsledky ako canon L... (tomu sa potom Strhak určite vyjadrí :D), tá sigma je cca o 200 € lacnejšia než canon, môj osobný názor ked nehorí by som šetril na canon :)

Tu sa spomína : Sigma 24-70 2,8 EX DG a nie Sigma Sigma 24-70 mm F2.8 IF EX DG HSM.
Sigma má v ponuke dva objektívy z rozsahom ´24-70mm´ :
- Sigma 24-70 mm F2.8 IF EX DG HSM, v cene rádove cca 870-880 € a
- Sigma 24-70 mm F2.8 EX DG MACRO, v cene rádove cca 520-530 €
toľko na vysvetlenie k Vašej druhej časti príspevku.

Ak by som to mal zhrnúť - Canom i Sigma / jedna i druhá / sú základné objektívy s rozsahom 24-70 mm / f 2,8.
I keď jedna Sigma je marketingovo výrobcom označená ako ´MACRO´ - nie je makroobjektívom v pravom slova zmysle.
K ich kvalite sa nebudem v žiadnom prípade vyjadrovať lebo nemám s nimi žiadne skúsenosti - k tomu nech sa vyjadrí ten, kto s tým má skúsenosti ...

Z mojej strany len toľko - prajem vám pekný deň !

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()