zdá sa mi že značka sony je u fotografickej verejnosti zaznávaná, je to len zdanie alebo jej produkty sú naozaj tak strašne podradné, že človek pomaly nenájde recenziu v ktorej by dopadli dobre??
Názvom témy som nechcel naznačit nič iné, ako prístup mnohých tiež profíkov ktorý by najradšej túto podla mna velmi dobrú značku označili za nepoužitelnú.
toť vše...
Tak Sony je tu pomerne krátko ako výrobca a môže to byť aj tím. Je pravda že prebral vývoj po Konice a už vidno aj prvé úspechy. Podla mňa sa im hodne podarila Alfa 900 je to fajn foťáčik. Čo vidím zatiaľ ako hodne obmedzujúce je cena príslušenstva a hlavne objektívov, tu ešte niesu ani tak rozšírený, ale myslím že budú postupne dopĺňať a rozširovať svoju ponuku. Keď sa im podarí skompletizovať systém a spravia aj dáke profi telo podobné Canon EOS 1D/Ds alebo Nikon D3/D3x budú sa môcť zaradiť medzi špičku, už dnes aj spolupráca s firmou Carl Zeiss prináša svoje ovocie v podobe pár fakt slušných objektívov. Po marketingovej stránke sú na tom tiež dobre a podľa mňa je len otázkou času kedy sa zaradia medzi Canon a Nikon lebo vývoj majú hodne dobrý a rýchli. V tomto je cítiť veľkosť firmy Sony a to že do tohto môžu vrážať ozaj veľké peniaze.
tuto znacku za nepouzitelnu mozu oznacit len ludia, ktory si DSLR od Sony nikdy nevyskusali :))) (a to nemyslim modely A2xx a A3xx lebo tie su na tom uplne rovnako ako modely rovnakej kategorie od N/C. Ale modely A700 - 900 spolu s profi objektivmi...) Ja nejake vojny o to, ktora znacka je najlepsia nevediem. Fotim tiez so Sony a som spokojny ale obcas ma nahneva taketo zhadzovanie..
Ja takisto fotím na sony, tak isto pracujem aj z ich kamerami a som maximalne spokojný, kedže som vo fotografii zaciatočník, stavil som na značku s ktorou som mal skúsenost pri filmarčine, a myslím že to nemôže byť lepšie.
Vacsinou ma Sony trocha predrazene prislusenstvo a objektivy, ale na druhu stranu ten Carl-Zeiss 70-400 by som mal rad na svojom Canone.
Bear sice to nieje Carl Zeiss, je to G-cko ale aj tak je to pekelne sklo ostre ako britva od plnej diery a zaroven schopne bezproblemov nakrmit 24mpix fullframe cip A900-vky. Raz si ho urcite kupim :)
Ak by Sony fototoaparaty mali znacku Minolta, Polaroid, alebo akukolvek inu, asi by mali menej nepriatelov. Sony je gigant, ktory podporuje vypalnikov ako RIAA (vdaka nim musime platit ´autoske´ poplatky na vsetky pamatove media). Sami dokonca dali na CD, ktore si ludia kupili DRM so spyware. Preto si ja nic od Sony nekupim.
roboxx a tu mas jeden z dovodov, preco niektori ludia nemaju radi Sony a su voci nemu zaujati, aj ked taketo veci nemaju nic spolocne s kvalitou DSLR Sony a vsetkych ich vyrobkov vseobecne :)))
zo Sony sice nefotim, ale dost ma niekedy stve take to ´skatulkovanie´ ... ze Sony su telkace a HiFi, Samsung chladnicky a pod ... potom Canon su kopirky, ci nie? ;-)
jj, microsoft je dobrý príklad. Robí všetko, ale nič poriadne. A aj tie produkty, ktoré MS zobral pod svoje krídla už nie sú to, čo bývali :-)
Ja som to myslel skor tak že je to gigant ale aj tak ho používa celý svet a bežný užívateľ sa ani nezastaví nad jeho špinavými marketingovými tahmi ako napr. WGAN.
neprihliadajúc na kvalitu jeho produktov :-)
No ale fotoarat bol skôr........:)
Amíci nim fotografovali svoj prvý zraz ´Džíípov´ v Berlíne....:)))
Až pokial neukoristili Vehrmachtu prvú Leicu.....:))))
A Ty ako ten správny tiež amatér si sa podujal jej česť zdvihnúť z asfaltu a vrátiť ju medzi uznávané značky :-)))) Tvrdohlavé hájenie značky nie je nič iné ako určitá forma nekritického nacionalizmu. Môžeš porovnať konkrétny model od XXX s konkrétnym modelom ZZZ, aj to len ak sú v rovnakej cenovej kategórii. Ty porovnávaš náhodné zhluky alfanumerických znakov :-)))
Donedavna som vlastnil sony A200, kedze som si ju kupil ako najlacnejsi model na trhu viacmenej z recesie, ze idem vyskusat zrkadlovku. Po chvili ma fotenie chytilo a na ten fotak nemozem povedat ani jedno zle slovo, pomer ceny a kvality si lepsi neviem predstavit. Pred mesiacom som kupil A700 a vyzera to tak, ze pri sony ostanem. Presvedcil ma o tom aj moj sukromny test, ked som spravil mnoho zaberov v roznych podmienkach, s rovnakymi nastaveniami kamaratovou nikon d300 a mojou A700 /mame aj rovnaky objektiv tamron 17-50 f2.8 / a nezaznamenal som ziadny rozdiel v kvalite vystupov. Moje telo stalo 750€ a jeho 1200€. Jedine, co ma stve, je draha 70-200 f8 od sony.. Verte, ze takych ako ja je mnoho, co prejdu z lacnych, ale kvalitnych entry zrkadloviek do vyssich tried, lebo uz teraz ich je ako maku a sony casom zareaguje aj ponukou prislusenstva. Tymto som nechcel napisat, ze mam nieco proti nikon a canon, viacmenej to neriesim a tesim sa z fotenia. Dobre svetlo vsetkym :-)
Sony 70-200/2.8 G je velmi dobry ale aj drahy objektiv..tiez som nad nim silno rozmyslal ale nakoniec som kupil toto: http://cgi.ebay.at/Minolta-AF-80-200mm-f2-8-APO-High-Speed-Lens-200-2-8-HS_W0QQitemZ260446010358QQcmdZViewItemQQptZCamera_Lenses?hash=item3ca3cabbf6&_trksid=p3911.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1229|293%3A1|294%3A50
vrele odporucam, v porovnani so Sony je vystup rovnaky..niekedy mam pocit ze aj lepsi, ostri rovnako rychlo ak nie rychlejsie.. a cena polovicna.
SONY značka pre amatérov??
Na druhej strane znacka Sony sa zacina rozsirovat aj medzi amatermi, ich entry-level modely su slusne vybavene a za dobre ceny.
toť vše...
dobre sony je gigant to je pravda ale to isté sa dá tvrdit o x firmách zoberme si len taký microsoft :-))
neprihliadajúc na kvalitu jeho produktov :-)
Amíci nim fotografovali svoj prvý zraz ´Džíípov´ v Berlíne....:)))
Až pokial neukoristili Vehrmachtu prvú Leicu.....:))))
vrele odporucam, v porovnani so Sony je vystup rovnaky..niekedy mam pocit ze aj lepsi, ostri rovnako rychlo ak nie rychlejsie.. a cena polovicna.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa