Ahojte. Je citelny rozdiel medzi tymito dvoma Nikonmi? Nikon AF-S DX VR Zoom Nikkor 16-85mm f/3,5-5,6G ED vs. Nikon AF-S 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR. Ma niekto skusenost, ze moze porovnat z praxe? Matematicke prepocty su jasne a mne sa nezdaju byt az take rozdielne... Co na to plenum?
pytam sa preto ze ako napisal pan karol srnec ze je porovnatelny s novym 18-200 tak preto sa pytam ked kvalitativne je porovnatelny a 18-200 ma predsa praktickejsi rozsah .... ale dam si poradit len moj sedliacky rozum mi tak hovoril
pytam sa preto ze ako napisal pan karol srnec ze je porovnatelny s novym 18-200 tak preto sa pytam ked kvalitativne je porovnatelny a 18-200 ma predsa praktickejsi rozsah .... ale dam si poradit len moj sedliacky rozum mi tak hovoril
16-85 je jednoznacne najlepsi zoom strednej triedy v ponuke Nikonu. Pouzivaju ho aj profici, ked nepotrebuju vysoku svetelnost. Je dokonca ostrejsi ako 17-55/2,8. 18-105 je zakladny model, nie zly, ale na 16-85 sa nedotahuje. Ma pomerne vyrazne sfericke skreslenie na oboch koncoch. So 16-85 by som porovnaval novy 18-200, ak bude este lepsi ako jeho predchodca, bude to tazke rozhodovanie.
Ma pomerne vyrazne sfericke skreslenie na oboch koncoch. So 16-85 by som porovnaval novy 18-200, ak bude este lepsi ako jeho predchodca, bude to tazke rozhodovanie.
Ma pomerne vyrazne sfericke skreslenie na oboch koncoch. So 16-85 by som porovnaval novy 18-200, ak bude este lepsi ako jeho predchodca, bude to tazke rozhodovanie.
z tohto som to pochopil...
Cize som pisal, ze novy 18-200, som chcel (v case napisania) otestovat a porovnat s osvedcenym 16-85. K dnesnemu dnu mozem pooovedat, ze novy 18-200 sa na 16-85 nedotiahol, aj ked to nie je zly objektiv. Vacsi priestor dostal v recenzii D7000, kedze som si ho vyziadal od Nikonu na test s tymto fotakom. Komu ide v prvom rade o najvysiu kvalitu obrazu, mal by si kupit 16-85. Kto trochu polavi z narokov, ale vyuzije bezkonkurencnu cestovatelsku univerzalnos, moze zvolit 18-200.
Tema 16-85 vz vsetky mozne a nemozne konkurencne zoomy sa tu objavila mnohokrat. Vzdy to dopadne vitaztvom 16-85ky. Je to niekolkonasobny majster sveta, olympijsky vitaz, nositel Nobelovej ceny za fotografiu, cesty obcan najvacsich svetovych metropoli...
ok dakujem za vysvetlenie ..... asi ostanem pri 18-200 kedze posledny riadok je urceny mne a ta univerzalnost sa mi strasne hodi snad to obrazovo nebude take zle . dakujem este raz
Tieto dva objektívy sa tu už niekoľkokrát preberali a výsledok bol zhruba taký, že ak si cestovateľ, ktorý nerád nosí, alebo nemôže nosiť zo sebou vo fotobrašne veľa techniky, tak ideálny je ten 18-200, ktorý Ti vlastne pokryje všetky bežne používané ohniská a nie je potreba meniť objektívy. Avšak pri tak veľkom rozsahu ohnísk (zoom) treba počítať, že to sklo bude vo všetkých ohľadoch určitý kvalitatívny kompromis (svetelnosť, kresba, ostrosť, optické vady atď.) aj keď je to stále originál sklo od Nikon. Naopak to slíčko 16-85 bolo na viacerých stránkach (aj tu na fóre) označené za najlepší setový DX objektív s čím sa aj ja plne stotožňujem. Zvyšné ohniská si potom môžeš dohnať nejakými inými sklami, trebárs aj od tretích výrobcov ak budeš mať zrovna hlbšie do kapsy
.... do maku : teraz sledujem ze na povodnu otazku som tu uz (nielen ja) odpovedal.
To si natolko lenivy ze sa ti nechce si vyhladat aj odpovede, alebo natolko natvrdly ze to potrebujes pocut znova?
Nech je to tak alebo tak, odporucam ti dat sa na korculovanie ...
Pravý dôvod nie je moja lenivosť ani natvrdlosť, ale to, že pôvodná otázka bola posledným príspevkom na 1. strane tejto témy a pre blbý monitor a slnko za chrbtom som si dole nevšimol, že téma má aj druhú stranu.
V každom prípade ďakujem za potvrdenie, 16-85 bude to pravé.
16-85 je jednoznacne najlepsi zoom strednej triedy v ponuke Nikonu. Pouzivaju ho aj profici, ked nepotrebuju vysoku svetelnost. Je dokonca ostrejsi ako 17-55/2,8. 18-105 je zakladny model, nie zly, ale na 16-85 sa nedotahuje. Ma pomerne vyrazne sfericke skreslenie na oboch koncoch. So 16-85 by som porovnaval novy 18-200, ak bude este lepsi ako jeho predchodca, bude to tazke rozhodovanie.
Dobry vecr narazil som na Vaš prispevok a celkom mi padol vhod.Chcel by som nieco kvalitnejšie k D 7000 ako je 18-105.Preto sa pytam vyššie pišete že by ste porovnali 16-85 s novou 18-200 su tieto objektivy kresbou,ostrost,rozlišovacia schopnost podobne na tom?Zaujima ma Vaš osobny nazor a zaroven aj nejake poznatky s praxe.Dakujem
Dobry vecr narazil som na Vaš prispevok a celkom mi padol vhod.Chcel by som nieco kvalitnejšie k D 7000 ako je 18-105.Preto sa pytam vyššie pišete že by ste porovnali 16-85 s novou 18-200 su tieto objektivy kresbou,ostrost,rozlišovacia schopnost podobne na tom?Zaujima ma Vaš osobny nazor a zaroven aj nejake poznatky s praxe.Dakujem
Stara a nova 18-200 sa lisia len v gombiku ca zabranuje samovyzoomovaniu. Opticky su na tom rovnako. Na 16-85 nemaju. K D700 je to (co sa optickeho vystupu tyka) najlepsia volba.
16-85 vs. 18-105
K dnesnemu dnu mozem pooovedat, ze novy 18-200 sa na 16-85 nedotiahol, aj ked to nie je zly objektiv. Vacsi priestor dostal v recenzii D7000, kedze som si ho vyziadal od Nikonu na test s tymto fotakom. Komu ide v prvom rade o najvysiu kvalitu obrazu, mal by si kupit 16-85. Kto trochu polavi z narokov, ale vyuzije bezkonkurencnu cestovatelsku univerzalnos, moze zvolit 18-200.
ak chces maximalny rozsah tak 18-200
.... cakal si snad inu odpoved?
To si natolko lenivy ze sa ti nechce si vyhladat aj odpovede, alebo natolko natvrdly ze to potrebujes pocut znova?
taakze idem asi na 16-85...
V každom prípade ďakujem za potvrdenie, 16-85 bude to pravé.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa