Fórum » O TECHNIKE

Canon EOS 1000d alebo Olympus E520

Martin Gabriel
Martin Gabriel 2009-08-03 20:02:13+02
Dobrý deň. Chcel by som sa opýtať na výhody a nevýhody týchto dvoch značiek. A ak by ste mohli, mohli by ste mi poprípade poradiť lepšiu alternatívu. Ďakujem

Martin Gabriel
2009-08-07 00:09:58+02
Ospravedlňujem sa, ale asi určite nie som taký profesionál ako javelin a Strhak. Ja som ešte amatér a tak aj moje hodnotenie dobrého a zlého, vhodného a nevhodného, bude podobné môjmu statusu začiatočníka. Tak to prosím akceptujte, alebo neprispievajte. Lebo vo vašich príspevkoch nie je nič poučného, čím by som sa mal riadiť. Ale ak by ste chceli poradiť, tak budem rád. Ďakujem

Daniel.U
2009-08-07 00:17:06+02
príspevok od: Martin Gabriel
Ospravedlňujem sa, ale asi určite nie som taký profesionál ako javelin a Strhak. Ja som ešte amatér a tak aj moje hodnotenie dobrého a zlého, vhodného a nevhodného, bude podobné môjmu statusu začiatočníka. Tak to prosím akceptujte, alebo neprispievajte. Lebo vo vašich príspevkoch nie je nič poučného, čím by som sa mal riadiť. Ale ak by ste chceli poradiť, tak budem rád. Ďakujem
kup si Nikon D5000. Nevyhras sice cestu na Mesiac, ale snad sa bez nej zaobides. Ak by ti ju predsa len ponukli, mam doma blvace sacky :-)

Strhak
2009-08-07 00:27:13+02
Tak ja som ti v začiatkoch poradil, ale časom keď budeš čítať to čo si tu popísal budeš si byť hlavu o stôl že to snáď nie je ani pravda. Skús si prečítať sekciu Fotoškola a potom sa zamysli nad vetami tipu :
Pravdepodobne to bude moja jediná investícia do fotoaparátu, a tak by som si chcel kúpiť niečo kvalitné,

najlepšie aj s kvalitným prvým objektívom,

ale to asi je iba moje prianie, aby setový objektív bol prvotriedny.

Moja kúpa bude asi z najväčšou pravdepodobnosťou spočívať iba v prístroji a setovom objektíve, ktorý je pomerne kvalitný.

Osobne nevidím rozdiel medzi sedem a troj bodovým zaostrovaním, ak to trojbodové funguje vynikajúco ako napríklad v Olympusoch E420, E520.

Teraz by som chcel fotoaparát, ktorý je kvalitný, preto rozmýšľam nad zrkadlovkami.

Teraz majú vo fotolabe akciu na E42O

Keď prečítaš tu sekciu Fotoškola pochopíš čo je na tom tak smiešne a pomôže ti to dobre sa rozhodnúť, lebo budeš mať aspoň ako taký prehlad. Chceš kúpiť niečo o čom nemáš moc znalosti a môžeš sa škaredo popáliť ale to je daň za to že sa ti nechcelo prelúskať tými zaujímavými článkami ktoré sú tu preto aby si na začiatok vedel kde skočiť a čo je naozaj dôležité a čo je len marketing. Je to dobre tam napísané a má to zmysel, ja by som to osobne odporúčal ako povinné čítanie každému novému majiteľovi fotoaparátu a nie len zrkadlovky

Martin Gabriel
2009-08-07 00:33:13+02
Ďakujem, tak si idem čítať fotoškolu.

javelin
2009-08-07 05:42:17+02
Nejde o to či si alebo nie v obraze ...čítaj po sebe ....sto ludí ti poradí Canon , ty súhlasíš a nakoniec uvažuješ o akcii na Olympus....nehnevaj sa na mna....to potrebovalo komentár...:)

Martin Gabriel
2009-08-07 09:02:14+02
príspevok od: javelin
Nejde o to či si alebo nie v obraze ...čítaj po sebe ....sto ludí ti poradí Canon , ty súhlasíš a nakoniec uvažuješ o akcii na Olympus....nehnevaj sa na mna....to potrebovalo komentár...:)
Teraz viem aj ja, že si kúpim Canon EOS 1000D. Veľmi ľutujem, že nemám viac financií na kúpu fotoaparátu, ale myslím, že 1000D je najlepšia voľba.

duroslav
2009-08-07 09:39:58+02
príspevok od: Strhak
Pane Bože, tak toto je už iná dávka, čo veta to perla. Odporúčam toto, objektív je s hajzel papieru a zvyšok zo škatule s Tesca. Inak poznám fotoaparát kde je kvalitní aj seťák, taká Leica M8,2 alebo Hasselblad to by mu malo stačiť už nemusí nič dokupovať a tiež sú bohovo lacné ;-)))
Kde si vyhrabal tú fotku? To musí byť nejaký exkluzívny kus. Ten vzor mi silne pripomína Louis Vuitton :-)

Strhak
2009-08-07 19:32:13+02
príspevok od: duroslav
Kde si vyhrabal tú fotku? To musí byť nejaký exkluzívny kus. Ten vzor mi silne pripomína Louis Vuitton :-)
No ano vo viedni v shope :-)

viking81
2009-08-07 21:54:59+02
dobre ze si si nakoniec vybral canon...dnes som v obchode mal zakaznicku a pri prezerani kompaktov som jej poradil za dobru cenu mju 830 od oly a odvetila ze olympus nechce..som sa jej spytal ze preco...ze ma zrkadlo olympus a nie je s nim vobec spokojna....som sa len pousmial a povedal ze preto som canonista a jej odpoved bola ze by hned menila :) prajem ti len dobre svetlo s tym canonom :)

Strana 3 z 3

Inzercia
  • AS AS2026-06-19 13:11:26.472728+02

• Asds Asds2026-06-19 13:11:21.162968+02

• A A2026-06-19 13:11:15.65837+02

• A A2026-06-19 13:11:11.410614+02

• aS aS2026-06-19 13:11:06.746077+02

• ()

• ()

• ()

• ()

• ()