Hello. Som uz bezradny. Chcem si kupit novy fotak. Aj mam vybrane konkretne modely, ale s tym, ze sa jedna o EVF versus DLSR. Konkretne Canon 450D a Canon SX10. Nie som moc kreativni typ,najlepsie by bolo, keby mi fotak vyplul uz hotovu fotku, bez najmensich uprav v SW. Ak by som bral zrkadlovku, tak to by bolo s kit objektivom (18 - 55mm, f 1:3,5-5,6). Poda zrkadlovka s kitom lepsi vykon/vystup ako napr. EVF? Alebo ani nie? co by som chcel fotit nie je moc specificke. Asi vsetko, s dorazom na svojich psov (cize vela foto bude v pohybe), dovolenky, vsedne chvilky. Avsak obycajny kompakt mi uz nevyhovuje, chcem trosku viac. Co by bolo potom podla vas pre mna lepsie? Tommy
EVF mas obycajny kompakt len ma dalsi dysplay v hladaciku,plus nejaky ten velky zoom.A inac na nete je plno clankov EVF vs DLSR...
Urcite by som bral zrkadlovku.Aj ked vlastnim SX10.Nuz vtedy som sa velmi nerozumel ked som ho kupoval.Ked chces fotit veci v pohybe tak jednoznacne.Na EVF zvysis iso na 200 aby si mal kratsi cas a mas to ako na zrkadlovke iso 800 a aj viac...Nechce sa mi vela pisat :)
Proste EVF je kompakt, a DSLR zrkadlovka...
ked chces fotit veci v pohybe jednoznacne dslr, pretoze akonahle bude horsie svetlo, tak na dslr das vyssie iso a mozes kludne fotit zatial co pri evf pri vyssom iso podava neskutocne nechutne pseudofotky. stacil by ti aj 1000d s IS objektivom. jedine co budes musiet obetovat je rozsah objektivu inak mas same + cenovo to uz dnes vychadza podobne.
a je pravda, ze DLSR s kit objektivom poda lepsi vykon ako spominany EVF? Lebo neplanujem na zaciatok dokupovat objektivy, mozno casom by pribudol nejaky univerzalnejsi a makro, resp. mozno aj teleobjektiv. Lebo docital som sa rozdielne informacie - ze UZ poda v konecnom dosledku lepsi vystup ako zrkadlovka so setakom, ale potom aj presny opak. Ako to teda je?
a je pravda, ze DLSR s kit objektivom poda lepsi vykon ako spominany EVF? Lebo neplanujem na zaciatok dokupovat objektivy, mozno casom by pribudol nejaky univerzalnejsi a makro, resp. mozno aj teleobjektiv. Lebo docital som sa rozdielne informacie - ze UZ poda v konecnom dosledku lepsi vystup ako zrkadlovka so setakom, ale potom aj presny opak. Ako to teda je?
Na kvalitu fotky vplyva kvalita objektivu a kvalita snimaca. Ked mas jeden z parametrov nekvalitny, ten druhy to nezachrani. Myslis, ze ked pred D3x das horcicak, ze fotky budu za nieco stat?
EVF versus DLSR, výhody a nevýhody
Urcite by som bral zrkadlovku.Aj ked vlastnim SX10.Nuz vtedy som sa velmi nerozumel ked som ho kupoval.Ked chces fotit veci v pohybe tak jednoznacne.Na EVF zvysis iso na 200 aby si mal kratsi cas a mas to ako na zrkadlovke iso 800 a aj viac...Nechce sa mi vela pisat :)
Proste EVF je kompakt, a DSLR zrkadlovka...
....najmarkantnejšie rozdiely: kvalita (výstupov),hmotnosť (výbavy),cena (systému)...
Len ten live vive mu tam chýbal....
Tak volba padla medzi CANON EOS 1000D, 400D a 450D. Teda skor medzi tie prve dva spominane. Ktory by ste mi teda ako pre zaciatocnika odporucili?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa