Fórum » O TECHNIKE

Novinky Sony

wayne
wayne 2009-08-19 13:24:06+02
pri potulkach dpreview.com som narazil na toto: Skutočnosť, že Canon pracuje na kamere s 35mm snímačom sme už počuli z rôznych strán. Teraz sa k nám dostalo, že Sony najneskôr v roku 2011 príde s novým 35mm Full-DSLR konceptom s výmennými objektívmi (kódové označenie "Alpha 1000") foto a video zjednotí ako nikdy predtým (wau). Otvorená zostáva otázka, či sa "nikdy" vzťahuje na 2009 alebo až na 2011. (amatersky neuplny preklad) http://is.gd/2oior co myslite, je na tom cosi pravdy? :)

Ferdo
2009-08-27 15:48:08+02
aj ja by som prisal na nejaku kvalitnejsiu nahradu Tamronu 17-50/2.8, ale jednoducho nic take nieje. Snad s nastupcom A700 pride Sony na trh aj s nejakym poriadnym svetelnym zakladnym zoomom pre APS-C... (ak sa medzitym nerozhodnem ist do FF A850)

wayne
2009-08-27 15:55:40+02
poriadny neviem ale k A850 bol predstaveny 28-70/2.8 a myslim ze tamron by ani nebolo treba stacil by ten novy setak ale zas rotuje mu predna cast :S este sigma 28-70/2.8 by sa dala ta je vsak zas dost makka a nie je to prave kvalitny objektiv :) to aby som sa dal na nejaky 18-250 alebo co lebo takto budem cakat az vycakam nic :)

jake
2009-08-27 16:01:41+02
udajne nova A850 bude pod 1700,- Eur coje teda dost brutalna cena na full frame. Nova 25-85/f2,8 je sice pomalsi ale bude stacit a cenovo do 800,- Eur. No musimpovedat, ze Sony prijemne prekvapilo, ako nikonista ocakavam, ze za nejaku dobu bude musiet prist reakcia,lebo konkurent Canon spi a jediny dvaja co maju sancu dosiahnut a prinutit Nikon k dalsim inovaciam a pribrzdit ceny je Sony a do buducna Samsung.

jake
2009-08-28 14:22:41+02
tak som si precital nove ceny a parametre nvych Sony 850, 550 a 500 a vyzera o zaujmavo. Hladina je nastavena dost agresivne a asi to vypada, ze Sony to mysli s dobijanim fotografickeho trhu, vsak kto by si nekupil full frame s profi sklom za 2500,- Eur? to je cea na 24MPx doposial nevidana! Nikon uz potichu oznamil, ze ku koncu roka sa da ocakavat niekolko prirastkov - nove fotaky a bude aj prekvapenie vo full frame tak som zvedavy.

wayne
2009-08-28 14:29:32+02
este kebyze priniesli nejaky svetelny zoom na aps-c v rozumnej cene.. aj celkovo cenova politika objektivov je trochu inde nez tela.. no .. uvidime ako to dopadne

jake
2009-08-28 14:39:45+02
príspevok od: wayne
este kebyze priniesli nejaky svetelny zoom na aps-c v rozumnej cene.. aj celkovo cenova politika objektivov je trochu inde nez tela.. no .. uvidime ako to dopadne
to je fakt, ze objektivy ma Sony extremne predrazene a nedosahuju kvalitu konkurencie ale ak chce obojovat trh tak musi bud znizit ceny (a to asi spravi alebopridat na kvalite, hoci skla su to dobre, len cena nezodpoveda prevedeniu, hadam sa to zlepsi. Kedysi som malv merku Sony A900 ale odradil ma nedostatok prislusenstva a hlavne objektivov, lebo cosu spickove taksu este drahsie nez nikonacke

wayne
2009-08-28 14:48:24+02
príspevok od: jake
to je fakt, ze objektivy ma Sony extremne predrazene a nedosahuju kvalitu konkurencie ale ak chce obojovat trh tak musi bud znizit ceny (a to asi spravi alebopridat na kvalite, hoci skla su to dobre, len cena nezodpoveda prevedeniu, hadam sa to zlepsi. Kedysi som malv merku Sony A900 ale odradil ma nedostatok prislusenstva a hlavne objektivov, lebo cosu spickove taksu este drahsie nez nikonacke
som poskuloval po alternative nikonackej 16-85 no jediny ktory sa nan ako tak chyta je CZ 16-80... podla toho co citam na dpreview konstrukcia vobec nezodpoveda cene, po roku-dvoch aktivneho pouzivania mali niektori s nim problemy...

jake
2009-08-28 14:52:13+02
som poskuloval po alternative nikonackej 16-85 no jediny ktory sa nan ako tak chyta je CZ 16-80... podla toho co citam na dpreview konstrukcia vobec nezodpoveda cene, po roku-dvoch aktivneho pouzivania mali niektori s nim problemy...
pred rokom som pominal a toho sa drzim, ze ak ma niekto sancu dobehnut Canon s Nikonom tak len Sony. Canon ma najvacsie prislusentvo a rozumne ceny, Nikon najvyssiu kvalitu tiel a optiku a Sony perspektivu lebo je zase c.1 v kamerach a ma dost zdrojov do investicii. Urcite neplanujem prechod z Nikonu, pre mna vzhladom na vybavu a spokojnost to nema zmysel ale som fandom aj nych znacie, aspon je o com kecat a pisat co je noveho

wayne
2009-08-28 14:57:04+02
dobry pristup ;) mne sa zas stalo ze ked sme sli taka partia nekam fotit kolegovia z prace, prve co mi miesto pozdravu povedali canonaci ze co tu chcem s tym cybershotom (a200) ;) mna ako nadsenca technologii zaujima vyvoj v tejto oblasti, rovnako aj FF, aj µ4/3... ktovie mozno sony planuje nieco ako samsung s NX formatom, nejaky µ3/2 .. canon a nikom mi pridu ako konzervativnejsie firmy co sa tyka vyvoja, aj ked nikon dal do d90 video ako prvy.. ;)

jake
2009-08-28 15:05:49+02
dobry pristup ;) mne sa zas stalo ze ked sme sli taka partia nekam fotit kolegovia z prace, prve co mi miesto pozdravu povedali canonaci ze co tu chcem s tym cybershotom (a200) ;) mna ako nadsenca technologii zaujima vyvoj v tejto oblasti, rovnako aj FF, aj µ4/3... ktovie mozno sony planuje nieco ako samsung s NX formatom, nejaky µ3/2 .. canon a nikom mi pridu ako konzervativnejsie firmy co sa tyka vyvoja, aj ked nikon dal do d90 video ako prvy.. ;)
dalsi vyvoj by malist vsmererozsirenia dynamickeho rozsahu,ked somvidel fotky z 24 MPc nikona D3x tak mi bolo jasne ze navysovanie MPx ma prakticky nulovy vyznam ale DR ma este velke rezervy plus vybava fotakov. Mne 12 MPx v D700 staci absolutne, niekedy musim aj zasumiet lebo pri malych fotkach do A3 to vyzera ako pod mikroskopom, a este je dolezita optika, to je najsamlepsie co moze byt a tu som absolutny nikonista

Ferdo
2009-08-28 15:23:53+02
dalsi vyvoj by malist vsmererozsirenia dynamickeho rozsahu,ked somvidel fotky z 24 MPc nikona D3x tak mi bolo jasne ze navysovanie MPx ma prakticky nulovy vyznam ale DR ma este velke rezervy plus vybava fotakov. Mne 12 MPx v D700 staci absolutne, niekedy musim aj zasumiet lebo pri malych fotkach do A3 to vyzera ako pod mikroskopom, a este je dolezita optika, to je najsamlepsie co moze byt a tu som absolutny nikonista
zase spickova opticka kvalita Zeissov a G skiel od Sony sa neda popriet..tieto skla mozu kludne konkurovat profi sklam od Canonu a Nikonu. Len tie ceny..ach, no podotykam EU ceny, pretoze v USA je vsetko od Sony cenovo niekde uplne inde bohuzial pre nas europanov :(

jake
2009-08-29 14:26:13+02
príspevok od: Ferdo
zase spickova opticka kvalita Zeissov a G skiel od Sony sa neda popriet..tieto skla mozu kludne konkurovat profi sklam od Canonu a Nikonu. Len tie ceny..ach, no podotykam EU ceny, pretoze v USA je vsetko od Sony cenovo niekde uplne inde bohuzial pre nas europanov :(
a preto z celej mojej vybavy mam na slovensku kupeny len jeden filter a ofukovaci balonik, zial - trh u nas realne nefunguje a firmy to zneuzivaju a davaju vysoke ceny

Ferdo
2009-08-31 09:04:07+02
hmm, piaty den od oficialneho svetoveho predstavenia noviniek Sony a na najvacsom slovenskom fotoserveri o nich nieje ziadna zmienka v podobe clanku. O novinkach od Canonu a Nikonu sa tu pisalo hned na druhy den..

wayne
2009-08-31 14:13:11+02
http://z.pe/jFX

aj ked neviem ci 30mm nie je na makro malo.. ale ako all-around a do interieru a este s makrom za cenu menej ako 28/2.8 aj ked len s plastovym bajonetom vyzera celkom zaujimavo...

wayne
2009-08-31 14:13:46+02
mozno by to chcelo niekoho orientovaneho na minoritne znacky :)

status
2009-08-31 21:14:16+02
Plne s tebou suhlasim Ferdo. Ale asi o niecom to svedci, full frame za solidnu cenu od Sony, to teda nik asi necakal a hlavne konkurenti.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2009-08-31 21:29:44+02
nerozumiem, 24Mpx verzus 12Mpx je sakra rozdiel v detailoch...

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2009-08-31 21:31:01+02
príspevok od: Ferdo
hmm, piaty den od oficialneho svetoveho predstavenia noviniek Sony a na najvacsom slovenskom fotoserveri o nich nieje ziadna zmienka v podobe clanku. O novinkach od Canonu a Nikonu sa tu pisalo hned na druhy den..

ja to mám už na blogu:D bude to fasa dobre hlavne keď ešte klesne cena... 28-75 vyzerá zaujímavo na A850:)

Ferdo
2009-08-31 21:59:02+02
príspevok od: Jozef Peniak
ja to mám už na blogu:D bude to fasa dobre hlavne keď ešte klesne cena... 28-75 vyzerá zaujímavo na A850:)
ked sa cena na trhu ustali na uroven sumy aku som dal za A700 ked to bola novinka, budem velmi rozmyslat :) Este uvidim ako bude vyzerat nastupca A700 pretoze cmos cip v novych A500/550 produkuje pri vyssich ISO velmi zaujimave obrazky. Potom nastane rozhodovanie: high-ISO vykon a vela fps vs. 24mpix FF :D.
A mozno nakoniec vyhra FF pretoze na APS-C Sony zatial nieje kvalitne sklo v rozumnom rozsahu (17-50).

Uvadzacia cena 28-75/2.8 je trosku prehnana, hlavne ked je to len Tamron 28-75/2.8 v kabate Sony, no aj samotny Tamron bol vysoko hodnoteny a porovnavany s L-kovym Canonom 24-70/2.8..

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2009-08-31 22:12:47+02
skusal som novu 18-55 na A380 myslím že je slušná aj na pnu dieru, negatívum je len ta konštrukcia, ktorá sa dá prežiť - tiež mám 18-55IS+55-250IS a dá sa to na cesty s 40D ideal, 24-70L na vylety - ani za svet! myslím že so sony je to podobne, ale FF je FF, a fyziku neodrbeš! Predstav si že mas senzor z D3x za tu cenu!!! obraz D3x je fakt trieda :)

Strana 2 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()