Fórum » O TECHNIKE

Novinky Sony

wayne
wayne 2009-08-19 13:24:06+02
pri potulkach dpreview.com som narazil na toto: Skutočnosť, že Canon pracuje na kamere s 35mm snímačom sme už počuli z rôznych strán. Teraz sa k nám dostalo, že Sony najneskôr v roku 2011 príde s novým 35mm Full-DSLR konceptom s výmennými objektívmi (kódové označenie "Alpha 1000") foto a video zjednotí ako nikdy predtým (wau). Otvorená zostáva otázka, či sa "nikdy" vzťahuje na 2009 alebo až na 2011. (amatersky neuplny preklad) http://is.gd/2oior co myslite, je na tom cosi pravdy? :)

wayne
2009-08-31 22:52:04+02
príspevok od: Jozef Peniak
skusal som novu 18-55 na A380 myslím že je slušná aj na pnu dieru, negatívum je len ta konštrukcia, ktorá sa dá prežiť - tiež mám 18-55IS+55-250IS a dá sa to na cesty s 40D ideal, 24-70L na vylety - ani za svet! myslím že so sony je to podobne, ale FF je FF, a fyziku neodrbeš! Predstav si že mas senzor z D3x za tu cenu!!! obraz D3x je fakt trieda :)
nooo nie celkom ale takmer mas :) pokial viem tak nikonu robi senzory sony, aspon a200 a d60 sharuju zhodny snimac, ako je to u vyssich modeloch neviem nejake odkazy som nasiel ale su to len rumors ;)

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2009-08-31 23:00:38+02
D3x a A900 je IMHO normálne rovnaký senzor, len s nejakými inými obvodmi za bunkami, a iným firmvérom, obrazovým procesorom atd.,dalsie obvody sú podstatné to je jasné, - ale to čo dokazuje A900 na ISO 100-400 je fakt pecka nie? už sa teším na IFA, škoda že blbnu lety SkyEurope...

viazo
2009-09-01 09:37:18+02
príspevok od: jake
to je fakt, ze objektivy ma Sony extremne predrazene a nedosahuju kvalitu konkurencie ale ak chce obojovat trh tak musi bud znizit ceny (a to asi spravi alebopridat na kvalite, hoci skla su to dobre, len cena nezodpoveda prevedeniu, hadam sa to zlepsi. Kedysi som malv merku Sony A900 ale odradil ma nedostatok prislusenstva a hlavne objektivov, lebo cosu spickove taksu este drahsie nez nikonacke
objektivy sony su drahsie, ale ze nedosahuju kvalitu nikon a canon, tak na to si neviem kde dosiel? objektivy v ten najvyssej modelovej rade su opticky lepsie ako tieto co spominas. nie je s nimi ziaden problem ani pri pouziti na FF. zato nikon a canon zacinaju na tychto veciach pracovat, pretoze v tomto segmente stracaju.

Ferdo
2009-09-01 10:24:12+02
hm, tak novinka od Canonu je uz predstavena aj na ephote, tomu hovorim cista ignoracia Sony... :(

wayne
2009-09-01 14:16:42+02
:) ale C/N je elita proste treba sa s tym zmierit ...

jake
2009-09-01 21:20:01+02
príspevok od: Jozef Peniak
nerozumiem, 24Mpx verzus 12Mpx je sakra rozdiel v detailoch...
suhlasim, ale pri fotke do A3 to nerozoznas, a pri zmenseninach vyzeraju 24MPx fotky ako neprirodzene preostrene - osbne by som do buducna chcel sice tak vysoke pixely ale len na krajinky a tam kde sa robia fotky plagatoveho alebo bilboardoveho formatu. Skor ten DR by ma potesil viac. Pre ilustraciu ludske oko ma DR asi 30- 32, kdezto najdokonalejsi fotak len okolo 12. Takze rezervy obrovskych radov.

Strhak
2009-09-01 21:30:23+02
suhlasim, ale pri fotke do A3 to nerozoznas, a pri zmenseninach vyzeraju 24MPx fotky ako neprirodzene preostrene - osbne by som do buducna chcel sice tak vysoke pixely ale len na krajinky a tam kde sa robia fotky plagatoveho alebo bilboardoveho formatu. Skor ten DR by ma potesil viac. Pre ilustraciu ludske oko ma DR asi 30- 32, kdezto najdokonalejsi fotak len okolo 12. Takze rezervy obrovskych radov.
Jake, pri A3 už vidno ten rozdiel hlavne v prekreslení detailov. No na fotku sa musíš pozerať z blýska, ale je tam. Inak na A3 sa dá použiť kľudne aj 8mpix ale tam je to už také fakt na hrane, proste tá fotografia musí byť dobrá ;-)))

jake
2009-09-01 21:33:50+02
príspevok od: viazo
objektivy sony su drahsie, ale ze nedosahuju kvalitu nikon a canon, tak na to si neviem kde dosiel? objektivy v ten najvyssej modelovej rade su opticky lepsie ako tieto co spominas. nie je s nimi ziaden problem ani pri pouziti na FF. zato nikon a canon zacinaju na tychto veciach pracovat, pretoze v tomto segmente stracaju.
optika z Carl Zeiss ano, ale original Sony este ma rezervy, hlavne vo vybere - ale aj tak si myslim, ze napriek tomu ze aktualne fotim s nikonom tak do buducna sa k nemu a Canonu ma moznost dotiahnut len Sony, to bude do budecna trojica co ovladne fotograficky trh a nevidim ani preco by mali byt markatne rozdiely v kvalite, ono sa to postupne dorovna, skor bude hrat ulohu sympatie k znacke, financna dostupnost a rozsah prislusenstva

jake
2009-09-01 21:41:40+02
príspevok od: Strhak
Jake, pri A3 už vidno ten rozdiel hlavne v prekreslení detailov. No na fotku sa musíš pozerať z blýska, ale je tam. Inak na A3 sa dá použiť kľudne aj 8mpix ale tam je to už také fakt na hrane, proste tá fotografia musí byť dobrá ;-)))
to su rozne veci, zalezi od zanru a akyma byt vysledok. Skusali sme porovnavat Nikon D700 a Canon 5D-MII. Velmi zaujmava robota. Do ISA 800 je na tom Canon lepsie ale potom to vyzeralo zaujmavo, pri vysokych hodnotach a pri naozaj zlom svetle a zmiesanom svetle bol opacne na tom nikon citelne lepsie. Preto chcem 2 fotaky, jeden s vysokym MPx na krajinky, do studia a tak, a aktualny moj nikon D700 si jasne ze necham lebo na gymnastiku a akciu v halach ci koncerty ked davam bezne az ISO 6400 je rozdiel velky. Ono sum je softwarovo vychytany aj pri 24MPx ale treba povedat ze za cenu straty kresby nad ISO 1600, to je fakt. Preto 2 tela je idelane riesenie, reportazny a studiovy variant. Dufam, ze skoro pribudne nikon D700x s 24Mpx a som maximalne spokojny.

Strhak
2009-09-01 21:52:40+02
to su rozne veci, zalezi od zanru a akyma byt vysledok. Skusali sme porovnavat Nikon D700 a Canon 5D-MII. Velmi zaujmava robota. Do ISA 800 je na tom Canon lepsie ale potom to vyzeralo zaujmavo, pri vysokych hodnotach a pri naozaj zlom svetle a zmiesanom svetle bol opacne na tom nikon citelne lepsie. Preto chcem 2 fotaky, jeden s vysokym MPx na krajinky, do studia a tak, a aktualny moj nikon D700 si jasne ze necham lebo na gymnastiku a akciu v halach ci koncerty ked davam bezne az ISO 6400 je rozdiel velky. Ono sum je softwarovo vychytany aj pri 24MPx ale treba povedat ze za cenu straty kresby nad ISO 1600, to je fakt. Preto 2 tela je idelane riesenie, reportazny a studiovy variant. Dufam, ze skoro pribudne nikon D700x s 24Mpx a som maximalne spokojny.
Tak to máš úplnú pravdu, Canon aj zaradil 5D mark II do portrétnej fotografie a nehrá sa na športový aparát. Je to tak ako píšeš ak sa chceš venovať všetkému na tej najvyššej úrovni tak treba mať dva telá. Ja som zvedavý na EOS 1D mark IV má mať vysoké rozlíšenie a aj veľkosť čipu je adekvátna a tak by to bolo ideálne riešenie pre mňa, keďže 1Ds je cenovo už trochu inde a to ja radšej pokúpim si sklá za ten rozdiel v cene ;-)

jake
2009-09-01 21:56:18+02
Tak to máš úplnú pravdu, Canon aj zaradil 5D mark II do portrétnej fotografie a nehrá sa na športový aparát. Je to tak ako píšeš ak sa chceš venovať všetkému na tej najvyššej úrovni tak treba mať dva telá. Ja som zvedavý na EOS 1D mark IV má mať vysoké rozlíšenie a aj veľkosť čipu je adekvátna a tak by to bolo ideálne riešenie pre mňa, keďže 1Ds je cenovo už trochu inde a to ja radšej pokúpim si sklá za ten rozdiel v cene ;-)
tiez si myslim, ze idelane kompromis aby clovek nemusel davat tolko penazi do techniky, dufam, ze novy nikon D4 bude mat 18Mpx a ostatne zostane zachovane, potom predavam D700 a necham si len jedno telo, vystaci na vsetko. Aj tak zobrazovacia technika ma uz problemy s rozlisenim nad 15Mpx.

Strhak
2009-09-01 22:02:01+02
tiez si myslim, ze idelane kompromis aby clovek nemusel davat tolko penazi do techniky, dufam, ze novy nikon D4 bude mat 18Mpx a ostatne zostane zachovane, potom predavam D700 a necham si len jedno telo, vystaci na vsetko. Aj tak zobrazovacia technika ma uz problemy s rozlisenim nad 15Mpx.
Ma ma, občas sa stretávam s tím problémom. Ak by Nikon spravil D4 a bola by parametrovo podobná 1D mark IV tak by sme mali obaja na výber fotoaparát ktorý by splnil všetky naše požiadavky. Toto telo by som asi zodral až na kosť proste by som ho nemenil pokiaľ by uzávierka cvakala, alebo neprišla dáka totálna revolúcia v technike čo by komplet zmenila pohľad na fotografiu ;-)))

jake
2009-09-01 22:08:19+02
Ma ma, občas sa stretávam s tím problémom. Ak by Nikon spravil D4 a bola by parametrovo podobná 1D mark IV tak by sme mali obaja na výber fotoaparát ktorý by splnil všetky naše požiadavky. Toto telo by som asi zodral až na kosť proste by som ho nemenil pokiaľ by uzávierka cvakala, alebo neprišla dáka totálna revolúcia v technike čo by komplet zmenila pohľad na fotografiu ;-)))
tiez moj nazor, zatial jednia vec co ma oslovila bol Faveon ale Sigma to proste nevie, .. skoda. Mat fotak s 36MPx a vykonom ISO presahujuci D3, ostrost ja Hasselblad - no to by bola riadna supa!

Strhak
2009-09-01 22:13:31+02
tiez moj nazor, zatial jednia vec co ma oslovila bol Faveon ale Sigma to proste nevie, .. skoda. Mat fotak s 36MPx a vykonom ISO presahujuci D3, ostrost ja Hasselblad - no to by bola riadna supa!
O Faveone sa hodne básnilo, ale Sigma to nedokáže potiahnuť na to je to malá firma. Ak by to prevzalo Sony, Canon alebo Nikon pod svoje krídla bolo by sa na čo tešiť. Takto sa mi zdá že to zapadne prachom a postupne sa na to zabudne, škoda.

jake
2009-09-01 22:16:49+02
O Faveone sa hodne básnilo, ale Sigma to nedokáže potiahnuť na to je to malá firma. Ak by to prevzalo Sony, Canon alebo Nikon pod svoje krídla bolo by sa na čo tešiť. Takto sa mi zdá že to zapadne prachom a postupne sa na to zabudne, škoda.
alebo skoncia patentove prava a zrazu ho budu pouivat vsetci. mne sa to pozdava najviac, navyse sa da dat aj k tomu este biely a cierny pixel, tym by sa vyrazne zvysil aj dynamicky rozsah, fakt je to na skodu, hoci ked tak logicky uvazujem, da sa vobec nejak realne vyuzit taky 50MPx fotak? monitor to nezobrazi ziadny, do fotoalbumu to nevopjde a prepixelovat to by bol dost problem.

Strhak
2009-09-01 22:30:20+02
alebo skoncia patentove prava a zrazu ho budu pouivat vsetci. mne sa to pozdava najviac, navyse sa da dat aj k tomu este biely a cierny pixel, tym by sa vyrazne zvysil aj dynamicky rozsah, fakt je to na skodu, hoci ked tak logicky uvazujem, da sa vobec nejak realne vyuzit taky 50MPx fotak? monitor to nezobrazi ziadny, do fotoalbumu to nevopjde a prepixelovat to by bol dost problem.
Dá ale nieje to technológia pre nás normálnych smrteľníkov. Na toto sa používajú tie špeciálne monitory čo na správne vykreslenie potrebuješ dve grafické karty, aby to vôbec potiahlo. Ja by som si to akurát tak mohol dať tlačiť v práci na plotri a to je vše. Inak dnes som na fóre písal o jednom časopise v nemecku, že čo spravil pohľadám to a našiel som to tak ti to sem skopírujem:
Raz som si kúpil jeden časopis v DE a tam boli na DVD priložené tri obrázky z Hasselblad, každý mal niečo viacej ako 670Mb ( tiff ) a priložili k ním aj tie isté ale v JPG a tie boli menšie ( proste aby si si ich mohol kuknúť ako vlastne vyzerajú ). No a k tím Tiffom bolo varovanie že môžu spôsobovať nestabilitu systému. Časopis sa ich rozhodol uverejniť keď sa v Nemecku začali predávať Hasselblad za cenu okolo 12000€, aby si potencionálny kupci uvedomili že to nieje len si kúpiť fotoaparát ale aj k tomu adekvátni hardvér. Názov toho príspevku s tými fotkami bol zhruba takýto: Má vaše PC na to??? ;-)))
A presne tu vidím pre nás normálnych ľudí ten najväčší problém a to je PC a jeho výkon. Takže tích 50mpix je pekné ale treba k tomu super PC za niekoľko tisíc €

jake
2009-09-01 22:36:29+02
tak, tak ... musel som kupit nove PC s dobrou kartou a 1Tb disk, zatial staci ale vidim, ze pamat sa stale zaplna, ... zial kazde dva - tri roky treba nove PC - a dost dobre aby 2 roky vladalo

Strhak
2009-09-01 22:46:11+02
tak, tak ... musel som kupit nove PC s dobrou kartou a 1Tb disk, zatial staci ale vidim, ze pamat sa stale zaplna, ... zial kazde dva - tri roky treba nove PC - a dost dobre aby 2 roky vladalo
Mi vrav som si kúpil Fujitsu Siemens mám tam Quad procesor, 4Gb Ram, 2 Tb disk a výkonnú grafickú kartu. Už sa mi dvakrát pokazil ale servis jedna báseň zavolal som doň na druhý deň prišli v ten deň sa ozvali že už vedia čo je sní že len čakajú na náhradní diel a na druhý deň zavolali že už to došlo a či to môžu doniesť späť domov. Proste aspoň toto je super, neviem si predstaviť že by som kúpil dakde v Nay alebo v sharku a 30 dní by bolo v servise, veď by som sa zbláznil. Inak toto je PC ktoré je už pripravené aj na tú 1D mark IV takže ak sa úplne nezhumpľuje tak mám pokoj na roky ;-)))

katka616
2009-09-02 18:19:07+02
Neviete mi prosim poradit, aky objektiv by som si mala kupit ku sony A200? Chcela by som nejaky 70-300 - pozerala som od sigmy pre sony, ale neviem, aky je v nich rozdiel, ked maju rovnake parametre, ale rozdielny ceny... Dakujem velmi pekne.

jake
2009-09-02 18:32:54+02
príspevok od: katka616
Neviete mi prosim poradit, aky objektiv by som si mala kupit ku sony A200? Chcela by som nejaky 70-300 - pozerala som od sigmy pre sony, ale neviem, aky je v nich rozdiel, ked maju rovnake parametre, ale rozdielny ceny... Dakujem velmi pekne.
toto je brutalne dobre sklo s obrovskym rozsahom, novinka od Sony, doporucujem vrele!

Strana 3 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()