Fórum » O TECHNIKE

BABO

rrodeoo
2009-08-20 08:44:53+02
Caute, potrebujem sa s vami poradit o nasledovnom: chcem fotit batola a neviem sa rozhodnut medzi tymito aparatmi: 1. Canon Eos 1000D - bol som za, ale manzelka ma odhovara kvoli velkosti a kvoli nemoznosti tocit videa,a tomu, ze sme len zaciatocnici .. takze asi upustim.. 2.potom vitazil Canon G10 ..ale docital som sa, ze este lepsi je Panasonic LX3 - tak teraz veeelmi uvazujem nad nim, no vzhladom na mensi zoom mam obavy, ze budem musiet z blizka blyzkat bejbymu do oci a to nechcem.. a potom nakoniec rozmyslam nad obycajnym Canonom Ixus 870, som pozeral aj v test magazine a pod. dobre obstal..ale neviem... alebo este Panasonic FX3... alebo si mam kupit Panasonic elektronicku zrkadlovku so zoom ako kompromis?? Viete mi poradit nieco na mieru? : 1. fotenie hlavne dietata - vnutri, vonku, vela v pohybe ..aby som stihal momentky fotit 2. aby boli fotky aj video kvalitne 3. hlavne, aby som malej nemusel z blizka do oci svietit 4. cenovo do cca. 400 EUR A este posledna otazka pre info...je lepsi Canon Eos 1000D alebo NIkon D60? Diky moc!

bear
- moderator
2009-08-20 08:51:29+02
Ak nechces bliskat (to asi naozaj nie je dobre), tak LX3 ma svetelnejsi objektiv, alebo vcera predstaveny Canon S90. Samozrejme zrkadlovka so svetelnym objektivom (Napriklad Tamron 17-50/2.8, alebo Canon 50/1.8, pripadne lepsie este lepsie Canon 85/1.8 USM) ma o 1-2 triedy kvalitnejsi vystup ako akykolvek kompakt.

bear
- moderator
2009-08-20 08:52:50+02
Pri porovnatelnom objektive je do slabsieho svetla lepsi Canon 1000D ako Nikon D60. Nikon dava lepsie senzory az do D5000, D90.a vyssich modelov.

rrodeoo
2009-08-20 09:10:19+02
Diky moc za nazor a vysvetlenie!! Diky!

Ronn
2009-08-20 13:05:33+02
vseobecne Canon je najlepsi co sa tyka low-end zrkadloviek. Taka mala rada: niekedy sa blesku nevyhnes (malo fotiek deti co som fotil su bez blesku), vyrob si na vstavany blesk nejaky difuzor (pre zmakcenie svetla). Da sa spravit z jogurtoveho kelimku, ci obycajneho kancelarskeho papiera. Alebo si zadovaz odraznu dosku. Ak nebude ani jedno, pri dennom ostrom svetle je najlepsie fotit v tieni, vyhnes sa tak kontrastom, ktore na vyzeraju na tvari nepekne ;)

javelin
2009-08-20 13:14:40+02
Deti sa bleskom nefotia....ani z ďaleka....potom z nich máte Angorské zajace a patláte im oči v PS...:)))))
Svetelnou rúrou treba na deti a nizkym šumom....

javelin
2009-08-20 13:18:09+02
príspevok od: Ronn
vseobecne Canon je najlepsi co sa tyka low-end zrkadloviek. Taka mala rada: niekedy sa blesku nevyhnes (malo fotiek deti co som fotil su bez blesku), vyrob si na vstavany blesk nejaky difuzor (pre zmakcenie svetla). Da sa spravit z jogurtoveho kelimku, ci obycajneho kancelarskeho papiera. Alebo si zadovaz odraznu dosku. Ak nebude ani jedno, pri dennom ostrom svetle je najlepsie fotit v tieni, vyhnes sa tak kontrastom, ktore na vyzeraju na tvari nepekne ;)
A teraz vážne.....deti fotím obkektivmi 50/1,4 35/1,8 a 70-200 / 2,8.....iso max 800....výnimočný prípad pre použitie bkesku som neutrpel.....:))))

rrodeoo
2009-08-20 15:16:27+02
Nie, nie angoraky iste nechcem!!! Pisete o zrkadlovkach, a co sa tyka kompaktov? Myslite, ze len Panas LX3 je najlepsi? CI su aj ine..?

viking81
2009-08-20 15:27:19+02
príspevok od: rrodeoo
Nie, nie angoraky iste nechcem!!! Pisete o zrkadlovkach, a co sa tyka kompaktov? Myslite, ze len Panas LX3 je najlepsi? CI su aj ine..?
lx3 ma na sirokom konci najlepsiu svetelnost...preto aj v interiery kde je menej svetla to dokazes celkom slusne odfotit...a vpodstate aj na dlhom konci :) tam je 2,8...ma trochu mensi rozsah...ale 60 ti postaci na vela veci..a ked budes potrebovat zoom tak mas nohy :)

Marcel Rebro
2009-08-20 15:46:49+02
príspevok od: rrodeoo
vaznym konkurentom LX3 je novy Canon S90 ... ale este nie je v predaji

rrodeoo
2009-08-20 15:57:39+02
jasne, diky!!
co sa tyka zoomu, chodit mi problem nerobi vobec, pribehnem k malej a pokial ju nebudem osvecovat z blizka, tak fakt fakt no problem..ale nemam predstavu dost dobru co sa s tym zoomom da napr. odfotit..?

lu_boss
2009-08-20 16:17:31+02
rrodeoo, osobne som tej mienky, ze pokial sa fotografovaniu nechces venovat viac nez na urovni zvecnovania momentov svojho potomstva, je takmer jedno, co si kupis, hlavne potom fot, fot, fot... nieco sa urodi. A vyjadrujem presvedcenie, ze z tristo cvaknuti si 5-6 vybornych fotiek vyberies. A z kazdeho mesiaca zivota dietata je 5-6 dobrych fotiek postacujuci pocet.

pe3k
2009-08-20 22:44:40+02
canon G11

Ronn
2009-08-20 23:21:20+02
hehe, to je zaujimave, oci som v ps este nikomu nepatlal. Deti sa bleskom nefotia? Toto silne pravidlo si musim zapamatat :)
Javelin fotis pekne ale teraz pises bludy. Hadam ti nemusim vysvetlovat ako vznikaju cervene oci a ako sa tomu da vyhnut. Ci je to treba vysvetlovat?

Marcel Rebro
2009-08-20 23:25:15+02
jsne ze sa fotia (ako vsetky) portrety s bleskami - systemovymni, externymi. vzhladom na povahu otazky zakladatela vlakna by som si dovolil implikovat ze ak bude blyskat, tak to bude vstavanym bleskom bez difuzera a potom je obava z cervenych oci relevantna ...

Ronn
2009-08-20 23:30:18+02
mrco pisal som na zaciatku ze sa niekedy blesku nevyhnes lebo: ti chyba odrazna doska, fotis pri ostrom svetle, alebo mas toho svetla nedostatok. Pisal som aj to ze treba pouzit difuzor a da sa vyrobit aj na vstavany blesk. Javelin zjavne neprecital cely moj prispevok alebo ho nepochopil. Asi videl v mojej reakcii len dve slova: blesk a deti :))) Netvrdim ze blesk je vseliek, ale niekedy pomoze, opakujem niekedy. Rozjasni tvar aj oci dietata, ostatne je to aj vo fotoskole.

Condor
2009-08-20 23:36:32+02
Apropo a v neskory vecer/noc ako fotit? Hmm... alebo tieto useky zivota ignorovat? Bola by to skoda si myslim ;-)

Marcel Rebro
2009-08-20 23:40:04+02
príspevok od: Ronn
mrco pisal som na zaciatku ze sa niekedy blesku nevyhnes lebo: ti chyba odrazna doska, fotis pri ostrom svetle, alebo mas toho svetla nedostatok. Pisal som aj to ze treba pouzit difuzor a da sa vyrobit aj na vstavany blesk. Javelin zjavne neprecital cely moj prispevok alebo ho nepochopil. Asi videl v mojej reakcii len dve slova: blesk a deti :))) Netvrdim ze blesk je vseliek, ale niekedy pomoze, opakujem niekedy. Rozjasni tvar aj oci dietata, ostatne je to aj vo fotoskole.
OK, ani ja som necital vsetko ... len zaciatok a koniec a ako inteleguan som si stred domyslel ;-))

javelin
2009-08-21 06:41:57+02
Vysvetlil som to hned v dalšom príspevku..:))))
Ja blesk nepoužívam.....
V interieri robí nepriestorové ploché fotografie...
Samozrejme ,že som nemyslel atelierové osvetlenie....
Väčšinou dávam fotky detičiek aj na papier a tom sa dá zniest kludne ISO 1000 ...ďakujem digitálnej dobe za tútú vymoženosť...:)))))))

rrodeoo
2009-08-21 11:46:08+02
No krasna diskusia, len ja sa stale neviem rozhodnut medzi panasonicom LX3 alebo canonom g10!!!

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()