Ahojte dnes som sa bola v obchode že si konečne kúpim foťák ktorý som si vybrala chcela alebo chcem Canon 450-tku 18 - 55, no pozrela som si aj nikony konkretne Nikon D 5000 18 - 55 a teraz sa neviem rozhodnúť. Cena je takmer rovnaká. Prosíííím dajte dobrú radu. Vopred Vám ďakujem.
to bude akurat pre mna megalomana :-) Hadam raz dozrie cas :-) Ale aj tak si asi kupim D300, nechce sa mi menit zakladny objektiv , ktroy som len teraz kupoval
No Canon to má inak vyriešené ak si kúpiš 450D tak naň dáš všetky objektívy Canon a budú fungovať správne. Nikon má na bajonete ostriaci motor ale ten je len od tuším D90 a na nižších radách chýba. To znamená že na ten D5000 ti nebudú všetky objektívy ostriť automaticky, iba tie čo majú ten motor integrovaní. Ak sa mýlim tak ma Nikonisti prosím opravte, Nikon nieje moja doména ;-)
Ď za vysvetlenie ale neviem či to mám alebo nemám vidieť ako problém veď je tu ´zopár´ fajn ľudí ktorý sú skúsenejší ako ja a sú ochotný bez blbých pripomienok poradiť. A na začiatok mi bude stačiť základný objektív a ešte ten úpevný 50tku čo ste mi už poradili. Takže zatiaľ tak
uz som pozerala ale ja neviem niesom v tom odborník a bojím sa že niečo bude pokazené a ja na to neprídem takže tak keby som vedela že odkoho a čo kupujem no ide mi len o serioznosť
tak to radsej kupuj s niekym kto uz nejaky rok foti s dslr....
No šak práve nikoho takého nepoznám preto som rada že sú tu ľudkovia čo poradia ale nedá sa zas vo všetkom poradiť ja viem
tazko zistis kolko ma nacvakany starsi fotak. Taky D200 tazko mal niekto zavrety v skrini. Vacsinou sa to intenzivne pouziva. V exife by si sa to sice mala docitat, ale ako sa pisalo inde, jednemu vymenili cast uzavierky a pocitadlo snimok sa zresetovalo. Pri tom ta hakliva cast zostala povodna
No Canon to má inak vyriešené ak si kúpiš 450D tak naň dáš všetky objektívy Canon a budú fungovať správne. Nikon má na bajonete ostriaci motor ale ten je len od tuším D90 a na nižších radách chýba. To znamená že na ten D5000 ti nebudú všetky objektívy ostriť automaticky, iba tie čo majú ten motor integrovaní. Ak sa mýlim tak ma Nikonisti prosím opravte, Nikon nieje moja doména ;-)
Dalsi dovod preco si kupit Canon :) Neberte to Nikonisti v zlom.
Mna by to dost stvalo keby som si vyhliadol daky objektiv a potom by som ho nemohol na mojom tele pouzit:(
Dalsi dovod preco si kupit Canon :) Neberte to Nikonisti v zlom.
Mna by to dost stvalo keby som si vyhliadol daky objektiv a potom by som ho nemohol na mojom tele pouzit:(
to je fakt obrovska vyhoda, ked mozes na 1000D nasrobovat hocijaky objektiv. U ludi co si kupia nizsie modely sa nepredpoklada, ze budu zberatelmi objektivov.
to je fakt obrovska vyhoda, ked mozes na 1000D nasrobovat hocijaky objektiv. U ludi co si kupia nizsie modely sa nepredpoklada, ze budu zberatelmi objektivov.
By si sa čudoval ľudia sú rôzny v minulej firme kde som pracoval si tip kúpil plazmu za 70000Sk a k tomu no name DVD s odôvodnením že mu to DVD stačí ;-)
By si sa čudoval ľudia sú rôzny v minulej firme kde som pracoval si tip kúpil plazmu za 70000Sk a k tomu no name DVD s odôvodnením že mu to DVD stačí ;-)
mal si mu dat facku. Aspon usetril chudatko chudobne. Ved my slovaci nemame ani 3000 korun na windows ked si kupime za 40000 pocitac lebo su to ´vyhodene´ peniaze
No hej ale nie každí má D700 vieš. U Nikon dosť trpia práve kvôli tomuto začiatočníci. Tí čo majú už profi výbavu je pravda že nepoznajú obmedzenia, ale ani mi u Canon ich nemáme ( obmedzenia ) a stále môžem vyberať z viac ako 60 skiel. Myslíš že budem mať dakedy všetky??? Nie a načo ;-)
No hej ale nie každí má D700 vieš. U Nikon dosť trpia práve kvôli tomuto začiatočníci. Tí čo majú už profi výbavu je pravda že nepoznajú obmedzenia, ale ani mi u Canon ich nemáme ( obmedzenia ) a stále môžem vyberať z viac ako 60 skiel. Myslíš že budem mať dakedy všetky??? Nie a načo ;-)
keby som mal D40, tak by ma trapilo, ze ho vobec mam a nie ten maly cicik co mu trci z bajonetu.
poradíte ešte?
Dobrú noc
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa