Ahojte dnes som sa bola v obchode že si konečne kúpim foťák ktorý som si vybrala chcela alebo chcem Canon 450-tku 18 - 55, no pozrela som si aj nikony konkretne Nikon D 5000 18 - 55 a teraz sa neviem rozhodnúť. Cena je takmer rovnaká. Prosíííím dajte dobrú radu. Vopred Vám ďakujem.
http://www.fotoradce.cz/produkty-porovnani.php?polozka1=907&polozka2=1776&polozka3=1778&pocet=3&skript=&produkt=fotaky pozry toto a uvidis ale ked to chces na prirodu atd..tak asi nikon ale vsetko zalezi skor od objektivu
on si ma blokol skôr ako ja jeho :D.. no nič kašlať na neho....:) a svet bude krajší...:) dnes som inak celý deň myslel, že by bolo veľmi fajn stretnutie priateľov ephoto no.2...ten nápad sa mi strašne páči ... moc rád by som sa zúčastnil :))) to len tak pomimo nahlas premýšľam ... :D
Bude, zatiaľ je to len v hladine úvah, no predbežne len toľko že by sa to malo spáchať niekedy v októbri. Chceme ho robiť keď už bude jeseň v plnom prúde ;-)
No hej ale nie každí má D700 vieš. U Nikon dosť trpia práve kvôli tomuto začiatočníci. Tí čo majú už profi výbavu je pravda že nepoznajú obmedzenia, ale ani mi u Canon ich nemáme ( obmedzenia ) a stále môžem vyberať z viac ako 60 skiel. Myslíš že budem mať dakedy všetky??? Nie a načo ;-)
každí sa píse s ýýýýýýý nie?:-)jasne rozumiem, no ja slintam po novom nikore 70-200 VRII a ked vyhram v lotte kupujem 300/2,8 a 400/2,8:-) a mozno este 14-24/2,8:-)
Canon nevie zaostrit :-). Nech zije Nikon.
(Ani jeden Canon nema v tele ostriaci motor, neviem preco by to mal byt handycap u Nikonu. Zvlast u takeho so setovym objektivom. A s obmedzenym rozpoctom na kupu nejakeho naozaj zodpovedneho objektivu. Vstetky rady ´vyzretych fotografov´ su scetne, kazdy ma ine poradie dolezitosti jednotlivych vlastnosti. A urcite by som si nenechal radiť od profika, deformovaneho negativnymy navykami z minulosti. Faktom je, ze na to, aby si urobila dobry obrazok treba na aparte len dva gombiky a na objetive dva kruzky. Vsetko ostatne je nanic. A cim viAc tych veci ´na nic´, tym je cena vyssia. Dnes by som minul len nevyhnutne mnozstvo penazi a na kupenom aparate by som si vyskusal vsetky funkcie tak, aby som sa dozvedel, ci a ako velmi mi ich treba. A co dnes usetris, to si mozes dolozit u toho ´uz na ostro´ kupeneho o dva-tri roky.)
Mal som nejaky cas Canon 350D a neskor 450D, teraz mam Nikon D40 a nejako sa mi s Nikonom robi lepsie, ale to je u kazdeho ine. Vyskusaj a vyber, co ti lepsie sedi. Fakt, ze D5000 ma aj HD video by u mna zavazilo - hodit na to môj objektiv Nikon 35 mm, f/1.8 a viem si predstavit tie videoklipy s rozostrenym pozadim ako z kina. Pocuvam podcast o fotografii TWIP a tam si jeden profik (Alex Lindsay)nedavno kupil Canon 5D Mk II (to ja samozrejme ina kava), ktory nahrava aj HD video... Hovoril, ze bol nedavno na plazi so synkom a vkuse prepinal medzi foto a video rezimom. Zhrnul to tak, ze by si zrkadlovku bez videa uz nekupil. Doporucujem pozriet stranku http://www.stillmotion.ca/site.html a kliknut na ´cinema´ - vsetko to bolo tocene Canonom 5D Mk II. Samozrejme aj Canon ma ekvivalent Nikonu D5000 s HD videom, takze volba je na tebe. Co sa tyka objektivov pre Nikon bez motora, nie je to az take zle - s motorom su aj od Tamronu a Sigmy a myslim, ze vsetky nove obj. od Nikonu budu AF-S s motorom.
poradíte ešte?
(Ani jeden Canon nema v tele ostriaci motor, neviem preco by to mal byt handycap u Nikonu. Zvlast u takeho so setovym objektivom. A s obmedzenym rozpoctom na kupu nejakeho naozaj zodpovedneho objektivu. Vstetky rady ´vyzretych fotografov´ su scetne, kazdy ma ine poradie dolezitosti jednotlivych vlastnosti. A urcite by som si nenechal radiť od profika, deformovaneho negativnymy navykami z minulosti. Faktom je, ze na to, aby si urobila dobry obrazok treba na aparte len dva gombiky a na objetive dva kruzky. Vsetko ostatne je nanic. A cim viAc tych veci ´na nic´, tym je cena vyssia. Dnes by som minul len nevyhnutne mnozstvo penazi a na kupenom aparate by som si vyskusal vsetky funkcie tak, aby som sa dozvedel, ci a ako velmi mi ich treba. A co dnes usetris, to si mozes dolozit u toho ´uz na ostro´ kupeneho o dva-tri roky.)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa