chcel by som vás poprosiť o radu ohladom pameťovej karty do fotoaparátu mám Panasonic DMC TZ6 s podporou SDHC tak premýšlam že by som tam už kúpil 4gb kartu ale neviem akú a neviem s akou rýchlosťou čítania\zápisu a ešte by som cel poradiť akú značku
ja mam 1x kingston Class4, 1x A-Data Class4 a 1x Sandisk UltraII...uplne stacia, lebo sekvencne snimanie a velkost buferu neviem oklamat, takze rozdiel 1-2 snimkov v serii ma az tak netrapi...RAW a 450D je taka a JPEG ma netrapi...a na tvoj 5snimkov/sec. alebo 2,5 pri sekvencnom budu tiez stacit...
no ako tak som ťa pochopil :) a zasek ten môj TZ6 neni nejaky profesional pozeram že tie extreme karty su pekne drahe ja cem niečo lacnejšie čo vravíte na totok?
http://pamatove-karty.heureka.sk/sandisk-sdhc-ultra-ii-4gb/specifikace/
to si myslel na mna? hej, presne tu mam...pisal som o maximalnom pocte snimkov, ktore dokaze fotak urobit za sebou bez zmeny rychlosti...ale u teba to je do JPG, coze ta Ultra II bude uplne postacovat, ked mne staci na RAW a to je 3x vacsi objem dat...
viem viem raw je podstatne kvalitnejšie ako jpg ale zato viac zabera a vravím že ako tak som ťa pochopil že rozumiem tomu už som trocha pokročilý v tejto oblasti a je na ňu a dost slušna cena do 15€ nechcem zbytočne dávať ked to aj tak nevyužijem takže díky moc za rady
viem viem raw je podstatne kvalitnejšie ako jpg ale zato viac zabera a vravím že ako tak som ťa pochopil že rozumiem tomu už som trocha pokročilý v tejto oblasti a je na ňu a dost slušna cena do 15€ nechcem zbytočne dávať ked to aj tak nevyužijem takže díky moc za rady
v pohode, aj ked nemyslim, ze som to napisal zlozito...ale ked ju kupis, bude ti stacit...
na tych kartach prd zalezi, pre kompakt by som volil cenovo najvyhodnejsiu. Extrem 3 je zbytocne drahy a velky vyznam nevydim ani pri zrkadlovke. Tempo snimania urcuje buffer, karta ovplyvnuje len jeho vyprazdnovanie. Rychlost karty ale moze pomoct pri kopirovani do pocitaca, na to vsak treba aj dobru citacku
na tych kartach prd zalezi, pre kompakt by som volil cenovo najvyhodnejsiu. Extrem 3 je zbytocne drahy a velky vyznam nevydim ani pri zrkadlovke. Tempo snimania urcuje buffer, karta ovplyvnuje len jeho vyprazdnovanie. Rychlost karty ale moze pomoct pri kopirovani do pocitaca, na to vsak treba aj dobru citacku
No a práve preto som si kúpil aj čítačku SanDisk Extreme. Môžem len doporučovať tá rýchlosť je úžasná ale aj cena riadne vysoká ;-)
No a práve preto som si kúpil aj čítačku SanDisk Extreme. Môžem len doporučovať tá rýchlosť je úžasná ale aj cena riadne vysoká ;-)
ta extrem citacka kopiruje aj z pomalsich kariet velmi rychlo. Pasuje mi pekne do macovskej klavesnice. V baleni je aj uzitocne vrecusko vyuzitelne ako ten slingshot :-))
ta extrem citacka kopiruje aj z pomalsich kariet velmi rychlo. Pasuje mi pekne do macovskej klavesnice. V baleni je aj uzitocne vrecusko vyuzitelne ako ten slingshot :-))
Ja som nemal k nej žiadne vrecko, ale je fajná a neľutujem ani korunu čo som za ňu dal ;-)
a ešte by som sa chcel spýtať že čo je pravdy na tom že ak sa nekúpi originál pameťovka tak že sa nedaju fotit všetky režimy teda že neukladá napr. expozíce
a ešte by som sa chcel spýtať že čo je pravdy na tom že ak sa nekúpi originál pameťovka tak že sa nedaju fotit všetky režimy teda že neukladá napr. expozíce
nic na tom nie je pravda
este poznamka k rychlosti a jej opodstatnenosti:
cim rychlejsia karta, tym rychlejsie sa vyprazdnuje buffer vo fotaku a tym rychlejsie, alebo viac fotografii je mozne urobit sekvencne. navyse sa rychlejsie da s fotkami narabat uz priamo vo fotoaparate. sam to vidim na mojich kartach:
2x 8GB UDMA Lexar Pro 300x
1x 8GB Ultra 2 Sandisk
2x 16GB Pretec 233x - najpomalsie, dokonca aj zobrazovanie fotiek na fotaku trvaaa.
a to si kde cital taky blud? pamatova karta je obycajne zaznamove medium...tak isto, ako mas DVD Verbatim a tzv. Noname...a velakrat je Noname lepsie medium ako znackove...takze to nie je pravda...mam 3 roznych vyrobcov a nemal som ziaden problem zatial...
a to si kde cital taky blud? pamatova karta je obycajne zaznamove medium...tak isto, ako mas DVD Verbatim a tzv. Noname...a velakrat je Noname lepsie medium ako znackove...takze to nie je pravda...mam 3 roznych vyrobcov a nemal som ziaden problem zatial...
Ja keď som mal onehdá UZ od olympusu, tak tam písali, že spájanie panorám nejakým softom od nich funguje iba keď sa fotí na pamäťovku Olympus.
Nikdy som to však neskúšal čo je na tom pravdy.
Ja keď som mal onehdá UZ od olympusu, tak tam písali, že spájanie panorám nejakým softom od nich funguje iba keď sa fotí na pamäťovku Olympus.
Pravdy na tom je, ze ked je v niektorych Olympusoch XD karta bez toho ich ´Panorama capable´, jednoducho fotak nedovoli navolit rezim panoramy... (co moze byt pri full-auto kompaktoch jedina moznost zafixovat expoziciu, ostrenie, WB...) - logiku ani technicke opodstatnenie to nema, ale ano, taky je marketing..., samozrejme panorama sa da nafotit aj tak a ten ich soft za vela nestoji;(
Výber Pameťovky
http://pamatove-karty.heureka.sk/sandisk-sdhc-ultra-ii-4gb/specifikace/
este poznamka k rychlosti a jej opodstatnenosti:
cim rychlejsia karta, tym rychlejsie sa vyprazdnuje buffer vo fotaku a tym rychlejsie, alebo viac fotografii je mozne urobit sekvencne. navyse sa rychlejsie da s fotkami narabat uz priamo vo fotoaparate. sam to vidim na mojich kartach:
2x 8GB UDMA Lexar Pro 300x
1x 8GB Ultra 2 Sandisk
2x 16GB Pretec 233x - najpomalsie, dokonca aj zobrazovanie fotiek na fotaku trvaaa.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa