Ahojte všetci. Pred časom som si zadovážil prvú zrkadlovku a teraz riešim otázku objektívov. Zatiaľ mám 18-55 ako základ a teraz sa obzerám po niečom na fotenie automobilového športu. Prečítal som tu už mnoho vláken diskusie a vychádza mi, že by som mal hľadať nejakú 70-200. Fotím konkrétne cross country rally, t.j. všemožné terény, často v lese, za každého počasia. Doteraz som fotil s Powershotom S3is, výsledky si môžete pozrieť na www.autosportfoto.sk, rubrika Offroad, alebo na http://picasaweb.google.com/Michal.4x4. Budem potrebovať objektív so svetelnosťou 2,8 alebo bude stačiť 4,0? Prípadne prosím poraďte konkrétny objektív, značku nemám preferovanú žiadnu. Ďakujem.
a co 70-200F2,8L(bez IS)? opticky je myslím fajn, remeselne uplne skvostne, zostrovanie bleskové aj s mojimi šunkami 40D a 5DII..., hne´d ako sa objaví slovo šport napadá ma svetelnosť F2,8 a lepšia:)
a co 70-200F2,8L(bez IS)? opticky je myslím fajn, remeselne uplne skvostne, zostrovanie bleskové aj s mojimi šunkami 40D a 5DII..., hne´d ako sa objaví slovo šport napadá ma svetelnosť F2,8 a lepšia:)
Osobne by som radšej tento objektív ako 70-200 f/4 L IS. Cena je podobná ale svetelnosť lepšia a ja sa aj bez IS zaobídem. No už sa autor vlákna vyjadril že sa mu do rozpočtu vojde len tá 70-200 f/4 L a bez IS ;-)
Ale tak tieto športy sa fotia väčšinou za dňa tak by tam nemal byť problém s clonením a v kombinácii s 40D vytvorí dobrý celok ktorý toho zvládne mnoho a ani toho najhustejšieho dažďa sa nemusí báť ;-)
POZOR! 70-200 F/4 L nie je vyhotoveny vo vode a prachu odolnej konstrukcii! ak si sa docital ze je, tak je to hlupost alebo len minimalne. Ja viem ze sused utopil tento objkektiv za husteho dazda. Ja mam tento isty ale s IS a ten uz je utesneny seriozne.
POZOR! 70-200 F/4 L nie je vyhotoveny vo vode a prachu odolnej konstrukcii! ak si sa docital ze je, tak je to hlupost alebo len minimalne. Ja viem ze sused utopil tento objkektiv za husteho dazda. Ja mam tento isty ale s IS a ten uz je utesneny seriozne.
Poviem ti úprimne už som sním mnohokrát zmokol do nitky a žiaden problém. Fotil som s ním Depeche Mode tento rok za toho najväčšieho lejaku a bol na ňom vyše dvoch hodín, teraz nedávno som zas premokol na oslavách SNP v BB a tiež žiaden problém. Takže už ho mám solídne odskúšaní DM by som prirovnal k sprche a nič ide aj s 50D čo tiež nieje utesnení aparát. Takže nikde som to nečítal proste ho mám takto odskúšaní.
Ďakujem za radu, 70-200 f/4 L vyzerá byť voľba pre mňa, avšak verzia bez IS. Trafil si to presne - na toto sklo peniaze ešte naškrabem, ale f/4 s IS nie je kompatibilná s mojou peňaženkou.
Ja som zobral 70-200/2,8 samozrejme s IS a to preto, že je vode a prachu odolný,tak nech to už čosi vydrží do budúcna, cena oproti verzii bez IS bola priaznivá, vyhotovenie skvostné, ostrenie skvelé, obraz perfektný, IS proste neuveriteľné..mňam
Zober podla možností, čo si ochotný alebo možný investovať.
tu to maš na porovnanie http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma_70-200_2p8_n15/page2.asp
Dik moc, poslednú polhodinu nad tým porovnaním špekulujem a možno prihodím niečo zo železnej rezervy a pôjdem do Sigmy f/2,8. Máte s týmto sklom niekto praktické skúsenosti?
Dik moc, poslednú polhodinu nad tým porovnaním špekulujem a možno prihodím niečo zo železnej rezervy a pôjdem do Sigmy f/2,8. Máte s týmto sklom niekto praktické skúsenosti?
Aka sa ti len trocha da, ostan na tom canone. Pri sigme ziskas sice lepsiu svetelnost, ale AF bude horsi. 70-200 f/4 je idealny kompromis ked niesu chechtalky a treba kupit objektiv....
Zdravim vospolok, mam podobny problem pri vybere objektivu 70-200 f2,8.
Mam canon 50D a bol som skalopevne rozhodnuty pre Sigma 70-200 mm F2.8 II EX APO DG MACRO HSM,mal som moznost cvaknut s tym par zaberov a pacila sa mi,ci uz vystup alebo aj rychlost ostrenia,hlucnost pri preostrovani tiez OK.cize pohoda,vcera v noci som vsak citam a nejakom CZ foto fore ze neni az taka super,ze Tamron SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD je vraj ocosi lepsi na vystupe.ale nema par veci co ma sigma - zial si nepamatam co presne. cenovo to je velmi podobne,fotim hlavne zjazd na bajkoch - cize rychlo sa pohybujuce predmety.ma tu niekto skusenost ze co je lepsie?alebo je to viac menej zanedbatelne,som amater zaciatocnik,cize nejako do detailov netreba ist,len proste stanovisko by som chcel pocut ze ktory z tych dvoch-pripadne tym na iny.alebo je to viac menej zanedbatelny rozdiel? prosim poradte, za odpovede vopred dakujem.
ja na fotenie dh/fr a viacmenej sportu, ktory ma bavi uvazujem nad spominanym pevnym canonom 200/2.8 na 40D. Skombinovat to s 16-35/5D by bol moj sen :)
super sklo, vykonne a lacne je 70-200/f4 , vyborna kresba a kedze budes asi fotit s vyssimi casmi tak IS ti je vlastne nepotrebny. toto sklo je ostre jak britva stejne nez drahsi svetelnejsi f2,8 canon, a hlavne ma male rozmery a nizku vahu. mne sa osobne velmi pacil, na ultimativne fotenie by som svetelne volil pevne skla, asi ako ti radia tu 200/f2,8 - to sklo nema chybu
Tak som sa nakoniec rozhodol pre Canon 70-200 f/4 bez IS. Ďakujem všetkým za pomoc a dúfam, že čoskoro sa budem môcť pochváliť prvými úlovkami.
ja mam tiez 70-200 f/4 USM a podla mna je to super objektiv. pri tych rychlych casoch ako spominal jake nevadi ze nema IS. je velmi ostry a ak USM velmi rychlo zaostruje. len ak by si s nim chcel fotit sportu vnutri tak to asi nie je najlepsia volba z hladiska svetelnosti. ale mna zatial nesklamal :)
Zdravim vospolok, mam podobny problem pri vybere objektivu 70-200 f2,8.
Mam canon 50D a bol som skalopevne rozhodnuty pre Sigma 70-200 mm F2.8 II EX APO DG MACRO HSM,mal som moznost cvaknut s tym par zaberov a pacila sa mi,ci uz vystup alebo aj rychlost ostrenia,hlucnost pri preostrovani tiez OK.cize pohoda,vcera v noci som vsak citam a nejakom CZ foto fore ze neni az taka super,ze Tamron SP AF 70-200mm F/2.8 Di LD je vraj ocosi lepsi na vystupe.ale nema par veci co ma sigma - zial si nepamatam co presne. cenovo to je velmi podobne,fotim hlavne zjazd na bajkoch - cize rychlo sa pohybujuce predmety.ma tu niekto skusenost ze co je lepsie?alebo je to viac menej zanedbatelne,som amater zaciatocnik,cize nejako do detailov netreba ist,len proste stanovisko by som chcel pocut ze ktory z tych dvoch-pripadne tym na iny.alebo je to viac menej zanedbatelny rozdiel? prosim poradte, za odpovede vopred dakujem.
no ak ti 70-200 sigma vyhovuje tak nie je co riešiť, veľa fotografov je snou spokojnych, len maj na pamati pri tom tamrone že super ostrost pri športe fakt nie je všetko, tu ide skôr o rýchlosť zaostrovania... cize mas na vyber medzi Sigmou 70-200 a Canonm 70-200 (ci uz s IS alebo bez) Ja odporucam ten Canon 70-200F2,8 bez IS ale zase to je vec nazoru a financií, - ak trafíš dobre ostriacu sigmu budeš mať +/- rovnakú vec za menej prachov:)
Ktorú 70-200 pre Canon 40D?
Zober podla možností, čo si ochotný alebo možný investovať.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa