Kazdy z nas si vybral nejaky system (Canon, Nikon, Pentax,Sony/Minolta, 4/3, micro 4/3). Prosim vyjadrujte sa len k svojmu systemu, aby tu bolo viac informacii ako flamewar (aby sme mohli nasmerovat ludi vyberajucich si svoj system).
Zacnem teda ja s tym co mi vadi na Canon:
1)Neudrziavanie kopatibility v bleskoch (ETTL bleskom nie je mozne riadit nastavenie z fotoaparatu, ktory uz pracuje s ETTL2 - specialne ma to hneva pri ST-E2 - mal by byt kompatibilny s Canon 5D mark 2, ale nie je).
2)Najsirsia ponuka objektivov ma aj svoje nevyhody:
- pomala modernizacia objektivov (rad by som videl modernejsie 50/1.4, 100-400)
- problem kupit ine ako najbeznejsie objektivy (po 2 mesiacoch cakania som zrusil objednavku na MP-E 65, na 135L som cakal mesiac), o moznosti vyskusat si objektiv v predajni bez toho aby ho doviezli na zavaznu objednavku ani nehovorim
mne na SONY vadi ponuka objektivov a ich pomer cena/kvalita, rovnako aj absencia zakladneho svetelneho zoomu s aspon priemernou konstrukciou za prijatelnu cenu...
mna hneva ten otrasny zvuk ked stlacim spust a este aj ta napodobenina previjania filmu...CANON EOS 400D a este ze v hladaciku nevidim ake mam ISo a este ked si obcas zabudnem vypnut samospust a idem daco fotit ...
Mna hneva na canone, to ze 7D sa nestal ludovy FF, asi by som upgradoval z EOS 3, dalej ma hneva, ze canon nevie upgradnut prime objektivy, 50mm/1,4 si vyslovene ziada upgrade, dalej ma hneva, dostupnost niektorych objektivov, a tiez, ze nevie canon spravit kvalitny objektiv zoom v rozsahu 28-70/2,8 amaterskej triede.
mna hneva ten otrasny zvuk ked stlacim spust a este aj ta napodobenina previjania filmu...CANON EOS 400D a este ze v hladaciku nevidim ake mam ISo a este ked si obcas zabudnem vypnut samospust a idem daco fotit ...
No ono treba ocakavat od fotoaparatu to do akej kategorie patri. Nemozete chciet od entry D-SLR vlastnosti advanced ba dokonca profi
Mna hneva ze ludia si nevedia vybrat fotoaparat aky potrebuju a potom sa stazuju ze nema to a to. Ja som si vybral Pentax a sopm nad mieru spokojny. Mozno AF by mohol byt lepsi ale to je detail aj tak sa to da dobehnut MF.
Rezervy ma kazdy system, ale treba si vybrat taky ktoreho obmedzenia ma budu obmedozvat najmenej. Preto som aj zalozil toto vlakno. Nie preto, ze moj fotak nema funkciu X (ak tu funkciu ma iny fotak danej znacky, tak to nepovazujem za obmedzenie systemu, ale osobnych financii).
Mna hneva na Pentaxe K10D a K20D autofocus, ktory je pomaly a hlavne v horsom svetle. Ked uz je taky pomaly aspon by mohol presne ostrit, ale ani to nerobi. Dalej ma hneva, ze pomocou interneho blesku nemozem na dialku odpalit bezdrotovy blesk v HSS mode, ale iba pomocou dalsieho externeho alebo radiovych odpalovacov. Ostatne ma nehneva a je to fajn, aj vyssie ISO a aj detaily v RAW.
Ja sa teda všetkými desiatimi pridávam k Slavmirovi, lebo viem, že keby som si kúpil čokoľvek iné, moje fotky nebudú ani o chlp lepšie :-))) Čo oko nevidí, to foťák nedofotí :-)))
Ja sa teda všetkými desiatimi pridávam k Slavmirovi, lebo viem, že keby som si kúpil čokoľvek iné, moje fotky nebudú ani o chlp lepšie :-))) Čo oko nevidí, to foťák nedofotí :-)))
to bude tym, ze lepsie neni. Ved osstatnych seru trivialne veci, ostrenie, absencia objektivov...
mna hneva hmotnost. telo + objektivy=niekolko kg
Mne by vyhovovalo keby to bolo pri prenasani mensie(malicky kompakt) a lahsie(200g). A ked idem fotit by sa to dalo do takej podoby ako je to teraz, aby bola zase dobra ergonomia... Ale to by som chcel asi moc :)
Co VAS hneva na VASOM DSLR systeme
a tiez mi vadi prakticky ziadna ponuka v bazaroch.
btw.ludia nekupujte si fotoaparaty ktore vas budu hnevat
Mne by vyhovovalo keby to bolo pri prenasani mensie(malicky kompakt) a lahsie(200g). A ked idem fotit by sa to dalo do takej podoby ako je to teraz, aby bola zase dobra ergonomia... Ale to by som chcel asi moc :)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa