Cafte ludia. Nedavno som tu preberal aky objektiv.... ci signu tamron alebo Tokina. Vsetci mi odporucili Tokinu AF 16-50mm f/2.8 AT-X Pro 165 DX. Lenze ako som tak kukal dalej....nasiel som Canon EF 17-40mm f/4L USM.
Noo....a tu nastal dalsi problem:( Ktory objektiv by ste radsej vy rozmyslali? Ktory ma lepsiu kresbu?? nema predsa len ten canon moc velku clonu??
canon chce vydat nove 24-70? ... uz bolo na case, ten aktualny sa moc nepodaril dufam, ze aj technicke normy canon sprisni lebo s tym bude vecny problem - ked som bol v canone, vzdy som mal problemy s ostrenim tak dufam, ze sa to da konecne do poriadku
veď aj ja ;-)
Inak parkúr bol celkom slušní, aj počasie nám prialo a poobede sme sa tam stretli Jančim Králikom ( kralik_J )
joooj, a my sme sedeli doma, musim sa vybrat niekedy aj za jancim, alebo vymysliet dajaku fotoseansu - inac to fotenie je super liek na nudu a nicnerobenie a navyse byva aj zabava
joooj, a my sme sedeli doma, musim sa vybrat niekedy aj za jancim, alebo vymysliet dajaku fotoseansu - inac to fotenie je super liek na nudu a nicnerobenie a navyse byva aj zabava
no veď práve, len teraz ma čaká práca s tými fotkami, ale to nevadí a vymýšľať nemusíš nič stačí ak prídeš na ďalšiu Ephoto chatu
dakedy budúci mesiac, skôr koncom keď už bude jeseň v plnom prúde a zas dakde v okolí BB lebo už je vymyslené aj ubytovanie. ( táto lokalita je z dôvodu, aby sem mali všetci narovnako, čí už od Bratislavy alebo od Košíc )
dakedy budúci mesiac, skôr koncom keď už bude jeseň v plnom prúde a zas dakde v okolí BB lebo už je vymyslené aj ubytovanie. ( táto lokalita je z dôvodu, aby sem mali všetci narovnako, čí už od Bratislavy alebo od Košíc )
super , pasuje, prelom september/oktober idealny pre mna - uz lestim skla!
17-40/4 prípadne 16-35mm,oba super a 17-55/2,8 je tiež opticky podarený, nebál by som sa ho.. väčšine ľudí by som ho odporučil, lebo aj tak väčšina neprejde na FF v blízkej budúcnosti.
Bol by som prekvapený keby si nereagoval :D aj mňa si odhováral od tohto skla :D ale tých 24mm na APS-C...no čo povieš... :/ (po mojich nesmelých začiatkoch by som povedal že by mi chýbalo tých 17mm)...tak ideálne by bolo ef 17-70 f2.8 is usm :D:D (to bol vtip ;))
Bol by som prekvapený keby si nereagoval :D aj mňa si odhováral od tohto skla :D ale tých 24mm na APS-C...no čo povieš... :/ (po mojich nesmelých začiatkoch by som povedal že by mi chýbalo tých 17mm)...tak ideálne by bolo ef 17-70 f2.8 is usm :D:D (to bol vtip ;))
no hej ale potom ak ti chýba takéto ohnisko máš tu ešte aj širokáče. Je to drahé ale kvalitné riešenie pokryť tento rozsah dvoma objektívmi. No tu hodne záleží čo fotíš a ten vtip 17-70 beriem ;-DDD
no hej ale potom ak ti chýba takéto ohnisko máš tu ešte aj širokáče. Je to drahé ale kvalitné riešenie pokryť tento rozsah dvoma objektívmi. No tu hodne záleží čo fotíš a ten vtip 17-70 beriem ;-DDD
tak väčšinouide o reportáže, aj v interiéri, rôzne podujatia (vieš ved pre obec), už som si zvykol jednoducho na 17mm, nebolo by nepraktické meniť objektívy ked mám 16-35 a 24-70???
hlavne by som chcel videt ako to foti pri 16mm na otvorenu dieru. A ci budes Tokinu clonit na 4 alebo canon neclonit vobec mas to za jedno. Na pracu s hlbkou ostrosti u takehoto zoomu mam svoj nazor
povieľ mi (nám) svoj názor? ked ta pekne poprosím :)
tak väčšinouide o reportáže, aj v interiéri, rôzne podujatia (vieš ved pre obec), už som si zvykol jednoducho na 17mm, nebolo by nepraktické meniť objektívy ked mám 16-35 a 24-70???
a presne pre toto mám dva tela, lebo je to nepraktické a proste dakedy nestíham ;-D
a presne pre toto mám dva tela, lebo je to nepraktické a proste dakedy nestíham ;-D
no teraz si dal riešenie :) normálne sa teším že teraz sa šetrí na 70-200, ale neviem čo bude ked budem chcieť vymeniť moj 17-85...hoci kupujúceho by som mal, ale že ako to vyriešiť fakt neviem :/
no teraz si dal riešenie :) normálne sa teším že teraz sa šetrí na 70-200, ale neviem čo bude ked budem chcieť vymeniť moj 17-85...hoci kupujúceho by som mal, ale že ako to vyriešiť fakt neviem :/
ale je to tak proste sú situácie kedy by som bez dvoch aparátov bol stratení
Tokina vs Canon
Inak parkúr bol celkom slušní, aj počasie nám prialo a poobede sme sa tam stretli Jančim Králikom ( kralik_J )
No zatiaľ to vyzerá že sa tam opäť stretne fajn parta ľudí :-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa