Ahojte.Ja viem,ze pre vas uz pokrocilych je to otrepana fraza,ale ja som zaciatocnik a vazne mi nema kto poradit.Chcel by som si kupit zrkdalovku pre zaciatocnika a vytipovany fotoaparat Nikon D3000. Je podla vas ako pre mna zaciatocnika dobra kupa alebo mam poskulovat po niecom inom. Dakujem
ja mam telo z bazaru a pohoda...ked sa do toho nerozumies, je tazke kupovat z druhej ruky, no nie nemozne...treba studovat, popozeraj Fotoskolu tu na ePhoto, forum a kopec veci sa naucis...
ver mi, ze uz tu sedim tyzden :)vela veci som sa naucil,co om predtym nevedel
Ahojte,chcel by som sa poradit,ci nemate skusenosti s makro filtrom Cokin C104 Close-Up +4 67mm? Chcem si dokupit a pouzivat ho s objektivom Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR AF-S DX. Nebude to robit nejaku neplechu? dakujem
to je pre mna docela dolezita informacia..tak radsej mam ist do canonu?
noo...áno je to tak....d40/d60/d5000/d3000 nemajú ostriaci motor v tele....takže na nich potrebuješ objektívy s motormčekmi...nasadíš aj iné len ti nepôjde af....
u canonu je to tak, že všetky objektívy majú motor a jediné obmedzenie je pri ef-s objektívoch ktoré nenasadíš na full frame...ale to je pre teba nepodstatná info..:)
ale takto ti to neviem povedať....kúp canon , kúp nikon....ide aj o ovládanie ktoré ti lepšie vyhovuje atd...je tam veľa faktorov...
s nikonom nemám moc skúsenosti...v tom ti nepomôžem..nehovorím ale že ťažšie..niekomu sadne canon, inému nikon, a niekomu zasa pentax..ako hovorí bafo...toto na nás nemôžeš nechať..:)
kupa
u canonu je to tak, že všetky objektívy majú motor a jediné obmedzenie je pri ef-s objektívoch ktoré nenasadíš na full frame...ale to je pre teba nepodstatná info..:)
ale takto ti to neviem povedať....kúp canon , kúp nikon....ide aj o ovládanie ktoré ti lepšie vyhovuje atd...je tam veľa faktorov...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa