Fórum » O TECHNIKE

NX Capture

noiseless
2009-09-23 19:38:20+02
Zdravim. Nikde som nenasiel nieco ohladom tohto. Kupil som si nikon D80 , a k nemu bol program NX Capture. Velmi nechapem na co je ten program. Mohli by ste mi niekto upresnit ? Ak mam photoshop, bude mi treba tento program na nieco ?

Tom.M
2009-09-23 19:47:51+02
no ak sa rozhodnes, ze ti na nieco je, tak ti na nieco bude :-) Inak je to velice podareny program od Nikonu na editovanie NEF (raw) suborov

Inferno.sys
2009-09-23 19:48:47+02
To je v púodstate program len na to aby tvoj komp dokazal zobrazit fotky v NEF. Ak mas PS ktory ti berie normalne RAW tak tento NX možeš odinštalovať. Ja ho tieš nepouživam...

Tom.M
2009-09-23 19:50:13+02
príspevok od: Inferno.sys
To je v púodstate program len na to aby tvoj komp dokazal zobrazit fotky v NEF. Ak mas PS ktory ti berie normalne RAW tak tento NX možeš odinštalovať. Ja ho tieš nepouživam...
dovolim si tvrdit, ze o funkcnosti capture NX mas velice obmedzene poznatky

2009-09-23 19:55:24+02
capture nx ma par vychytavok, ktore ine programy nemaju. aspon zatial. okrem toho dokaze dostat najviac kvality z Nikon RAW suborov.

noiseless
2009-09-23 20:03:49+02
no u mna to teraz vyzera tak ze bduem vsteko fotit v jpg a ziadny raw ... strasne spomaleny PC a raw mi to komplikuje ....je potrebne vsteko fotit do raw ? alebo ako ?

slavmiro
2009-09-23 20:08:06+02
Matka Bozia, to je tema, to su otazky! :(

Tom.M
2009-09-23 20:13:08+02
príspevok od: noiseless
no u mna to teraz vyzera tak ze bduem vsteko fotit v jpg a ziadny raw ... strasne spomaleny PC a raw mi to komplikuje ....je potrebne vsteko fotit do raw ? alebo ako ?
No presne, naco to komplikovat. Len rozmyslam, zenaco si si potom kupil 80Dcko, je to velke, tazke, stacil by aj kompakt ktory ti vlezie do vacku a nemusis komplikovane nosit velku tasku vyhradne pre DSLR

Tom.M
2009-09-23 20:15:26+02
príspevok od: slavmiro
Matka Bozia, to je tema, to su otazky! :(
s tym sa je mozne jedine zmierit, furt tu budu novi a novi ludia, ktori pridu s minimalnymi alebo ziadnymi vedomostami

slavmiro
2009-09-23 20:20:47+02
príspevok od: Tom.M
s tym sa je mozne jedine zmierit, furt tu budu novi a novi ludia, ktori pridu s minimalnymi alebo ziadnymi vedomostami
to je pravda, s ludskou blbostou treba bojovat, no ten boj sa vyhrat neda.. :(

noiseless
2009-09-23 20:33:06+02
tak pardon ze sa pytam .. vazne s raw formatom nemam skusenosti tak som sa pytal ...

Tom.M
2009-09-23 20:37:59+02
ked s tym nemas skusenosti, hladaj si o tom informacie a uc sa. Je toho kvantum na nete. Preco cakas, ze niekto vyhovie tvojej lenivosti a bude ti tu robit lektora? Google snad pouzivat vies, tak ho pouzivaj.

Tom.M
2009-09-23 20:39:23+02
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/editacia-fotografii/raw-tiff-jpg/

Tom.M
2009-09-23 20:40:07+02
http://fotoroman.cz/techniques2.htm

Inferno.sys
2009-09-23 20:47:25+02
príspevok od: Tom.M
dovolim si tvrdit, ze o funkcnosti capture NX mas velice obmedzene poznatky
sorry že som sa zapojil,.. ale načo riešiť nejaky soft ktory ti da niekto len tak zadara k fotaku. ked mas vela inych ktore su ovela prepracovanejšie, vykonnejšie a kvalitnešie. ale tot moj nazor.

Wampa
2009-09-23 20:57:25+02
sorry že som sa zapojil,.. ale načo riešiť nejaky soft ktory ti da niekto len tak zadara k fotaku. ked mas vela inych ktore su ovela prepracovanejšie, vykonnejšie a kvalitnešie. ale tot moj nazor.
Pretoze ako tu uz bolo spomenute tento soft spracuje najslepsie raw subory z Nikonackych fotakov. A oficialne nie je zadarmo ale stoji cca 200 Euro. Ja fotim vyhradne do rawka a tiff alebo .jpg si generujem z Capture NX.

No a tie ovela kvalitnejsie a prepracovanejsie softy stoja niekolko nasobne viac penez. Na to kolko stoji Capture NX dokaze toho dost.

Daniel.U
2009-09-23 21:01:38+02
co ste vsetci zabudli ako tento clovek pol roka kupoval D90 od pani z anglicka? :-) Zhovievavost...Capture NX je funkcnostou vynikajuci program, ktory vie pracovat aj s vrstavami akurat na vsetko treba milion klikov a je dost pomaly

Daniel.U
2009-09-23 21:05:59+02
neporovnavaj ho s Photoshopom. NX ma z umenia Photoshopu len to co potrebuje fotograf k zivotu. Kombinaciou jeho funkcii a vrstiev urobis na fotke aky kolvek efekt aky si zmyslis. Mohol by mat este klonovacie razitko alebo aspon keby bola moznost urcit zdroj vzorky prekrytia. Vsetky nastaveni a zmeny uklada priamo do NEF. Akurat ked si znova ten NEF otvoris tak sa ususis kym ho nacita

Tom.M
2009-09-23 21:08:47+02
myslim, ze tu na ephoto je casto krat totalne zbytocne vobec reagovat na obdobne vlakna, ako je toto. No a vidim, ze o Capture NX toho vela nevies a z toho dovodu ti poradim do buducnosti akurat neodsudzovat nieco, o com nic nevies. Pokial by si to chcel nejako spochybnit, tak ta budem citovat ´To je v púodstate program len na to aby tvoj komp dokazal zobrazit fotky v NEF´. Ako bolo spomenute, stoji 200€ a je za to vela muziky.

2009-09-23 21:10:46+02
skoda reci, hlavne ze mas vlastny nazor na nieco, co si nikdy nevedel pouzivat...

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()