Fórum » O TECHNIKE

NX Capture

noiseless
noiseless 2009-09-23 19:38:20+02
Zdravim. Nikde som nenasiel nieco ohladom tohto. Kupil som si nikon D80 , a k nemu bol program NX Capture. Velmi nechapem na co je ten program. Mohli by ste mi niekto upresnit ? Ak mam photoshop, bude mi treba tento program na nieco ?

Floyd
2009-10-01 15:23:40+02
Má niekto z Vás nainštalovaný Capture NX2 na 64bitovom Windowse?!

roadrebel66
2009-10-01 15:31:43+02
príspevok od: jake
vidim ze realne nepouzivas NX2, preto mozem len dodat, ze capture nx2 je na nikon na jemne doladenie absolutne daleko najlepsi program. PCS4 je super ale pouzival by som ho na dalsie spracovanie vyvolanej raw - cize efekty a podobne. Ich vzajomna kombinacia je idealne riesenie. 90% vsetkych fotiek staci upravit v nx2 a len vynimocne treba iny program, koniec koncov do PS sa daju dohrat velmi zaujmave plug-iny, ale kym nevyskusas nekritizuj, rozdiel medzi nimi je a pri vykonnom pocitaci je to jedno, nx2 je proste na nikon lepsi
Osobne mne staci upravit foto len v NX2 a PS na dalsiu upravu, takze suhlasim s tvojim nazorom, PS pouzivam len na dodatocnu upravu, kazdemu ale vyhovuje iny program.

2009-10-01 15:44:20+02
príspevok od: Floyd
Má niekto z Vás nainštalovaný Capture NX2 na 64bitovom Windowse?!
ja, na 64bit XP
chodi v pohode az na jednu vec, obcas nedokazem dvakrat po sebe zmensit a doostrit fotku, z D300, z D50 je ok
ci su na vine 64bit xp alebop nieco ine tazko povedat
v poslednej dobe s tym problem nemam
inak to slape bez problemov

Floyd
2009-10-01 15:52:09+02
To som celkom prekvapený (príjemne), nakoľko som písal do Nikonu či je Capture NX2 kompatibilný so 64bitovou verziou a odpísali mi:

Vážený Ján,

dakujeme za Vas dotaz ohladom kompatibility programu Capture NX2.
Bohuzial program Capture NX2 nie je kompatibilny so 64bitovou verziou operacneho systemu Vista a Nikon v sucasnej dobe neplanuje podporu pre 64bitovu verziu.

Vynatok zo systemovych poziadaviek:
OS
- Microsoft Windows Vista Service Pack 2
- Microsoft Windows XP Professional Service Pack 3
- Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 3
Pouze předinstalované 32bitové verze

2009-10-01 15:58:29+02
no tazko povedat ako to myslia, ako v principe to neni aplikacia pre 64bit ale vsak na 64bit xp slape takmer vsetko co je pre 32bit. ja v podstate nemam ziadne problemy. mam jeden ohladom jednej komponenty pre delphi a aj to clovek nikdy nevie kde je naozaj problem kym sa to nevyriesi. zvysok mi chodi, a takmer vsetko su 32 bitove aplikacie.

javelin
2009-10-01 16:57:53+02
príspevok od: Inferno.sys
To je v púodstate program len na to aby tvoj komp dokazal zobrazit fotky v NEF. Ak mas PS ktory ti berie normalne RAW tak tento NX možeš odinštalovať. Ja ho tieš nepouživam...
A to si si kde prečital.......že si radšej nepokúšeš prst , než vytukáš takúto hlúposť......

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()