Zdravím, som začínajúci fotograf, a premýšľam nad statívom, chcem ho používať hlavne na makro ale samozrejme aj na krajinky a na ostatné príležitosti, našiel som tohto drobca a vzhľadom na jeho rozmery a možnosti mi príde ako dobrá voľba...máte s ním niekto skúsenosti, je to dobrá voľba??? poprípade by som popsrosil o rady v tejto oblasti ďakujem moc krát, príjemnú nedeľu
no nieco somm našiel...ale zatial nič čo by ma utvrdilo v správnosti výberu alebo odradilo...chcem nejaký statív na makro(hmyz) hlavne,čiže potrebujem niečo kompaktné aj do lesa, zatial fotím makro s 1000D a seťákom(napriek tomu sa celkom darí:))...no neskôr plánujem stovečku makro... a ako študent si moc drahé príslušenstvo nemozem dovolit preto takáto otázka...ak máte niekto nejaké rady v tejto oblasti budem veľmi vďačný...
Ak sam vies, ze sa tam neda nic najst, preco ho tamposielas?
nech na to príde sám, nech je ďalší ktorému to bude nenormálne vadiť a možno raz s týmto stavom niečo spravia aj kompetentný. Zatiaľ mám pocit že im to nevadí a že sú spokojný s tím ako funguje vyhľadávanie vo fóre. Ja osobne na ňom nič nehľadám lebo to nemá zmysel, radšej si to pozriem niekde inde. Tak preto a pozri sa už sa ozval ďalší, takže mám už dve duše ;-)
nech na to príde sám, nech je ďalší ktorému to bude nenormálne vadiť a možno raz s týmto stavom niečo spravia aj kompetentný. Zatiaľ mám pocit že im to nevadí a že sú spokojný s tím ako funguje vyhľadávanie vo fóre. Ja osobne na ňom nič nehľadám lebo to nemá zmysel, radšej si to pozriem niekde inde. Tak preto a pozri sa už sa ozval ďalší, takže mám už dve duše ;-)
Ja som tiež upozorňoval na vyhľadávanie, ktoré tu stojí za hovno, ale nikto nič.
Ešte že si viem veci nájsť aj iným spôsobom :-)
Ja som tiež upozorňoval na vyhľadávanie, ktoré tu stojí za hovno, ale nikto nič.
Asi im to vyhovuje tak ako to je, ešte dobre že veci ktoré neviem sa dozviem iným spôsobom ako tu z portálu, respektíve z fóra. Tu nefunguje vyhľadávanie a mali by to premenovať na archivovanie, lebo jediné čo sa tu tie témy ukladajú niekde do zabudnutia. Je ľahšie nájsť v archívoch štb či tvoj sused bol eštebák ako tu nájsť dáku tému nebodaj aj týždeň starú :-( . Proste tu majú také slabosti a nedostatky že vedenie a archivácia fóra mi nedá nazvať ani nijak inak ako amatérske :-(
ja ti k tomu gorillapodu len toľko poviem, že osobne by som ho nebral....dosť ťažko sa s ním manipuluje,slabo s tým nepohneš a keď silno tak tie kĺby odchádzajú, láme sa to a podobne...čítal som už viac takých sťažností.....nie je to moc komfortné...ja som to mal v ruke len raz ale bolo mi to akési proti ststi.....radšej nejaký kompaktný statív by som si zadovážil na tvojom mieste...
Osobne ho mam, a osobne ho nepouzivam - tiez sa priklanam k nazoru ze radsej ´kompaktny stativ´.
Ak chces usetrit, kup si radsej stativ, lebo gorillapod je ´nice-to-have´, ale praktickejsi bude pre teba stativ.
OK tak dajme tomu ze gorillapod nie ale co tak tento Velbon CX-460 miny, použitie som už spominal mate s nim niekto skusenosti???je vhodný alebo nie???
OK tak dajme tomu ze gorillapod nie ale co tak tento Velbon CX-460 miny, použitie som už spominal mate s nim niekto skusenosti???je vhodný alebo nie???
neurob zakladnu chybu - nekup si stativ, ktory ma naspodu spojene vsetky tri nohy...
ok tak teda aky stativ odporučate???v cene cca do 50E(som študent), najmä na makro, ale aby sa s tym dali fotit aj ine veci....dik...
aky? hlinikovy z nejakeho bazaru, ktory sa cenovo zmesti do 50€...zrejme nejaky Velbon Sherpa 200R, 250R a mozno i vyssie rady, aj ked to pochybujem, lebo nic ine ma nenapada, co by stalo tak malo...
fuuuuu za 50 ečok statív??? To radšej radím pevnú ruku pokiaľ nenašetríš trochu viacej a nekúpiš dačo normálne. Za 50€ toho veľa ozaj nevykúzliš, skús pozrieť či dakto nepredáva tu v bazári dáky ;-)
zabúdate na to že chcem nieco na makro...cize nejaky mini statív, teda ak je to dobrá voľba... Velbom šerpa sa mi na makro zdá byť príliš veľký alebo sa milim??
Joby Gorillapod
Ak chces usetrit, kup si radsej stativ, lebo gorillapod je ´nice-to-have´, ale praktickejsi bude pre teba stativ.
Tie potvori nie a nie pozovat.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa