Fórum » O TECHNIKE

´´Fill in´´ rezim

pathy
2009-09-29 16:52:08+02
Ahoj nadsenci fotografie, mam na Vas taku strucnu otazocku. Iste ste sa v roznyx casopisox docitali ako moze byt pri foteni za ostreho slnka uzitocny tento rezim blesku. Blesk dokazem nastavit manualne, ale ako ho prepnut do rezimu Fill in je pre mna spanielska dedina. Tak prosim poradte kto viete :-) Mam blesk Canon EX 580II. este raz dakujem

2009-09-29 16:59:34+02
zaujimava otazka...ale to nie je rezim, to sa tak vola sposob pouzitia blesku...

2009-09-29 17:04:49+02
Fill-In mozes pouzit i vstavany blesk..ukazka sposobu toho pouzitia vidiet napr. tu:
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=74693

duroslav
2009-09-29 17:05:47+02
príspevok od:
zaujimava otazka...ale to nie je rezim, to sa tak vola sposob pouzitia blesku...
Chápem, že v ríši Canonu je situácia iná, ale blesky Nikon disponujú režimami TTL a TTL BL, z ktorých ten druhý by sa dal nazvať režimom Fill-In.

Okrem toho mám taký dojem, že aj u vstavaných bleskoch funguje automatika tak, že od určitej hodnoty EV nameranej expozimetrom automaticky znižuje výkon blesku o pár EV práve na to aby sa dal použiť ako Fill-In.

2009-09-29 17:17:30+02
nie, v principe to funguje tak isto, no kazda automatika ma svoje chyby..preto zdatnejsi nepouzivaju E-TTL, ale manualny rezim i v tomto sposobe pouzitia a vykon upravuju podla dynamickeho rozsahu sceny...
4autor - pozri si toto, je to lahko a podrobne rozpisane:
http://www.fotoroman.cz/techniques2/exposure_flash.htm

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2009-09-29 17:50:22+02
Fill In znamena, ze pouzijes blesk ked tom uznas za vhodne, aj ked automatika fotoaparatu si ho nevyziadala. Jeho pouzitie vacsinou vyzaduje pouzitie pokrocileho expozicneho programu (P, A, S, M), akonahlemas niektory z nich zvoleny a blesk zapnuty, tak sa odpali. Zalezi ale od mnozstva okoliteho osvetlenia, co treba este na blesku a aparate nastavit, vzhladom na x-sync cas. Bud snimas s casmi do x-sync (vratane), alebo pouzijes High speed synchronizaciu. Pouzitie Fill In blesku je vyssia skola prace s bleskom a na jej vysvetlenie treba riadne dlhy clanok.

pathy
2009-09-29 18:48:03+02
Dakujem pani moc ste mi pomohli.
Taka vyzsia skola prace s bleskom by nebol zly clanok. Viem, ze ste o bleskox uz pisali, ale to nebolo zamerane na ix prakticke pouzivanie. Este raz dakujem a svetlu zdar :-)

Slavo Jancisin
2009-09-29 20:37:02+02
tiež jedna ukážka www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=68350 .... tu som k blesku zároveň použil aj odraznu dosku

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()