Fórum » O TECHNIKE

Canon EOS 450D vs. 40D

Martin643
Martin643 2008-03-26 14:57:16+01
Nektori z vas uz pri precitani nadpisu mozno prevracaju ocami ked vidia opet napis EOS 450D. Bolo tu toho popisane uz dost. No aj napriek recenziam oboch fotaparatov stale neviem pre ktory sa rozhodnut. Aj sam by som si vedel jednoznacne povedat ze radsej 40D. No kedze mam mensie ruky tak velkost 40D-cka neberiem ako vyhodu. Navyse velmi podobna (ak nie totozna kvalita obrazu) ma nechava na vazkach. Na druhej strane, fotim necele 3 roky a prechod z E-500 na lepsie low-end zrkadlo sa moze zdat nezmysel (aj ked rozdiely v kvalite su vyrazne). Ocenim kazdu vasu radu, postreh ci skusensti. Vdaka.

Martin643
2008-03-27 20:10:52+01
príspevok od: gumy
no si myslim, ze ked si kupis 40D, tak ti to vystaci dostatocne, ked nebudes fotit o nekolko rokov nevem jake veci ... neskutocne :)
tak to asi ee, kto vie. Portretovky, priroda, snad makro skusim a tak :)

jankas
2008-03-27 20:13:13+01
panacku ... uz radsej nepozeram ani na tie ceny .. no mna aspon tesi, ze som mal tamron z usa .. a telo cez megafoto .. takze .. aspon tam som usetril .. stale to vyjde cca rovnako ... ale je to o triedu vyssie .. tak 450 myslim nie je zase tak velky skok od 400ky .. takze to je podobne .. to, ze ma livewiev .. to je .. skor pre ludi zvyknutych na kompakty .. mne to nechyba.. stavovy display by sa sikol viac ako lw (pre mna) moj nazor .. nekamenovat :D
ahojte! uplne suhlasim s gumym co sa tyka 450D prave si vyberam zrkadlovku na biznis fotenie a 450D sa dostala az do semifinale. no vo finale je teraz nikon D 200 (sekac) a canon EOS 40 D.

gumy
2008-03-27 20:13:49+01
a skusal si si ich ohmatat? co ti lepsie sedelo, cez co sa ti lepsie pozeralo? co ti viac prirastlo k srdcu? skus si ich zaobstarat na ohmatkanie

Martin643
2008-03-27 20:17:54+01
jaaj sak to! nemal som. Ani neviem kde co ako. Zas jedine aby clovek do Blavy utekal aby si mohol potazkat :) mne slo hlavne o to ktory mi lepsie sadne, nepovazujem sa za profika ktory nutne potrebuje 40D ale podla popisu co hovori uplne kazdy aj ti co 40D nevlastnia, ze lepsie telo, ergonomia ovladanie atd. proste mi z toho vychadza 40D len to je ako keby chces kupit auto cez net a oni ti ho uz len dovezu :) (auto ktore si na zivo este nevidel len na nete :))

jankas
2008-03-27 20:20:10+01
a skusal si si ich ohmatat? co ti lepsie sedelo, cez co sa ti lepsie pozeralo? co ti viac prirastlo k srdcu? skus si ich zaobstarat na ohmatkanie
pytas sa mna? tak skusal-a. zajtra si chytim d 200. ze vraj je trochu ťažka ale ja som pre nu skoro rozhodnuta tak sa na nu velmo tesim

gumy
2008-03-27 20:24:40+01
tak jankas uz nemas problem ..
martin ... mimochodom som tiez martin to je jedno :D .. ja som to tak robil .. tez som nemal sajnu ... ako to padne .. a ja chytim vsetko ja som vdacny :) ... chcel som 30D .. ale tak kusok som ja usetril .. ale mas to tak .. nech mas co mas, stale budes chciet fotit co najlepsie :-P a tvoje napady sa cenia .. kamarat ma kompakt full automatika .. a vie dobre robit s photoshopom .. a voila .. robi potom pekne vysledky spojenim kreativneho videnia a vyborneho softenia :)

Martin643
2008-03-27 20:32:34+01
heh, cau martin :). Keby som mal cestu do BA tak by som sa niekde zastavil ale musel by som vediet, ci tam maju na beton 450 aj 40D (450 este zatial tazko niekde maju na pultoch) ale mas pravdu to uz je take rozhdovanie na vyssej urovni alebo ako to vyjadrit, nestala by sa tragedia ani s 450. Vidim tu vela ludi na webe ma 400D niektory aj so setakom a ked trocha upravia tie foto v PC, tak fajn. Ale ja som vzdy za to dosiahnut co najviac fotku prirodzene vyspikovanu nie moc v PC, bo to je uz skorej umenie a ked sa niekto opyta - to si ty fotil? - ano aj fotil :) (PC) ale niektore detaily treba dotiahnut v PC. Ja sa teraz babrem s jednou foto co sem checem zavesit a zapasim z doostrovanim a tak a tak...

Martin643
2008-03-27 20:34:53+01
príspevok od: jankas
pytas sa mna? tak skusal-a. zajtra si chytim d 200. ze vraj je trochu ťažka ale ja som pre nu skoro rozhodnuta tak sa na nu velmo tesim
a chytila si si 40D-cko? Rozhodla si sa pre D200?

gumy
2008-03-27 20:36:07+01
tak vela zdaru pri rozhodovani, snad som pomohol .. drzim palec ... ja mam podobne myslienky .. ale z druhej strany . by som to chcel vediet tak dobre upravit .. takze sa budem doucovat aj to .. a potom budem robit ... kecam uz idem het majte sa :D

Martin643
2008-03-27 20:38:47+01
tak vela zdaru pri rozhodovani, snad som pomohol .. drzim palec ... ja mam podobne myslienky .. ale z druhej strany . by som to chcel vediet tak dobre upravit .. takze sa budem doucovat aj to .. a potom budem robit ... kecam uz idem het majte sa :D
vdaka. Nooo pomohol. Uvidim ci bude ta moznst si ich potazkat, ked nie vsadim aj tak na 40D. Len sa uc, to treba :) hlavne vela kreativity a zrucnost vo fotosope ;-) maj sa.

jankas
2008-03-27 20:49:53+01
nechytila :-) ale urcite to urobim pred tym ako sa definitivne rozhodnem. nikon mi je ako znacka o trosicku milsí. este prichadzala do uvahy nikon D 80 kvoli cene ze by ostalo aj na ex blesk. preco vlastne vyberas canon?

Martin643
2008-03-27 21:21:10+01
nechytila :-) ale urcite to urobim pred tym ako sa definitivne rozhodnem. nikon mi je ako znacka o trosicku milsí. este prichadzala do uvahy nikon D 80 kvoli cene ze by ostalo aj na ex blesk. preco vlastne vyberas canon?
Neviem snad preto, ze ludia okolo mna, ako s viacerymi co si pisem tak vravia ze 400D je resp. bol velmi oblubeny (bez setaku) a proste vseobecne, canony su dost dobre v triede low-end kde patri 450D nie zeby ostatne na canon nemali ako som sa dozvedel taky pentax K10 myslim alebo 100? neviem uz aj sony A100 tiez si niesom isty ci pisem tie nazvy dobre a proste aj ine stoja za to, ALE su to stale len low-end a su to len slusne stroje na prechod z kompaktu. Za zmienku stoji ako som sa dozvedel Nikon D80 (aj koli cene) ale jednoducho pocujem chvaly ako CMOS snimac v canone je velmi kvalitny a proste aj v min. mal nad konkurenciou v danej triede tak trocha na vrch. Aj ked jasne ze D300 a ine stroje vyssej triedy su super. Ja mam Olympus E-500 a dnes viem ze to nebol dobra volba je to taky dobry zaciatok, no co mi najviac chyba je biedny a drahy vyber objektivov. Canon to ma velmi bohate a vzdy si myslim sa v tejto znacke bude toho vela robit. Navyse ponuky ako cash back na 40D - 5000 Sk je super. Ked si dalej vezmem ze mozem kupit telo 40D za 26 tisic a to je uz trieda poloprofi,takze uplna parada. Jednoducho mi je sympaticky, neviem preco. Ale pravdu povediac, mojim druhym favoritom je Nikon to tu nechcem vyvysovat len canon. No viac sa mi dostaval do usi a do pozornosti. Aj ked verim ze aj na Nikon je siroky vyber optiky, no zial uz nemam sil si to tak vsetko odznova preverovat co ake skla su naj na Nikon a ci su aj priatelne ceny, bo o sklach na canon sa toho vela popisalo a mam v tom jasno. Viem ze ked vsadim na canon, vsadim dobre a vsadim aj do buducna. Ale zase chcem podotknut aj ja som si presiel tym ze som hajil Olympus zrkadlo, aj keby nemam taku moznost aku mam teraz tak by som volil nejaky pentax ci Nikon D80 (ten aj vo vyssej triede) no jednoducho na 40D prisla super akcia, no nevyuzi to! :) staci takato odpoved v skratkosit!? :DDD

jankas
2008-03-27 22:23:52+01
ak si sa na zaciatku pytal ci 450D alebo 40D tak urcite 40D. je to naozaj uz poloprofi trieda a okrem toho sa mi zda ze na 400D boli prevedene len take zmeny na prilakanie zakaznika a za ten cenovy rozdiel to nestoji ale to je len moj nazor.
klasicku manualnu zrkadlovku mam canon ale viem ze ho mam len pre to lebo mi pred tym nikon ukradli a toto bolo nieco podobne len za nizsiu cenu. takze mozno z nostalgie ten nikon.

a ludia okolo mna maju nikony - som zistila az terz ked ´rozhadzujem siete´

Martin643
2008-03-27 22:52:56+01
hej, no ja som zo zaciatku vnimal 450D ako stroj, ktory sa obrazovou kvalitou dotiahol na 40D no zostal v tele low-end v com sa prejavilo ovladanie, ergonomia... ale zistujem ze to nebude len o tom. Teraz som si troska surfol net a zistil som ze ja by som kludne bral ako si pisala Nikon D200 vyzera to byt riadna masina v triede poloprofi, no len kamen urazu, cena je co som nasiel najmenej cca 35 tisic (poloprofi 40D za 26 tisic po cash backu). Tak som tym silne ovplyvneni. Aj ked musim priznat ze tela Nikonov sa mi velmi pacia maju pritazlivy dizajn. 40D sa mi zda na pohlad velmi jednoducha, cim sa canon ani netaji, ale zase, neni to o vzhlade (len). Navyse ked priratam k tym 26 tisic dobry zakladny objektiv tak sa vysplham na cca 38 tisic + karta = 40 tisic a to nevravim, ze casom bude treba dalsie prislusenstvo (blesk, objektivy). Je teraz myslim dost dolezite pre aku znacku poloprofi zrkadlovky sa rozhodnem, bo ked uz kupim kvalitne skla na to tak uz sa to do buducna bude tahat v danej znacke ktoru si vyberiem, nebolo by asi rozumne po niekolkych rokoch vsetko predat a presedlat na inu poloprofi a pokupit vsetko na nu... toto su veci uz s vyhladom do buducnosti, preto tato diskusia a moje obavy. Aj ked som si teraz sam vylucil kupu 450D ked tu uz hovorim len o poloprofi zrkadlach :)

jankas
2008-03-27 23:25:00+01
presne to riesim ze sa treba teraz rozhodnut pre nejaku znacku a tej potom ostat verny. ten nikon D200 kupim asi sekac telo inak si ho tiez nemozem dovolit plus nove objektivy.

bear
- moderator
2008-03-28 07:30:31+01
Ak fotis pri dobrom svetle, alebo s bleskom do ISO 400, nikon s CCD senzorom nie je problem, ak budes castejsie fotit pri vyssich ISO, je lepsi CMOS senzor (u nikonu ho zatial ma len D300 a D3). Canon pouziva CMOS senzory v zdrkadlovkach uz dlho.

Martin643
2008-03-28 10:56:05+01
jedine tak...

Martin643
2008-03-28 10:57:38+01
príspevok od: bear
Ak fotis pri dobrom svetle, alebo s bleskom do ISO 400, nikon s CCD senzorom nie je problem, ak budes castejsie fotit pri vyssich ISO, je lepsi CMOS senzor (u nikonu ho zatial ma len D300 a D3). Canon pouziva CMOS senzory v zdrkadlovkach uz dlho.
hej viem. No je to rozne. Ale casto je vyssie ISO vytane (nie vzdy je tolko svetla kolko chcem).

jankas
2008-03-28 16:22:00+01
prosim vysvetlite rozdiel medzi CCD snimacom a CMOS pri foteni z vyssim ISO. v praxi. ako sa to odrazi na kvalite obrazu a tak. moc dakujem.

Martin643
2008-03-28 16:52:58+01
prosim vysvetlite rozdiel medzi CCD snimacom a CMOS pri foteni z vyssim ISO. v praxi. ako sa to odrazi na kvalite obrazu a tak. moc dakujem.
No ak mozem ja povedat, mam CCD a ked chcem vo horsich podmienkach fotit a dam ISO 800 fotka je takmer na nic (nie ze by tam bolo vela sumu ale aj tak to dost vadi) takze CCD naj nepouzivat vyssie ISO ako 500 (pre naj kvalitu - podla mojho nazoru). Kdes to CMOS maju tendenciu dobrej kresby aj pri vyssich ISO. Mozes pozriet recenziu prave na 40D-cko a tam mas aj fotku na ukazku pri jednotlivych ISO.

Strana 2 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()