jooo suhlasim ale idem si kupit teraz 7D.. a ked pride 3D kupim ten.. chem FF ale nie 5D mark II.. mozno tak nikon D700 ale celu vybavu menit nebudemm.. takze cakm na 3D:) mozno bude vo february :)
Ako ultrawide sa da na 1D pouzit upraveny EF-S 10-22 (pri ohniskach pod 12mm sa nemoze zaostrovat velmi blizko). Ako fisheye ide pouzit Tokina 10-17. Reportaz nefotim, ale ultra-sirokac tam podla mna nie je velmi ziaduci a 16-35 (ekviv. 21-45), alebo 17-40 (ekv. 22-52) postacuje.
Ako ultrawide sa da na 1D pouzit upraveny EF-S 10-22 (pri ohniskach pod 12mm sa nemoze zaostrovat velmi blizko). Ako fisheye ide pouzit Tokina 10-17. Reportaz nefotim, ale ultra-sirokac tam podla mna nie je velmi ziaduci a 16-35 (ekviv. 21-45), alebo 17-40 (ekv. 22-52) postacuje.
moje oblubene aj v reportazi su typicky sirokouhle zabery - chybalo by mi ak by som nemohol vyuzit aj objektiv ako sa hovori na ´plne gule´ ale osobne ma tento novy canon velmi oslovil, dobry stroj - aspon bude mat nikon dovod buduci rok predstavit este lepsi D4 ... suboj Titanov a to sa mi paci, je jedno ku ktorej znacke patris (hoci uz by som nazad z nikonu neodisiel - lepsia optika)
Neviem,tieto ´kropáče´ načo sú dobré v dnešnej dobe,keď vedia urobiť rýchle aj FF zrkadlovky. Mal by byť dobrý FF,čo bude dúfam 3D a potom APS-C.Tam to bolo ok 40D a 50D,7D mi pripadá taký nejaký zbytočný medzikrok,ale to bol vlastne aj 50D.Okrem toho 18Mpx 7Dčky je somarina jak rampa.Ten krok Canonu ma veľmi sklamal,takú blamáž si mohol odpustiť.
Aj crop senzory maju svoje vyhody.
-cena
-mensie zrkadlo robi mensie vibracie a moze byt rychlejsie
-vacsi dosah teleobjektivov
-rovnaky AF senzor pokryje vacsie % plochy senzora
To všetko je zanedbatelné, proti ISO 6400 , na ktorý sa dá pri FF pozerať a na papierovej fotke ho nevidíš vôbec....svetelné sklá prestávajú byť z malej časti dôležité a hnusný blesk nekazí fotku....:)))))
To všetko je zanedbatelné, proti ISO 6400 , na ktorý sa dá pri FF pozerať a na papierovej fotke ho nevidíš vôbec....svetelné sklá prestávajú byť z malej časti dôležité a hnusný blesk nekazí fotku....:)))))
Ale ISO 6400 Ti nespravi take pekne rozostrenie pozadia na kratkom ohnisku. Zatial som v praxi nepouzil viac ako ISO 3200, nie preto, ze by som nemohol, ale nepotreboval som. Blesk vacsinou vytahujem, ked chcem fotku zlepsit;-) (samozrejme nie na fotaku, ale riadeny remote).
Ale ISO 6400 Ti nespravi take pekne rozostrenie pozadia na kratkom ohnisku. Zatial som v praxi nepouzil viac ako ISO 3200, nie preto, ze by som nemohol, ale nepotreboval som. Blesk vacsinou vytahujem, ked chcem fotku zlepsit;-) (samozrejme nie na fotaku, ale riadeny remote).
Súhlasím so všetkým čo píšeš.....ja len že Ful je Ful ...:)))) a štvorka clona pri ohnisku 70-200 z jeden a pol metra bokeh už má...:)))))
A uz sa nebude delit jednotkova rada na 1D a 1Ds? Ak ano, tak potom by bolo logicke to apsh na 1D. Ak mozno neskor vide 1Ds s ff tak nie je o com. Alebo sa mylim?
A uz sa nebude delit jednotkova rada na 1D a 1Ds? Ak ano, tak potom by bolo logicke to apsh na 1D. Ak mozno neskor vide 1Ds s ff tak nie je o com. Alebo sa mylim?
Nie nemýliš sa, je to tak. Toto je iba predskokan pre 1Ds.
Nie nemýliš sa, je to tak. Toto je iba predskokan pre 1Ds.
neviem ci predskokan? 1D je primare urceny pre sportovu fotografiu preto apsh. rychlejsie seriove snimanie a vacsi dosah objektivov. a 1Ds je vsestrannejsi nema sice take velke seriove ale je to ff, a jeho vyhody tu vypisovat nebudem :).... no hlavne ta cena jednoho 1Ds je 2x1D :D
Absentuje krytka VGA LCD na tomto modely? Toto je prac. nastroj, vies ako sa s týmito prástrojmi zaobchádza v praxi? Nikoho nezaujíma nejaká absencia krytky.
Vidno ze za hranicami maju ine potreby a predstavy..ako tu v zadubenom Slovensku.
1D MK IV
-cena
-mensie zrkadlo robi mensie vibracie a moze byt rychlejsie
-vacsi dosah teleobjektivov
-rovnaky AF senzor pokryje vacsie % plochy senzora
Vidno ze za hranicami maju ine potreby a predstavy..ako tu v zadubenom Slovensku.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa