Fórum » O TECHNIKE

1D MK IV

Albedo
Albedo 2009-10-20 10:46:53+02
:)

jake
2009-10-20 20:48:59+02
príspevok od: markato1
ale aj ten predskokan je lepsi ako hocijaky nikon:)
predpokladam, ze v hale ho odstavim D3s s pevnou 200/f bez problemov a pri ISO nad 5000 tiez je vitaz jasny

Strhak
2009-10-20 20:59:25+02
príspevok od: jake
predpokladam, ze v hale ho odstavim D3s s pevnou 200/f bez problemov a pri ISO nad 5000 tiez je vitaz jasny
myslíš???? nemýliš sa???? Neviem či Nikon má v ponuke 260mm f/2???? asi nie???? a či je tak rýchli že 10 snímkov za sekundu???? Práve v takýchto športoch má navrch vďaka krop faktoru a dajme tomu rýchlosti, to nehovorím o športoch kde sa používajú extrémne tele sklá. Ja som mimoriadne rád že nieje FF a divým sa že Nikon nemá niečo obdobné, lebo priamu konkurenciu na šport Nikon proste nemá. Ak by spravili niečo ako D3s ale s čipom APS-C tak áno ale takto to ostáva také nejasné.

jake
2009-10-20 21:08:57+02
príspevok od: Strhak
myslíš???? nemýliš sa???? Neviem či Nikon má v ponuke 260mm f/2???? asi nie???? a či je tak rýchli že 10 snímkov za sekundu???? Práve v takýchto športoch má navrch vďaka krop faktoru a dajme tomu rýchlosti, to nehovorím o športoch kde sa používajú extrémne tele sklá. Ja som mimoriadne rád že nieje FF a divým sa že Nikon nemá niečo obdobné, lebo priamu konkurenciu na šport Nikon proste nemá. Ak by spravili niečo ako D3s ale s čipom APS-C tak áno ale takto to ostáva také nejasné.
kazdemu pasuje nieco ine a mne 200-ka idealne, 260 uz je trochu aj dost na gymnastiku a do haly - navonok zase 300-ka, ale koniec kjoncov aj tak je dolezita kresba a tu vzdy ide - asi kupim predsa len D3s a k nej pre pasiu aj Canon MArk IV s pevynymi 200/f2 a poskusam to ako to teda vlastne dopadne uvidim - a horsi potom vyhodim na smetisko a som zvedavy co mi zostane , popripade by nebolo zle zariadit priamo test s rovnocennymi objektivmy - to by som mozno vedel vybavit a dohodnut sa s julesom akarolm nech to spolu otestujeme a bude prdel - predstav si ten clanok: Pevne 200/f2 na sadne na Canon 1D MARK IV versus NIKON D3s!!! Asi ude ephoto najcitanejsi poratl potom!

markato1
2009-10-20 21:15:41+02
Podla mna tento pristroj ma presne urcenie na trhu,nieje to ´len´ nejaky univerzal na vsetko.Nexistuje k nemu ziadna schopna konkurencia v tom smere na co bol urceny.
Pokial by si chcel testovat,tak si myslim ze kazdy zvitazi v niecom inom,jeden je aps-H a druhy FF.

Strhak
2009-10-20 21:17:19+02
kazdemu pasuje nieco ine a mne 200-ka idealne, 260 uz je trochu aj dost na gymnastiku a do haly - navonok zase 300-ka, ale koniec kjoncov aj tak je dolezita kresba a tu vzdy ide - asi kupim predsa len D3s a k nej pre pasiu aj Canon MArk IV s pevynymi 200/f2 a poskusam to ako to teda vlastne dopadne uvidim - a horsi potom vyhodim na smetisko a som zvedavy co mi zostane , popripade by nebolo zle zariadit priamo test s rovnocennymi objektivmy - to by som mozno vedel vybavit a dohodnut sa s julesom akarolm nech to spolu otestujeme a bude prdel - predstav si ten clanok: Pevne 200/f2 na sadne na Canon 1D MARK IV versus NIKON D3s!!! Asi ude ephoto najcitanejsi poratl potom!
to asi áno, ale s finančného hľadiska by si z toho musel spraviť tele novelu ;-)
Inak v tejto triede nepredpokladám nijaké veľké rozdieli. FF je len o kus väčší ako APS-H ( krop 1,3 ) takže nepredpokladám že by bol v kvalite obrazu dáky priepastný rozdiel. Inak vytlačená fotka s D700 a 50D na A3 je na nerozoznanie a ver že by si neprišiel na to ktorá bola robená ktorým aparátom ( pokiaľ by sme nefotili v noci ). Teraz sa chystám tlačiť fotky do formátu A0 tak som zvedavý na tú výstupnú kvalitu ;-)

jake
2009-10-20 21:18:09+02
toto su vzdy zaujmave debaty, aspon je na ephoto vzruso, uprimne si myslim ze v profi triede je to absolutne jedno ci canon alebo nikon, rozdiely su tak male ze je zbytocne sa o nich bavit - v tejto triede skor vynikne schopnost fotografa a talent k kompozicii a to ci vie fakt fotit so srdcom alebo nie lebo technicku kvalitu proste riesit nemusi - samozrejme ratam ze spickove originalne skla je v tejto triede samozrejmost, nedas predsa na ferrari pneumatiky matador!

Strhak
2009-10-20 21:20:15+02
toto su vzdy zaujmave debaty, aspon je na ephoto vzruso, uprimne si myslim ze v profi triede je to absolutne jedno ci canon alebo nikon, rozdiely su tak male ze je zbytocne sa o nich bavit - v tejto triede skor vynikne schopnost fotografa a talent k kompozicii a to ci vie fakt fotit so srdcom alebo nie lebo technicku kvalitu proste riesit nemusi - samozrejme ratam ze spickove originalne skla je v tejto triede samozrejmost, nedas predsa na ferrari pneumatiky matador!
musím súhlasiť Canon ho zaradil jasne do istej kategórie a predurčil ho tím špecifickej skupine fotografov ( šport, safari )

Strhak
2009-10-20 21:21:20+02
pokiaľ nerobíš reklamu na matador :-DDD

jake
2009-10-20 21:21:31+02
dobre podarena a zaostrena fotka je nerozoznatelna, rozdiely medzi 50D a D700 by boli velke az za ISO 2500 a viac a kazdopadne by o nich rozhodoval aj objektiv, ono ako som zistil take foto pri ISO 5000 so sklom 24-70/f2,8 , 200/fľ a trebars aj 50/1,4 je dost rozdiel! Najhorsie je na tom ta 24-70 a tie druhe dva cuduj sa svete su porovnatelne co sa tyka kresby a aditivneho sumu!

Strhak
2009-10-20 21:27:02+02
dobre podarena a zaostrena fotka je nerozoznatelna, rozdiely medzi 50D a D700 by boli velke az za ISO 2500 a viac a kazdopadne by o nich rozhodoval aj objektiv, ono ako som zistil take foto pri ISO 5000 so sklom 24-70/f2,8 , 200/fľ a trebars aj 50/1,4 je dost rozdiel! Najhorsie je na tom ta 24-70 a tie druhe dva cuduj sa svete su porovnatelne co sa tyka kresby a aditivneho sumu!
ja viem a práve preto mám tak rád pevné skla a hlavne moju 50mm f/1,4 ;-)
Inak po pravde ja moc nepoužívam vysoké ISO, fakt len výnimočne. Inak aj preto ma už dáko nezaujíma tak tá technika, dnes sa pozerám na fotoaparát nie cez monitor ale cez naozajstné fotografie na kvalitnom papieri a to je pre mňa dôležité. Keď tlačím fotku tak to ako keby som mal vianoce, tak sa s toho teším že ju konečne uvidím reálne ako vyzerá

jake
2009-10-20 21:43:50+02
nuz ja by som bol bez vysokeho ISO uplne v prdeli, najviac fotiek mam v rozmedzi medzi ISO 800 az 2500, obcas mi treba aj 5000,... inac co fotim by som proste jednoducho nenafotil ani so svetelnym sklom ako je 200/f2 (a aspon tych 7-8 fps)

Strhak
2009-10-20 22:05:18+02
nuz ja by som bol bez vysokeho ISO uplne v prdeli, najviac fotiek mam v rozmedzi medzi ISO 800 az 2500, obcas mi treba aj 5000,... inac co fotim by som proste jednoducho nenafotil ani so svetelnym sklom ako je 200/f2 (a aspon tych 7-8 fps)
tak pekne, ono je to o prioritách ktoré má človek k danému fotoaparátu. Ja by som kľudne oželel aj ISO 800 ak by mala moja zrkadlovka rozlíšenie cca 25-30 Mpix a tebe sú predpokladám práve Mpix zbytočné ;-)

jake
2009-10-20 22:13:07+02
tak pekne, ono je to o prioritách ktoré má človek k danému fotoaparátu. Ja by som kľudne oželel aj ISO 800 ak by mala moja zrkadlovka rozlíšenie cca 25-30 Mpix a tebe sú predpokladám práve Mpix zbytočné ;-)
nuz fyzika spravi svoje - malo MPx- super ISO - velke MPx - sport nenafotis, takze ak mat dve tela tak idealne je D3s a D3x - ale to by som musel uz vyhrat v lote!

Strhak
2009-10-20 22:21:59+02
nuz fyzika spravi svoje - malo MPx- super ISO - velke MPx - sport nenafotis, takze ak mat dve tela tak idealne je D3s a D3x - ale to by som musel uz vyhrat v lote!
mne stačí jedno a to H3DII-50 alebo Leica S2, šport nefotím ;-)

2009-10-21 01:46:44+02
kriste pane, ze vas to bavi...

jedine, co je na tom Canone zaujimave, je AF modul. ak to nebude podobna blamaz, ako pri 1D Mark3, tak maju zase navrch. na ako dlho, sa uvidi.

nejaka krytka nikoho netrapi. profik berie na MS vo futbale 6-10 tiel a redakcia rata, ze 1/3 pojde fajcit kytky. pozerajte v lete na lopty smerujuce za branku do roja nastavanych nasich modiel.

takisto nikoho netrapi 200/2. este som nevidel profika fotit s takym objektivom. je to labuznicke sklo, ktore si fotoreporter nekupi (resp. redakcia).

predpokladam, ze ISO 12800 bude podobne, ako na D3s, len rozmazanejsie kvoli vyrazne agresivnejsiemu odsumovaciemu algoritmu (APS-H 16Mpix = cca FF 20Mpix). koho to bude trapit?! redakcie urcite nie! velkost obrazkov bude vacsinou tak mala a tlac tak nekvalitna, ze budu uverejnovat aj ISO 50tis, ak bude potreba. vid vela fotiek z sumienok mobilov, ktore sa objavuju v roznych casopisoch a novinach.

este nejake veci, ktore vam musim vysvetlit? :-P :-D :-D :-D

ps: dnes som studentov naucil, ze namiesto lezenia do riti, maju do riti ludi posielat :-D :-D :-D

duroslav
2009-10-21 08:17:04+02
Na akom predmete sa učí o lezení a posielaní do riti? :-)
V tom druhom by som niekedy potreboval zdokonaliť sa :-)

kralik_j
2009-10-21 10:46:38+02
príspevok od: pe3k
sorac ale.... 99% tvojich prispevkou ohladom canou su smiesne... mam pocit ze si obmadzeny :))) ako nic v zlom.... ty sa asi vecer modlis k nikonu ;))
ved ale ma slavmiro ma pravdu. To akoze tieto novinky v tomto modeli maju tesit canonistov ktori to postradaju? alebo maju posadit novych potencionalnych zakaznikov ktorych si chce pritiahnut canon?
Ved tie veci co spomina slavmiro uz niekto davnejsie aplikoval do svojich tiel a to je jedno ze nikon. Keby to bol pent. or sony tak sa dotahuje stale na niekoho ineho.
Ved si ´nalejme´ cisteho vina

kralik_j
2009-10-21 11:04:46+02
A este ma napadla jedna vec, preco tu na webe nezriadit dalsiu ale video galeriu, ved trend uz nasvedcuje ze uz kazda zrkadlovka to bude umoznovat, tak preco nehodnotit uz i videa? :/
Inak chcem vidiet chlopi, ako kukate z niekolko tisic foto co ste nastrielali kadenciou 10fr/sec. (a mozno i v 14bit prevod.)a vyberate tu naj :D
To bude zabava, to sa bude parit z ´kecky´ tomu ´pisiku´

Teraz rozmyslam, ze keby som dokupil MD-D10 tak mozem valit i ja 8fr/sec. Ale neviem do akej miery to bude pre mna trautatizujuce ze ich nebudem mat 10fr/sec.

Kurnik, toto su take somariny.. a ci ma integrovany grip alebo nie, atd :/

kralik_j
2009-10-21 11:09:41+02
mne stačí jedno a to H3DII-50 alebo Leica S2, šport nefotím ;-)
Inak palo strhak, vyzyvam ta :-o teda na porovnanie vytlacenej foto z 50d a moje d700. Nie vsak preto ze chcem rypat, ale vazne ma toto porovnanie zaujima.
NO musia byt rovnake podmienky.
Rovnaky motiv, cas fotenia(najlepsie ist spolu), cca rovnake skla od svojej znacky, cca priblizne nastavenia fotaka (koli objektivite), rovnaky postprocces (soft, a i miera uprav) a rovnkaky.
To je zhruba podmienka, resp. viem ze sa to nebude dat velmi obje. porovnat, no snaha bude objektivizovat kazdy kroc co v najvacsej miere. A mozno vo vysledku dat info o odchylkach tychto podmienok, popripade preco..

P.S. nie dodrbat, nie vynasat do vysin, lez urobit porovnanie, i ked len mozno na jednej foto. A mozme si povedat ze za tychto podmnietok a v pripade fotenia takeho a takeho je do jedno, alebo 50D je lepsia, alebo naopak.

Hm? co nato hovoris?

2009-10-21 11:10:54+02
informacne a komunikacne technologie, ale je to len pre prvacikov u nas na katedre ;-)

Strana 3 z 13

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()