1D mark III je tiez novy... plna zaruka nacvakanych ma asi 1000 snimkom.. s tary je 3 mesiace... takze vsetky chyby by mali byt odstranene... a ked ho kupim tak ho mam na dlhoooooooooooooooooooooooo ked uz lenkupim k tomu nieso s cipom FF a hotovo... a ked sa mi nebude pacit predam ho za 2000€ :))
1D mark III je tiez novy... plna zaruka nacvakanych ma asi 1000 snimkom.. s tary je 3 mesiace... takze vsetky chyby by mali byt odstranene... a ked ho kupim tak ho mam na dlhoooooooooooooooooooooooo ked uz lenkupim k tomu nieso s cipom FF a hotovo... a ked sa mi nebude pacit predam ho za 2000€ :))
k nemu aj tak mozes kupit len ff objektiv, ef-s nebude pasovat
zabudol som dopisat, ze ale uz ber len objektivy vhodne na full frame, je otazka casu kedy maly format s odstupom casu uz jednoducho nebude - NEVERIM, ze vyrobcovia po zlacneni technologie ff sa budu pustat do malych cipov
zabudol som dopisat, ze ale uz ber len objektivy vhodne na full frame, je otazka casu kedy maly format s odstupom casu uz jednoducho nebude - NEVERIM, ze vyrobcovia po zlacneni technologie ff sa budu pustat do malych cipov
ty mozno neveris, ale ja tomu verim uz len kvoli vahe. skus behat na dovolenke s detmi s bahotom s D700 a 24-70/2.8. ked ho porovnas s D90 a tamronom 17-50/2.8, je to neskutocne velky rozdiel vo vahe a velkosti a to je podstatne pre neprofikov ;-)
preco si myslis, ze micro 4/3 bude uspesne? lebo je malicke a poskytuje relativne kvalitnu fotografiu. fotil som s tym a mozem len pochvalit.
aktualne vyrobcovia optiky vyvijaju technologiu nieco podobne ako je DO system v canone, to umoznuje skratit a zmensit rozmery ff objektivov o dobru polovicu a telo problem nie je, kludne vmestis velky cip aj do maleho fotaku - preto ratam ze vypalovanie skiel a vlisovanie jeden do druheho bude relativne rychlo zvladnute (je to naozaj velminarocna a draha technologia ale za 5 rokov???) a potom aj ta 24-70/f2(!!!) bude mozno o 100g tazsia ako ten spominany tamron, cize rozmery a vahu nebudu problem - a vtedy bude mozno bene rozlisenie FF cipu cez 30 MPx s minimom sumu - ved ked vyslo CD tak stalo pomaly 50x viac ako stoji dnes - preco by to iste nemohlo byt s fotakmi a optikou? Co som mal mozost debatovat v profi kruhoch u par kamaratov a vyvojarov vojenskej optiky tak tato technologia je zvladnuta a do 5 az 8 rokov bude aj financne masovo pristupna - potom preco je dovod zachovat maly cip? A tam bude problem pre rozmery APS-C vzdy s narastom MPx a ISO.
Chrumkave, tajne dufam, ze ho Canon pozicia na test:-)
tajne dúfaš??? Ja som mal dnes tú česť ho podržať v rukách. Len tak mimochodom za fotku sa ospravedlňujem ale bol som rozrušený z toho všetkého. Pred sebou 1D mark IV a na mojej 50D našrobovaní Canon EF 100mm F/2,8 L IS USM.
Ps. to sklo je nenormálne brutálne ;-)
brutálne je, bola to vraj pred produkčná vzorka a asi jediná na slovensku. Chlapi na ňu dávali pozor ako na oko v hlave. Počuť 10obr/s je neskutočné a ergonómia je na jednotku ;-)
1D MK IV
preco si myslis, ze micro 4/3 bude uspesne? lebo je malicke a poskytuje relativne kvalitnu fotografiu. fotil som s tym a mozem len pochvalit.
Ps. to sklo je nenormálne brutálne ;-)
Sklíčko sa mi nenormálne páči, asi si ho doprajem pod stromček ;-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa