nevidím dôvod, ja chápem že ti ako Nikon nevieš pochopiť ani uznať niečo Canonu, ale ja s tím problém nemám. Mne nevadí keď vyrobí niečo nové Nikon, tiež sa s toho teším a v podstate nemám averziu ku takmer žiadnej značke, len sa proste teším s toho objektívu a že ho spravili tak namakaní. Neviem prečo by mal byť problém uznať že je niečo dobré len preto že to nieje Canon alebo Nikon ;-)
musim ta sklamat ale keby neexistoval nikon tak som canonista:-)lebo vsetky ostatne znacky maju otrasnu ergonomiu ovladania...strasne zavidim skorej Canon MP-E 65/2,8
ani ja ale na portréty je jak vyšitý ;-)
Ja už som sa rozhodol a vezmem ho
no len na moj 40d je to trochu dlhe pri portretoch. ale zas v exterieroch to velmi nevadi a s aps-c sa snad do roka snad rozlucim (cakam na 5d markII s normalnym AF ktory nebude mat vsetky body v strede :((( ). na FF sa mi tento makrac pacil este viac
musim ta sklamat ale keby neexistoval nikon tak som canonista:-)lebo vsetky ostatne znacky maju otrasnu ergonomiu ovladania...strasne zavidim skorej Canon MP-E 65/2,8
ja som na tom tak isto ale opačne ;-)
Inak dnes som mal v ruke Sony D700/700D neviem no des, nijak som to nevedel držať a ten BG to je hrôza, akože má kopec ovládacích tlačidiel, ale ergonómia 0
no len na moj 40d je to trochu dlhe pri portretoch. ale zas v exterieroch to velmi nevadi a s aps-c sa snad do roka snad rozlucim (cakam na 5d markII s normalnym AF ktory nebude mat vsetky body v strede :((( ). na FF sa mi tento makrac pacil este viac
jojo, no k tím bodom len tolko 5d je portrétny aparát a ten AF je na to prispôsobení. Netvrdím ale že je ideálny to ani zďaleka nie. Ideálny AF systém som mal dnes v ruke 1D mark IV, to je mašina. No a k tomu sklu, mne nieje moc dlhý, ja na portrét bežne používam 200mm ;-)
asi to bude tym ze najlepsich vedcov ma nikon a canon a ostatnym znackam ostali ti menej kvalitní:-)
skôr to bude tím že peniaze hýbu týmto svetom. Ja som inak celkom rád že Sony ide do tohto segmentu tak agresívne, konečne sa tu rozhýbu stojaté vody a naštartuje to ešte viacej vývoj ;-)
skôr to bude tím že peniaze hýbu týmto svetom. Ja som inak celkom rád že Sony ide do tohto segmentu tak agresívne, konečne sa tu rozhýbu stojaté vody a naštartuje to ešte viacej vývoj ;-)
no posledny rok to vyzera ze vyvojari nikonu boli velmi dlho na dovolenke...ved to je taky problem rozrezat-rozobrat canon a skopirovat do nikonu?:-)
tak ako vravíš, oficiálne od 12:00 do 18:00 ale sme tam skôr a končíme neskôr. Dnes napríklad kvôli veľkému záujmu sme potiahli do 20:00 ;-)))
no ako pozeram, tak z toho nic nebude...tie vikendove spoje su tak onicom, ze mam pocit, akoby boli robene iba na prevoz samotnych vodicov, nie cestujucihc a toboz nie od dialkovych spojov ci nebodaj rychlikov...
no ako pozeram, tak z toho nic nebude...tie vikendove spoje su tak onicom, ze mam pocit, akoby boli robene iba na prevoz samotnych vodicov, nie cestujucihc a toboz nie od dialkovych spojov ci nebodaj rychlikov...
Pod pozicanim na test, myslim aspon 2-3 tyzdne, aby sa dala spravit recezia a poskusat ho pri roznych zanroch (idealne 2. polovica novembra, ked idem na dovolenku, tam budem mat na fotenie dost prilezitosti). Najviac ma zaujima ten AF, lebo AF na 5D mark2 je so svetelnymi objektivmi (35L a 135L) nepouzitelny - zaostrit a prekomponovat pri takej malej hlbke ostrosti nefunguje, fotit vsetko na stred nechcem a pri foteni pohybu je uspesnost zaostrenia pri tak malej hlbke ostrosti velmi nizka.
To je asi tak dobrý nápad ako keby technici v BMW začali rezať folksvágeny.
myslim, ze v skutocnosti nema canon a nikon fotaky, ktore by sa dali priamo bezprostredne porovnat - medzi nimi v triedach su vzdy urcite rozdiely a obe znacky sa tomu permanentne vyhybaju - ono by sa to asi potom dostalo k cenovej vojne co by asi malo za nasledok problemy alebo kartelovu dohodu. V tvrdej profi triede je to uplne jedno aka znacka, tam problemy (ale za dobre omastenu cenu) v podstate nie su ziadne, je to jedno a to iste a laboratorne rozdiely clovek na fotkach rozmermy maleho bilboardu aj tak nepozna.
Asi si zalozim fotofirmu, zacneme vyrabat fotaky a objektivy so strediskom kozmickeho vyskumu a za tri roky su vsetci f prdeli :: xixi, Nova zacka: JAKEON!
nie nie tu je menšia hĺbka pod cca 1mm, kdeže. Konečne sklo ktoré nie že konkuruje ale prekonáva Nikon, fakt sa im vydarilo na jednotku ;-)
Nechcem vôbec vnášať rozbroje medzi C a N, ale toto Tvoje tvrdenie trošičku pokrivkáva - keď porovnám testy :
http://www.photozone.de/canon_eos_ff/458-canon_100_28is_5d?start=2
a
http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/224-micro-nikkor-af-s-105mm-f28g-if-ed-vr-review--test-report?start=2
no nedalo mi a pozerel som si i ja to porovnanie. No palo palo, nic v zlom, no v testoch taha to kanonacke sklo za kratsi koniec.. nemozem si pomoct, ale ak ti ta vasa stovka vyraza dych, neviem co by ti urobila nasa sto patka.
A stale sa ten kanon dotahuje za tym nikonom a nikonaci si skrabu brucha a kanonaci sa tesia s cim perfektnym prisiel ich vyrobca..
Zajtra dojdem do tej europy a zoberiem si ja masinu, dnes mi to nevyslo :(
Chcem si vyskusat toho marka IV a pozriet sa a ako. Inak dnes ste tam vraj mali poprdeli vela ludi a to ma trosku odradza
Tazko porovnavat testy na APC a s testom na FullFrame a navyse pri uplne inom rozliseni senzora. Ak do toho dam trocha matematiky, zo senzora s dvojnasobnym rozlisenim (D200 vs 5D mark2) sa da v idealnom pripade ocakavat o 40% vyssie linearne rozlisenie co 100/2.8L makro splna a v strede prekonava Nikkor 105. Ale porovnavat taketo testy je blbost. Porovnanie testu na D3x a 5Dm2 by bolo smerodatnejsie.
1D MK IV
Ja už som sa rozhodol a vezmem ho
a pripájam ešte jedno foto.
PS. už chápeš prečo som nemohol ísť na tú chatu
Inak dnes som mal v ruke Sony D700/700D neviem no des, nijak som to nevedel držať a ten BG to je hrôza, akože má kopec ovládacích tlačidiel, ale ergonómia 0
PS: vsetko ma svoje plusy i minusy...a priority..
PS: vsetko ma svoje plusy i minusy...a priority..
Asi si zalozim fotofirmu, zacneme vyrabat fotaky a objektivy so strediskom kozmickeho vyskumu a za tri roky su vsetci f prdeli :: xixi, Nova zacka: JAKEON!
http://www.photozone.de/canon_eos_ff/458-canon_100_28is_5d?start=2
a
http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/224-micro-nikkor-af-s-105mm-f28g-if-ed-vr-review--test-report?start=2
ale určite sa jedná tiež o špičkové sklo.
A stale sa ten kanon dotahuje za tym nikonom a nikonaci si skrabu brucha a kanonaci sa tesia s cim perfektnym prisiel ich vyrobca..
Zajtra dojdem do tej europy a zoberiem si ja masinu, dnes mi to nevyslo :(
Chcem si vyskusat toho marka IV a pozriet sa a ako. Inak dnes ste tam vraj mali poprdeli vela ludi a to ma trosku odradza
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa