Fórum » O TECHNIKE

1D MK IV

Albedo
Albedo 2009-10-20 10:46:53+02
:)

jake
2009-10-24 22:09:14+02
príspevok od: bear
Tazko porovnavat testy na APC a s testom na FullFrame a navyse pri uplne inom rozliseni senzora. Ak do toho dam trocha matematiky, zo senzora s dvojnasobnym rozlisenim (D200 vs 5D mark2) sa da v idealnom pripade ocakavat o 40% vyssie linearne rozlisenie co 100/2.8L makro splna a v strede prekonava Nikkor 105. Ale porovnavat taketo testy je blbost. Porovnanie testu na D3x a 5Dm2 by bolo smerodatnejsie.
bolo aj to, 105 na tele D3x a nemalo to absolutne chybu - vobec ak sa podari makrac tak fotky z nehp su genialne a bokehu sa vyrovna len objektiv s regulovany rozostrenim popredia a pozadia - obe tie skla, canon aj nikon predpokladam budu natolko kvalitne ze rozdiely medzi nimi sa budu hladat tazko -

kralik_j
2009-10-24 22:15:26+02
príspevok od: jake
bolo aj to, 105 na tele D3x a nemalo to absolutne chybu - vobec ak sa podari makrac tak fotky z nehp su genialne a bokehu sa vyrovna len objektiv s regulovany rozostrenim popredia a pozadia - obe tie skla, canon aj nikon predpokladam budu natolko kvalitne ze rozdiely medzi nimi sa budu hladat tazko -
scvalne hladam take porovnanie aby to bolo feer, ak to najdes
daj link, dva ff s tymito sklami..

Strhak
2009-10-24 22:16:38+02
príspevok od: 52sr
Nechcem vôbec vnášať rozbroje medzi C a N, ale toto Tvoje tvrdenie trošičku pokrivkáva - keď porovnám testy :

http://www.photozone.de/canon_eos_ff/458-canon_100_28is_5d?start=2
a
http://www.photozone.de/nikon--nikkor-aps-c-lens-tests/224-micro-nikkor-af-s-105mm-f28g-if-ed-vr-review--test-report?start=2

ale určite sa jedná tiež o špičkové sklo.
ja asi toľko ako ti napísal BEAR. Odfoť s tou Nikon 105kou toto a potom sa môžeme baviť o tetoch ;-)

Strhak
2009-10-24 22:17:00+02
príspevok od: Strhak
ja asi toľko ako ti napísal BEAR. Odfoť s tou Nikon 105kou toto a potom sa môžeme baviť o tetoch ;-)
testoch ;-)))

jake
2009-10-24 22:19:19+02
neviem ci niekde je porovnanie a s D3x sa to skusalo, na fotkach rozlisit dost tazko rozdiely aj ked maju cez meter - ten novy canon neviem ale nikonacky novy 105 je proste genialne sklo - vsak ho mas takze vidis sam co to dokaze - a na D3x to vyzera ak si nedas pozor ako pohlad pod mikroskopom, portret ma take rozlisenie, ze musis retusovat a zazehlovat pre extremny detailizmus - nedaj boze zly makeup alebo nedobra plet - narobis sa riadne - ostrost je uplne do koncov ale take porovnanie priamo sa asi tazko bude hladat, hadam len samemu poskusat

Strhak
2009-10-24 22:22:03+02
príspevok od: kralik_j
no nedalo mi a pozerel som si i ja to porovnanie. No palo palo, nic v zlom, no v testoch taha to kanonacke sklo za kratsi koniec.. nemozem si pomoct, ale ak ti ta vasa stovka vyraza dych, neviem co by ti urobila nasa sto patka.
A stale sa ten kanon dotahuje za tym nikonom a nikonaci si skrabu brucha a kanonaci sa tesia s cim perfektnym prisiel ich vyrobca..
Zajtra dojdem do tej europy a zoberiem si ja masinu, dnes mi to nevyslo :(
Chcem si vyskusat toho marka IV a pozriet sa a ako. Inak dnes ste tam vraj mali poprdeli vela ludi a to ma trosku odradza
no dneska tam bolo národu, prídi a dones si aj svoju 105ku dáme battle ;-)
Toto nieje o doťahovaní ale už o predbiehaní. Veď prídeš a uvidíš. No dopredu ťa upozorňujem, ja mám len pred produkčnú vzorku takže ešte táto má dáke muchy, ale to ti už poviem potom na mieste. Kedy ozaj dôjdeš, ak by sa ti dalo tak pred obedom to tam ešte oficiálne nebudeme, ale ja sa tam už budem vyskytovať.

Strhak
2009-10-24 22:23:41+02
neviem ci niekde je porovnanie a s D3x sa to skusalo, na fotkach rozlisit dost tazko rozdiely aj ked maju cez meter - ten novy canon neviem ale nikonacky novy 105 je proste genialne sklo - vsak ho mas takze vidis sam co to dokaze - a na D3x to vyzera ak si nedas pozor ako pohlad pod mikroskopom, portret ma take rozlisenie, ze musis retusovat a zazehlovat pre extremny detailizmus - nedaj boze zly makeup alebo nedobra plet - narobis sa riadne - ostrost je uplne do koncov ale take porovnanie priamo sa asi tazko bude hladat, hadam len samemu poskusat
zajtra s Jančim skúsime ;-)

jake
2009-10-24 22:26:24+02
zajtra s Jančim skúsime ;-)
a mas v predaji aj D3x?

Strhak
2009-10-24 22:30:07+02
a mas v predaji aj D3x?
nie Janči bude fotiť zo svojou D700 a ja si vezmem do rúk buď svoju 50D alebo si požičiam 5D mark II, normálne rozmýšľam že si vezmem svoj softbox ;-)

Strhak
2009-10-24 22:31:32+02
Jake neblázni, u mňa Nikon nenájdeš snáď nikdy. Jediná výnimka by bola ak by si si ho u mňa ti osobne objednal :-))))

jake
2009-10-24 22:33:54+02
Jake neblázni, u mňa Nikon nenájdeš snáď nikdy. Jediná výnimka by bola ak by si si ho u mňa ti osobne objednal :-))))
a Hasselblad mas?

Strhak
2009-10-24 22:35:28+02
a Hasselblad mas?
chceš????
Zohnať sa dá všetko ;-)

kralik_j
2009-10-24 22:38:26+02
a Hasselblad mas?
:D

jake
2009-10-24 22:39:48+02
buduci rok mam v plane sa stat miltimiliardarom tak sa potom zastavim a cosi objedname - ozaj, a predavate aj kamery? radi by sme so zenou konecne kupili aj kameru - nieco fasacke - ale tomuto vobec nerozumiem aku - hlavne nech to dobre filmuje, vyssia vaha nevadi

jake
2009-10-24 22:40:26+02
príspevok od: kralik_j
A este ma napadla jedna vec, preco tu na webe nezriadit dalsiu ale video galeriu, ved trend uz nasvedcuje ze uz kazda zrkadlovka to bude umoznovat, tak preco nehodnotit uz i videa? :/
Inak chcem vidiet chlopi, ako kukate z niekolko tisic foto co ste nastrielali kadenciou 10fr/sec. (a mozno i v 14bit prevod.)a vyberate tu naj :D
To bude zabava, to sa bude parit z ´kecky´ tomu ´pisiku´

Teraz rozmyslam, ze keby som dokupil MD-D10 tak mozem valit i ja 8fr/sec. Ale neviem do akej miery to bude pre mna trautatizujuce ze ich nebudem mat 10fr/sec.

Kurnik, toto su take somariny.. a ci ma integrovany grip alebo nie, atd :/

pojdem do BB skusim pozicat od suseda D3x - poskusame

Strhak
2009-10-24 22:42:37+02
buduci rok mam v plane sa stat miltimiliardarom tak sa potom zastavim a cosi objedname - ozaj, a predavate aj kamery? radi by sme so zenou konecne kupili aj kameru - nieco fasacke - ale tomuto vobec nerozumiem aku - hlavne nech to dobre filmuje, vyssia vaha nevadi
predávame, ale ja sa do kamier tiež dáko nevyznám ale náš ITečkar je na tieto veci borec takže potom sa môžeš naňho obrátiť o radu.

Strhak
2009-10-24 22:46:43+02
kľudne 5D mark II mu čo sa tíka kvalitu obrazu v ničom nezaostáva. Tích pár Mpix ani nepostrehneš. Inak včera som zistil že 15Mpix stačí na A1 a tá kvalita je neskutočná. Veď ak by si došiel tak by si videl veci čo som fotil, pár portrétov mám aj v nadživotnej veľkosti ;-)

kralik_j
2009-10-24 22:47:06+02
no, pravitko som nenasiel,ale po monteroch meter, sice v zlom stave ale aspom nejake dieliky..

Dovolil som si ale ISO 3200 ;)

P.S. ten meter nie je bohvieaky.. :/

kralik_j
2009-10-24 22:48:50+02
o ktorej tu zajtra prides? mozem toho pala ist trosku podrypnut :D a potom si dame kavu

jake
2009-10-24 22:50:04+02
kľudne 5D mark II mu čo sa tíka kvalitu obrazu v ničom nezaostáva. Tích pár Mpix ani nepostrehneš. Inak včera som zistil že 15Mpix stačí na A1 a tá kvalita je neskutočná. Veď ak by si došiel tak by si videl veci čo som fotil, pár portrétov mám aj v nadživotnej veľkosti ;-)
preto mi aj staci zatial mojich A2 MPx - nejak ma moc velky pocet pixelov nelaka -skor to ISO a taka unosna hranica aby som nemusel kupovat novy pc je tak okolo tych 16 MPx max, vyse ani neviem, ci by som vobec dokazal nejaky vyuzit- na tie fotky som zvedavy co to je zac - ale z nikonu neprestupim, to by bola uz akt riadne draha sranda

Strana 8 z 13
1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 12 13

Inzercia