Na zaciatku som sa rozhodol pre Sony A100 pretoze mi bola sympaticka a naozaj som s nou bol spokojny. Dnes mi uz nestaci a potrebujem vyssiu triedu. Chcel by som FF, hoci viem ze z mojich objektivov KM 28-75/f2.8, Tamron 11-18, Beercan 70-210/f4, Sony 50/f1.4 vyuzijem asi len tu 50tku a systemovy blesk Sony f56. Samozrejme sa mi paci Sony A900, je naozaj krasna, jedina vec ktora ma odradza je nadmerny sum pri vyssom ISO o ktorom sa vsade pise. Preto zacinam zvazovat ci neist do EOS 5D, alebo D 700, ktore su na tom vraj lepsie. Tak ci tak budem nuteny kupovat kvalitny objektiv 24-70/f2.8 a nieco s dlhsim ohniskom.Takze je to asi jedno.
Fotim svadby a portret, rad by som zabrdol aj do novych tem a preto to ISO asi dost rozhoduje. Poradte, napiste skusenosti, budem velmi vdacny. Osobne vsak nemam rad negativne skatulkovanie vsetkeho co nie je Nikon alebo Canon. Rad by som vytvoril konstruktivnu diskusiu a nie bojove pole slepych zastancov znaciek.
pockaj chvilu na nikon D700x - bude mat tiez 25MPx a navyse uz porieseny problem automatickeho doostrovania co dnes zo vsetkych fotakov ma len ultimativny nikon D3s - mozes veselo zoomovat a pri tom natacat - a teraz ma napada, ze ked to uz nikon bude mat zacne vyrabat aj videokamery? vsak distribucnu siet vybudovanu predsa ma!
jake, mas nejake info o tom kedy pride na trh D700x?
Mám kamaráta, ktorý má A700 s objektívom Sony 18-105. Chodíme spolu občas fotiť, a potom zábery pozeráme u neho na TV. Ja mám Nikon D300(dobrý foťák)a objektív Nikon 28-105. Čo ma najviac ohuruje na A700 je kvalita záberov, a potom optická stabilizácia obrazu v tele. Niečo fantastické. Stabilizácia obrazu VR II u objektívov Nikon je dobrá, ale nedosahuje úroveň u Sony A700 a vyššie. Ja z môjho Nikonu nedostanem to čo on (aj s novým objektívom Nikon 16-85 f/3,5-5,6 G ED VR DX). Keby som teraz kupoval nový foťák, tak jedine Sony A700 (A850).Ja Ti DOPORUČUJEM kúpiť Sony, napriek tomu, že som Nikonista!!! Mám Nikon F80(analóg)+Nikon D300.
Mám kamaráta, ktorý má A700 s objektívom Sony 18-105. Chodíme spolu občas fotiť, a potom zábery pozeráme u neho na TV. Ja mám Nikon D300(dobrý foťák)a objektív Nikon 28-105. Čo ma najviac ohuruje na A700 je kvalita záberov, a potom optická stabilizácia obrazu v tele. Niečo fantastické. Stabilizácia obrazu VR II u objektívov Nikon je dobrá, ale nedosahuje úroveň u Sony A700 a vyššie. Ja z môjho Nikonu nedostanem to čo on (aj s novým objektívom Nikon 16-85 f/3,5-5,6 G ED VR DX). Keby som teraz kupoval nový foťák, tak jedine Sony A700 (A850).Ja Ti DOPORUČUJEM kúpiť Sony, napriek tomu, že som Nikonista!!! Mám Nikon F80(analóg)+Nikon D300.
V com ta ohuruje kvalita zaberov z tej A700 oproti tvojmu fotaku? Rad by som sa pozrel na tie fotky ktore ste porovnavali nech vidim ten rozdiel.
na to by som bol veru zvedavy aj ja :) mal som Sony A700, je to dobry fotak ale dostal som sa na jeho limity a prechadzam na Nikon (D700). Stabilizacia v tele je dobra, ale nie vsemozna. Co sa tyka ucinnosti, urcite je to porovnatelne s VR u nikonackych skiel s tym rozdielom, ze u VR mas obraz stabilizovany uz v hladaciku co je hlavne u dlhsich skiel vyhodou.
Sony A700 a Nikon D300 maju ten isty CMOS cip ktory vyraba Sony. Obrazovy procesor ma kazdy vyrobca iny, takze tam moze byt nejaky rozdiel ale urcite nie velky. Tie rozdiely v kvalite snimkov budu podla mna skor v obsluhe fotoaparatu :)
Ja som polemizoval tiez dlho ale som rozhodnuty uz, a900, CZ 24-70 f2.8, CZ 135 f1.8 a 70-200 f2.8 G :)
A rozhodol som sa na zaklade fotiek od ´java´ :D
Som si viac nez isty ze a1000 bude mat ovela lepsie zvladnute ISO, okrem toho je Sony ok.
dobry vyber, tie skla su to najlepsie co sa da od Sony kupit, A900 je vyborny fotoaparat.. len ked som si zratal dokopy ceny,...uf :) z tej A350 to bude pre teba celkom velky skok
nuz tak to sa veru aj ja pridem na to pozriet! to ma prekvapuje, lebo sony nedosahuje kvality canonu a nikonu, hlavne v ISO, ergonomii a ostreniu, mozno som este nemal tu cest fotit so sonyckami (okrem kompaktov) ale rad sa dam poucit, ak ma to presvedci tak zaradim sony do realnej konkurencie.
nuz tak to sa veru aj ja pridem na to pozriet! to ma prekvapuje, lebo sony nedosahuje kvality canonu a nikonu, hlavne v ISO, ergonomii a ostreniu, mozno som este nemal tu cest fotit so sonyckami (okrem kompaktov) ale rad sa dam poucit, ak ma to presvedci tak zaradim sony do realnej konkurencie.
Jake co sa tyka ergonomie, A700 by som zaradil niekde medzi Canon 50D a Nikon D300, s tym ze Nikon je naj. Kvalita fotiek pri vyssom ISO sa pri najnovsej verzii firmware podstatne zlepsila a je kdesi na urovni D300 s ktorou maju rovnaky cip. Dynamicky rozsah ma tiez velmi slusny, niekedy ma az prekvapilo co som dokazal v rawe vytiahnut zo zdanlivo preexponovanych resp. podexponovanych casti zaberu. Slabou strankou je hlavne AF, ktory ma s tejto trojice najslabsi. Stredovy AF bod je dvojity krizovy, ale zvysok su len horizontalne alebo vertikalne. Pri A900 je uz situacia trochu ina, 24mpix vystup je velmi dobry, na urovni D3x, kvalita spracovania je tiez vyssia a aj AF ma nejake pomocne body, reaguje rychlejsie a presnejsie. Sony ma potencial dobehnut konkurenciu, len to bude este nejaku chvilku trvat..a mne sa napr. cakat nechce :)
Jake co sa tyka ergonomie, A700 by som zaradil niekde medzi Canon 50D a Nikon D300, s tym ze Nikon je naj. Kvalita fotiek pri vyssom ISO sa pri najnovsej verzii firmware podstatne zlepsila a je kdesi na urovni D300 s ktorou maju rovnaky cip. Dynamicky rozsah ma tiez velmi slusny, niekedy ma az prekvapilo co som dokazal v rawe vytiahnut zo zdanlivo preexponovanych resp. podexponovanych casti zaberu. Slabou strankou je hlavne AF, ktory ma s tejto trojice najslabsi. Stredovy AF bod je dvojity krizovy, ale zvysok su len horizontalne alebo vertikalne. Pri A900 je uz situacia trochu ina, 24mpix vystup je velmi dobry, na urovni D3x, kvalita spracovania je tiez vyssia a aj AF ma nejake pomocne body, reaguje rychlejsie a presnejsie. Sony ma potencial dobehnut konkurenciu, len to bude este nejaku chvilku trvat..a mne sa napr. cakat nechce :)
predpokladam, ze za par rokov v profi kategorii nebudu rozdiely medzi znackami, skor zacne hrat ulohu cena a rozsah prislusenstva a canon, nikon a sony viac menej budu drzat latku a udavat krok kym ich nedobehne niekto iny - inac sa ale nieco vyznamne stane ked ktoi pride na principialne novy princi co posunie techniku o kategoriu hore, dovtedy ocakavam len vylepsenia do dokonalosti sucastnych technickych vymozenosti
Sony pracuje na novom senzore SuperHAD II s 34.8MP 35 mm senzor ma byt na rovnakej urovni ako nova LEICA S2 lacnejsi ako Leica ma dosahovat kvalitne foto na vysokom ise .Senzor ma byt v novej alfe januar 2100 .Knovej alfe pribudne aj novy Carls Zeiss .Na a-900 je Carls 135 f1.8 pecka kazde foto ostre ako britva od stredu az po okraj .Sam som zvedavy akym smerom pojde Sony
odkial mas takuto informaciu? .. myslis, ze sony bude aj do buducna tahat s nikonom v senzoroch?
jake pozri na link
http://sonyalpharumors.com/ft5-the-new-sony-full-frame-sensor-ccd-superhad-ii-with-34-8mp/
dalsi
http://photorumors.com/2009/09/13/new-sony-full-frame-sensor-ccd-superhad-ii-with-34-8mp/
Ahoj JAKE
Nikon d3x ma taky isty senzor ako a900 len nikon pridal AD prevodnik a preto dosahuje lepsie vysledky na vyssom ise.A-900 do iso 800 je na takej istej urovni ako d3x videl som vytlacene fotky a3 iso 1600 a-900 a sum tam nenajdes.Porovnavali aj Canon 1ds3 a do iso 400 a 900 mala lepsie podanie farieb do iso 800 boli na tom rovnako.
Nikon dobre vie ze Sony vie vyrabat senzory preto ich od nich odkupuje a je to velky gigant a ma na rozvoj .Preto vstupil do DSLR A FF
pozrel som to, vypada to ale velmi zaujmavo - a ja tu riesim, ci mi staci 12Mpx alebo do buducna kupit nieco s vacsim rozlisenim
To rozlisenie ma nieco do seba vyuzijes ho v sade ci fotis krajinu makro portret aj sport,pri sporte musi stihat af.ked som pri tom af Nikon ho ma lepsi to je pravda,D3x A-900 maju take iste seriove snimanie 5 fotiek za sekundu.
Ak Sony doriesi af na novom senzore na vysokom ise bude to pecka.
citim, ze sa v sony cosi deje - z trhu zimzla A700 ale aj A900 - zeby vymena hned na 2 frontoch? - jedina vec co ma v nikone stve, ze vsetko im tam trva velmi dlho - zase ma to vyhoda, ze neni ziaden brak na trhu, cakam na D700x - predsa len D3x je mierne pridrahy aparat, pocitam ze v kratkej dobe sa objavi full frame s 20Mpx za cenu do 1500,- eur u nejakej znacky
citim, ze sa v sony cosi deje - z trhu zimzla A700 ale aj A900 - zeby vymena hned na 2 frontoch? - jedina vec co ma v nikone stve, ze vsetko im tam trva velmi dlho - zase ma to vyhoda, ze neni ziaden brak na trhu, cakam na D700x - predsa len D3x je mierne pridrahy aparat, pocitam ze v kratkej dobe sa objavi full frame s 20Mpx za cenu do 1500,- eur u nejakej znacky
D3x je skvela masina ale draha preto som isiel do A900 skvely hladacik dobre ovladanie sadne mi do ruky iso 1600 zatial staci.A900 sa este ohreje na pultoch je to vlajkova lod a-700 bude mat nastupcu preto sa uz len dopredava.Jake rad by som si vyskusal tvoju D700 ja ti dam opacit A900 mohli by sme ist na sifon a pokecat .
A900, Eos 5D, D 700 ako sa rozhodnut?
Sony A700 a Nikon D300 maju ten isty CMOS cip ktory vyraba Sony. Obrazovy procesor ma kazdy vyrobca iny, takze tam moze byt nejaky rozdiel ale urcite nie velky. Tie rozdiely v kvalite snimkov budu podla mna skor v obsluhe fotoaparatu :)
A rozhodol som sa na zaklade fotiek od ´java´ :D
Som si viac nez isty ze a1000 bude mat ovela lepsie zvladnute ISO, okrem toho je Sony ok.
http://sonyalpharumors.com/ft5-the-new-sony-full-frame-sensor-ccd-superhad-ii-with-34-8mp/
dalsi
http://photorumors.com/2009/09/13/new-sony-full-frame-sensor-ccd-superhad-ii-with-34-8mp/
Nikon d3x ma taky isty senzor ako a900 len nikon pridal AD prevodnik a preto dosahuje lepsie vysledky na vyssom ise.A-900 do iso 800 je na takej istej urovni ako d3x videl som vytlacene fotky a3 iso 1600 a-900 a sum tam nenajdes.Porovnavali aj Canon 1ds3 a do iso 400 a 900 mala lepsie podanie farieb do iso 800 boli na tom rovnako.
Nikon dobre vie ze Sony vie vyrabat senzory preto ich od nich odkupuje a je to velky gigant a ma na rozvoj .Preto vstupil do DSLR A FF
Ak Sony doriesi af na novom senzore na vysokom ise bude to pecka.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa