Viete odporucit nejaku znacku baterii do blesku,aby dlho vydzali bliskat,aby dlho vydrzali ked sa nebliska,aby sa rychlo dobili a aby nemali pamat,aby sa dali kedykolvek dobyt nie len ked su total vymlatene,aby dlho vydrzali-xy cyklov...
nekupovali ste niekto sanyo eneloop z ebay? treba pouzivat na tieto ´eneloopky´ len nabijacku od sanyo, alebo sa moze aj ina (napr. rychlonabijacka)?
dik....
je nejaky rozdiel, medzi sanyo 2700, a sanyo eneloop, ktore maaju 2000mAh..? Ktore sa skor oplatia kupit..??
oboje:) do rezervy a na obdobie mimo sezony su dobre eneloopy a na sezonu zase Sanyo 2700. Ja mám 3 sady eneloopy a 2 sady sanyo, este dosluhujuce varty najhoršie zo všetkých su u mna suverenne GP.
Z osobnej skusenosti mozem viac doporucit Eneloopy. Mam popri tom este GP Recyko+ rovnakej kapacity, ale mam taky subjektivny dojem, ze vydrzia kusok menej. Kapacita je rovnaka, technologia rovnaka, ale dojem je dojem. Na nabijanie pouzivam nabijacku Voltcraft IPC-1, predava ju Conrad, a nedam na nu dopustit. Pri nej som si isty, ze baterky si v najlepsej kondicii. Mal som nejake stare akumulatory 2500, ktore som nabil na starej nabijacke, ktoru som pouzival (sucast balenia s bateriami). Potom som ich hodil do Voltcraftu a nechal som ich vybit a nabit. Boli nabite max na 1200 mAh, ked stara nabijacka povedala max, a po tomto power cycle sa nabili az na 2400mAh, a bolo to na nich aj badat, takze pamatovy efekt sa riadne eliminoval. Ale o Voltcrafte je to na cely clanok
Takze pokial chcem poriadnu nabijacku, mam stavit na voltcraft ? :-)
skúšal som volkraft a nič... staré neoživila a nové nabila debilne... nabíjm veselo rychlo nabíjačkou HAMA a GP.
Hehe, ako vidim, co clovek to nazor, mam pocit ze niekedy moje GPcky nestihaju SB-900 nabijat, pri akcii v interieri sa mi sem tam stane, ze kazda druha ci tretia fotografia je bez zablesku, kvoli nabijaniu blesku. Nerad by som to riesil externym battery packom k blesku, tak sa obzeram, ci sa to da vyriesit zmenou baterii ci nabijacky.
Pre tych, co si chcu precitat nieco o voltcrafte, tu je clanok http://www.rkolbabek.com/jomla/elektronika-mainmenu-49/182-nabijecka-voltcraft-ipc-1l-kratka-recenze
Hehe, ako vidim, co clovek to nazor, mam pocit ze niekedy moje GPcky nestihaju SB-900 nabijat, pri akcii v interieri sa mi sem tam stane, ze kazda druha ci tretia fotografia je bez zablesku, kvoli nabijaniu blesku. Nerad by som to riesil externym battery packom k blesku, tak sa obzeram, ci sa to da vyriesit zmenou baterii ci nabijacky.
Sevas,Tomy.
Je normálne,že čo človek to názor.
Tiež som riešil voľakedy takéto dilemy typu : akú nabíjačku,aký accu...
Pokiaľ neprišli Sanyo Eneloop.Tým bolo po dilemách a keď zbadám tému tohto typu,tak sa pousmejem.
Vysvetlenie: 4ks R6 Eneloop + nabíjačka = 18,9 Eur hocikde v obchode.Spoľahlivosť a výdrž = super.
Nemám čo riešiť.
este sa chcem spytat, ze ci mate skusenosti kupovat eneloopy cez ebay... Lebo z honkongu vam moze prijst hocico, ci to len nieje nejaka obycajna baterka s nalepkou sanyo.. alebo, kde maju najlepsie ceny v slovenskych obchodoch..?
este sa chcem spytat, ze ci mate skusenosti kupovat eneloopy cez ebay... Lebo z honkongu vam moze prijst hocico, ci to len nieje nejaka obycajna baterka s nalepkou sanyo.. alebo, kde maju najlepsie ceny v slovenskych obchodoch..?
To nerieš. Kúp enelopy, aj keby mali byť o dve € drahšie ako cez ebay... pokiaľ teda nekupuješ celý kamión bateriek... máš to hneď, a sú nenahraditeľné!!! Ja som dal 16€ za štyri kusy a dodnes neľutujem... keby ich dávali kus za 16€ kúpim znova....
zmen baterky GP baterie su pre mna nevhodné uplne každá ma po mesiaci dvoch inu kapacitu... používam iba GP nabíjačku..
Prave malickosti ako baterky, ci filtre sa oplatia riesit cez ebay, pri nich vacsinou ani neriskujes ziadne clo /ak neobjednavas cely kamion/. Pavel ti pisal, ze by kupil za 16e 4 baterky znova, ja kupim radsej za 24 dolarov /cca 18e/ 8 bateriek z ebayu. Jeden pack po styroch som takto kupil davnejsie a 8pack za spominanych 24 dolarov je prave na ceste. Funguju vporiadku, takze by som sa urcite neobaval a rozhodne odporucam.
Ako vyridešiť napojenie externeho battery packu do blesku, ktory nema vstup pre ext.napajanie? Mam METZ 48 AF-1, je tam iba USB konektor pre aktualiazciu fw.
Ako vyridešiť napojenie externeho battery packu do blesku, ktory nema vstup pre ext.napajanie? Mam METZ 48 AF-1, je tam iba USB konektor pre aktualiazciu fw.
nejaký kutil by sa možno vynašiel - ja odporúčma kupiť iný blesk alebo fotiť bez packu, ono blesky musia byť trošku stavane na použitie s ext. packom aby sa neprehlievali a nezhoreli do tla, to že nemá konektor o niečom hovorí...
BATERIE DO BLESKU
dik....
Je normálne,že čo človek to názor.
Tiež som riešil voľakedy takéto dilemy typu : akú nabíjačku,aký accu...
Pokiaľ neprišli Sanyo Eneloop.Tým bolo po dilemách a keď zbadám tému tohto typu,tak sa pousmejem.
Vysvetlenie: 4ks R6 Eneloop + nabíjačka = 18,9 Eur hocikde v obchode.Spoľahlivosť a výdrž = super.
Nemám čo riešiť.
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10512000J00000045O
asi je vela hodin, ale nejako sa mi nedari :D
nech sa ti páči...
http://baterie.sk/?p=productsMore&iProduct=275&sName=Nab%EDja%E8ka-Sanyo-Eneloop--4-ks-Sanyo-Eneloop-bat%E9rie-tu%9Ekov%E9-AA-2000-mAh
hovorim, vela hodin :DDD
diki chlapci :D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie