Chcel by som vas poprosit o radu, ktory stativ si vybrat - bude to moj prvy stativ na D90, 18-105VR. Rozhodujem sa medzi Velbon Sherpa 750R, Velbon Sherpa 800R a Vanguard Alta+ (tu neviem ktory). Velbon som uz drzal v ruke :-) Na fore som cital, ze nim mate dobre skusenosti. Moj budget je 100-150 euro. Ak odporucate aj inu znacku, niesom proti.
Mal som Sherpu 250, pouzil som ju asi 2-3x vo vnutri, lebo vonku sa mi ju nechcelo nosit. Mala cez 60cm a 2,3kg, co nie je malo na prenasanie, kvoli tomu som nenosil. Cez leto som ju predal a kupil si karbonovy Vanguard, ktory nosim skoro vsade, je maly, lahky, aj ked nema az taku velku vysku v rozlozenom stave, na cestovanie a turistiku je idealny...
Velmi zavisi, na co ho chces a ake mas poziadavky okrem ceny, no su tu ludia, co maju aj Sherpu aj hlinikove Vanguardy a obidve skupiny si chvalia to svoje...
Naozaj záleží na tom, čo preferuješ. Mám Velbon Sherpa 550R a som nad mieru spokojný. Mal som to šťastie sa pohrať aj s Vanguardom DjGranka. Závidím mu nízku hmotnosť a malé rozmery. Čo sa však stability a ergonómie ovládania týka, tak by som môj Velbon nemenil.
Naozaj záleží na tom, čo preferuješ. Mám Velbon Sherpa 550R a som nad mieru spokojný. Mal som to šťastie sa pohrať aj s Vanguardom DjGranka. Závidím mu nízku hmotnosť a malé rozmery. Čo sa však stability a ergonómie ovládania týka, tak by som môj Velbon nemenil.
hral si sa s Grankovym malym? :-D :-D :-D
ja pouzivam stativ malo, ale mam Velbon Sherpa 600R
DJ Granko volil carbon stativ, tam je ale trocha ina cena.
Pripajam sa za Vanguard, treba si tam ale pozriet, ze ktory typ, pretoze sa rozlisuju velkostou v zlozenom stave, poctom clankov noziciek, a vyskou, ako sa daju rozlozit. alta+ 234AP je rozumny kompromis. Na Vanguarde mi vadi akurat hlava ph22, je sice trojcestna, ale ovladana iba dvoma pakami, a v zlozenom stave jedna paka vytrca, cize ked ma ist do puzdra, tak treba tu paku vysroubovat...
velbon je tazky, 700g (2,2kg vs. 1,5 kg) je vie byt niekedy poriadne otravnych. (Cely den na ferratach v dolomitoch).
Velbon ma mozno lepsiu ergonomiu na ovladanie hlavy, ale zase vanguard ma na nohach penovy pas, ktory clovek oceni v zime. Velbon to ma tusim az pri rade 800R...
Suhlasim s tebou, ze Vanguard je kompromis medzi vahou a stabilitou....
Ja som kupil Velbone Sherpa 803R a som celkom spokojný. Uvazoval som aj nad 750 ale 803 ma magneziovu gulovu hlavu a dve vodovahy a to vsetko v cene do 150EUR. Dobra manipulacia moznost fotit na vysku aj bez L- konzoly. Davaju k tomu aj zvierku na upevnenie stredoveho stlpika na stôl (zatial som nevyuzil). Vazi to iste co 750 tusim 1,9 Kg. Pokial ide o tuhost tiez ma príjemne prekvapil.
Ako negatívum uvádzam minimálnu výsku 58 cm.... ak by som chcel ísť nižšie tak musím otočiť stredový clamp a potom už mám foťák dole hlavou :)
ja vlastním vanguard alta + 233.. a som tiež v celku spokojný.. možno teraz by som kupoval menšiu verziu.. lebo tento má tuším cca 60 cm..
mám aj púzdro, ale to už nevyužívam, čiže mi nevadí rozloženie hlavy.. (pripínam ho na katu 3in1)
vela ludi vychvaluje Velbon Sherpa 750R. ale ked som ho videl a skusal ho u znameho, zarazila ma jedna vec. fotak sa na hlave vyklapa do zvislej polohy doprava a to sa mi zda byt z hladiska ergonomie dost neprakticke. ako tuto vec vnimate vy?
vela ludi vychvaluje Velbon Sherpa 750R. ale ked som ho videl a skusal ho u znameho, zarazila ma jedna vec. fotak sa na hlave vyklapa do zvislej polohy doprava a to sa mi zda byt z hladiska ergonomie dost neprakticke. ako tuto vec vnimate vy?
tiež ma to zarazilo, ale dá sa na to zvyknúť. Ak by ti to bolo veľmi proti srsti, stále sa dá foťáčik nasadiť na statív naopak, pákou od tela a je vystarané.
tiež ma to zarazilo, ale dá sa na to zvyknúť. Ak by ti to bolo veľmi proti srsti, stále sa dá foťáčik nasadiť na statív naopak, pákou od tela a je vystarané.
no ale to ergonomiu nijak neriesi. ...z kaluze do blata... :)))
Vidis, tak toto mi nejako uslo, ze sa to vyklapa opacne ako zvyknem fotit na vysku. S cim mate skusenosti, 3-osa pakova hlava alebo gulova hlava?
Velbon Sherpa 750r - http://www.youtube.com/watch?v=9Sqz-uVKLsM
Vanguard Alta+ 233AP - http://www.youtube.com/watch?v=QOPdCIxCiRc
Velbon Sherpa vs. Vanguard Alta+
Velmi zavisi, na co ho chces a ake mas poziadavky okrem ceny, no su tu ludia, co maju aj Sherpu aj hlinikove Vanguardy a obidve skupiny si chvalia to svoje...
ja pouzivam stativ malo, ale mam Velbon Sherpa 600R
Pripajam sa za Vanguard, treba si tam ale pozriet, ze ktory typ, pretoze sa rozlisuju velkostou v zlozenom stave, poctom clankov noziciek, a vyskou, ako sa daju rozlozit. alta+ 234AP je rozumny kompromis. Na Vanguarde mi vadi akurat hlava ph22, je sice trojcestna, ale ovladana iba dvoma pakami, a v zlozenom stave jedna paka vytrca, cize ked ma ist do puzdra, tak treba tu paku vysroubovat...
velbon je tazky, 700g (2,2kg vs. 1,5 kg) je vie byt niekedy poriadne otravnych. (Cely den na ferratach v dolomitoch).
Suhlasim s tebou, ze Vanguard je kompromis medzi vahou a stabilitou....
Ako negatívum uvádzam minimálnu výsku 58 cm.... ak by som chcel ísť nižšie tak musím otočiť stredový clamp a potom už mám foťák dole hlavou :)
Nemal som ju predávať...:((( ...cena steny šla dolu....
mám aj púzdro, ale to už nevyužívam, čiže mi nevadí rozloženie hlavy.. (pripínam ho na katu 3in1)
Velbon Sherpa 750r - http://www.youtube.com/watch?v=9Sqz-uVKLsM
Vanguard Alta+ 233AP - http://www.youtube.com/watch?v=QOPdCIxCiRc
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie