Fórum » O TECHNIKE

manuálne zaostrenie

b2oba
2009-11-01 14:50:34+01
čo sa môže stat, ked som s objektívom AF fotil na manuál a telo som nechal na AF..zabudol som to prehodit na manuál..uz sa mi to par krat. stalo..moze sa nejako poškodiť objektív? :(( vdaka za info.. mozno dost debilna otazka..

javelin
2009-11-01 14:56:13+01
Ále , kde že....

viking81
2009-11-01 15:53:45+01
neviem...ja sem tam pretacam manualne objektiv aj ked je stale zapnuty AF....ide to tazsie lebo nie je vypojeny motorcek....ale ze by mu to uskodilo som si nevsimol a mozno ted trepnem blbost (kedze take sklo nemam) ale ked ma objektiv moznost fulltime manual pri af aby si mu dopomohol presne chytit sa a tam je to to iste a nic sa s nimi nerobi....ak trepem kravinu tak ma opravte :)

duroslav
2009-11-01 16:36:18+01
príspevok od: viking81
neviem...ja sem tam pretacam manualne objektiv aj ked je stale zapnuty AF....ide to tazsie lebo nie je vypojeny motorcek....ale ze by mu to uskodilo som si nevsimol a mozno ted trepnem blbost (kedze take sklo nemam) ale ked ma objektiv moznost fulltime manual pri af aby si mu dopomohol presne chytit sa a tam je to to iste a nic sa s nimi nerobi....ak trepem kravinu tak ma opravte :)
Nikony (niektoré) majú okrem prepínača AF na objektíve ešte ďalší prepínač na tele, ktorý sa používa pre objektívy, ktoré prepínač nemajú. Pri AF-S objektívoch to funguje tak, že keď je na tele nastavené AF, tak platí to čo je prepnuté na objektíve a keď na tele nastavíš M, tak je vždy banuál bez ohľadu na to, čo je prepnuté na objektíve.

Dodo PO
2009-11-01 18:12:24+01
Určite má matičná doska v tele aparátu ochranu, zrejme konštrukčne je to navrhnuté tak, že sa počíta so zaujatosťou fotografa pre fotený objekt. Dobrá správa by bola, keby sa takto dal nabiť akumulátor.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()