Cavte. Rozhodol som sa kupiť externý blesk pre Nikon. Bol som rozhodnuty pre Nikon sb900 ale ako som tu čital vaše prispevky trošku som už neisty pre jeho kupu, lebo pišete že sa prehrieva. Chcem ho využivať všade kde sa da..svadby, atelier, exterier atd. Chcel by som od vas radu... aky blesk by bolo najlepšie kupiť či Nikon , Metz 58 ktory vyhral test, alebo nejaku Sigmu.
Odporúčam si prečítať diskusiu pod článkom http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/investovat-do-drahsieho-blesku/, kde sa to riešilo... Ja osobne by som iný blesk ako originál nekúpil.
nechapem co tu riesit - par reci od nespokojnych este neznamena , ze SB-900 nie je dobra - je to skvely blesk a nikdy som s nim problemy nemal - navyse ma aj vela uzitocnych ´vychytralych´ funkcii ktore je hodno ocenit, iny by som ani nechcel
Nie je to celkom presne formulované - každý blesk sa prehrieva, tento má proti tomu zabudovanú poistku. Keď teplota vnútri blesku stúpne na hodnotu, že by sa mohli poškodiť obvody, blesk sa vypne. Teplota je daňou za vysoký výkon. Pokiaľ robíš svatby, si zrejme profesionál a mal by si mať dve telá a dva blesky, potom ich len treba rozumne striedať, prípadne mať vo vrecku rezervný SB-600 na dobu chladnutia...
Blesk obsahuje čoraz viac software. Pokiaľ Ti aj na terajšom tele ten Metz bude fungovať, na budúcom už nemusí. NIKON SB900 má ako prvý NIKON blesk možnosť upgrade firmware, takže by mal vydržať hodne dlho použiteľný (pri zmene nejakých vecí v nových telách sa jednoducho nahrá nový firmware), dá sa to robiť doma cez kartu v tele foťáku, skúšal som to už.)
mozes si kupit aj Metz, nie je to zly blesk. Ale prides o vela specialit a vychytavok tohto skveleho beslku. Neviem ako je to s kompatibilitou Metz-u v pripade pouzitia CLS. Moj blesk Sony HVL-F58 sa tiez zahrieva a tiez vypina, ale je to lepsie ako ho nechat upiect :)
Upgrade firmwaru sa teraz ponuka uz skoro na vsetkych bleskoch vyssej kategorie (Sigma, Metz aj Nissin) cez USB a pocitac. Takze v tom by som problem nevidel.
Ja sa chcem opytat, ci mate niekto vlastne skusenosti s bleskami Nissin, konkretne model Di866 alebo Di622. Cenovo vychadzaju vyrazne lacnejsie ako Nikon blesky a podla recenzii nie su vobec zle. Zaujimali by ma preto osobne skusenosti niekoho z vas, kto by vedel povedat, ze o co konkretne by som prisiel kebyze nezoberem blesk Nikon ale ten Nissin,
Ahoj, urcite si ho kup. Moja SB-900 nemala nikdy problem s prehrievanim, vlastne nemam ziadnu vytku nan. A ked si precitas knihu od Joa McNallyho - Zhave vystrely z malych bleskov tak budes chciet 4x SB-900 :-))))))))))
S SB900 budes isto spokojny, je to vyborna volba, v podstate ani inu lepsiu nemas, jedine ze chces menej investovat a kupis si SB600, ktory ti isto bude stacit. Co sa tyka prehrievania SB900, ano vypne sa pri prehriati, mne sa to stalo zatial iba raz. Ale treba podotknut, ze to bolo v extremnych podmienkach-teplota okolia asi 37C, a isla asi hodinu a pol vo vacsich seriach, az potom vypla...takze nevidim problem. Mam aj SB800, s tymi som absolutne spokojny, ale poviem pravdu, ze niekedy su tak horuce, ze keby mali tepelnu poistku, tak isto sa vypnu, takze s tym nic nevyriesis, jednoducho ked ho budes extremne zatazovat, tak kazdy sa ti uvari, co asi v praxi tak casto nebudes mat moznost, preto radsej nerozmyslaj o alternativach, systemaky od vyrobcu su najlepsie, lebo su zladene s telami, plati to pre SB600,SB800 i SB900. Ked uz by som isiel kupit tretieho vyrobcu tak Metz.
S SB900 budes isto spokojny, je to vyborna volba, v podstate ani inu lepsiu nemas, jedine ze chces menej investovat a kupis si SB600, ktory ti isto bude stacit. Co sa tyka prehrievania SB900, ano vypne sa pri prehriati, mne sa to stalo zatial iba raz. Ale treba podotknut, ze to bolo v extremnych podmienkach-teplota okolia asi 37C, a isla asi hodinu a pol vo vacsich seriach, az potom vypla...takze nevidim problem. Mam aj SB800, s tymi som absolutne spokojny, ale poviem pravdu, ze niekedy su tak horuce, ze keby mali tepelnu poistku, tak isto sa vypnu, takze s tym nic nevyriesis, jednoducho ked ho budes extremne zatazovat, tak kazdy sa ti uvari, co asi v praxi tak casto nebudes mat moznost, preto radsej nerozmyslaj o alternativach, systemaky od vyrobcu su najlepsie, lebo su zladene s telami, plati to pre SB600,SB800 i SB900. Ked uz by som isiel kupit tretieho vyrobcu tak Metz.
Hmm, nemaju tepelnu poistku vsetky Nikon blesky? Mne sa vypla SB400, po hodinke oddychu bliskala vpoho dalej.
Neviem či sa to tu už nepovedalo, ale na youtube som raz videl video kde sa tento problém riešil. Stačí si pozrieť SB-900 overheating, od Nikon Hotline alebo čosi také je tam :) Ževraj najhorší dôvod prečo sa prehrieva blesk je používanie zlých batérií... alebo teda bolo povedané že by sa mali používať klasické alkalické batérie, nie dobíjacie. Neviem nuž čo je na tom pravdy, SB-900 som mal požičanú, neprehrievala sa takže ma to ani netrápilo.
Mal som Metz 58. Zle sa to ovlada, je to neskutocne zdlhave, kym nieco nastavis. Dlho sa dobija. Na TTL strasne podeponovaval. Uz nikdy, by som si 58 nekupil. Mam aj SB 900. Je iba o cosi drahsi ale 10x lepsi. Rychle nabijanie prehladny display, intuitivne a rychle nastavenie. Lepsie vyzera a pracuje spolahlivo atd... Jedina nespokojnost bola s prehrievanim. Vyriesil som to jednoducho, t blbost som vypol a odvtedy mam pokoj. Aj ked mi blesk ukazuje full teplotu, stale byska. Podla mna je to nastavene na nizku teplotu a preto to stale ukazuje prehriatie. Pri pouziti alkalickych baterii sa blesk prehrial az po dlhsom case, ale nabijaci cyklus bol dlhsi.
Nespekuluj a kup SB900, 58 neni zly ale za tu cenu by som ho nebral.
Inac este je tu moznost Nissin Di866, ale ten nepoznam, ale stoji len cosi vyse 200€.
Externy blesk pre Nikon
Ja sa chcem opytat, ci mate niekto vlastne skusenosti s bleskami Nissin, konkretne model Di866 alebo Di622. Cenovo vychadzaju vyrazne lacnejsie ako Nikon blesky a podla recenzii nie su vobec zle. Zaujimali by ma preto osobne skusenosti niekoho z vas, kto by vedel povedat, ze o co konkretne by som prisiel kebyze nezoberem blesk Nikon ale ten Nissin,
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=4485&action2=showComment&commentId=93790#comments93790
Nespekuluj a kup SB900, 58 neni zly ale za tu cenu by som ho nebral.
Inac este je tu moznost Nissin Di866, ale ten nepoznam, ale stoji len cosi vyse 200€.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa