Zdravím. Vela ludí mi spomínalo ze v USA sa oplatá nakupovať a fotoaparáty sa tam dajú zohnať "za babku". Kedze moj brat ide pracovne do USA, rozmyslal som ze by mi mohol doviest Nikon D90 po ktorej uz daku dobu tuzim, tak som trocha snoril po internete, ale na moje pocudovanie sa mi americke ceny nezdali vôbec mensie ako tie nase. Neviem ci je teda chyba vo mne, nemam v tomto totiž moc prehlad, alebo sa ceny nejak vplyvom finančnej krizy vyrovnali, ale mozno hladam na nespravnom mieste. Neviete mi teda poradit nejakú sieť obchodov alebo nieco podobne v USA kde sa naozaj oplatí kupovať fototechniku ? Problem totiz je ze je tam pracovne a ma velmi malo casu na to aby niekam zbehol, takze by som si chcel nieco vyhliadnut dopredu. Dakujem. (inak je to konkretne Tucson, arizona)
Kupovaná tu:
http://www.adorama.com/TN1116EOS.html 600,-USD čo je asi 410,-€
No jo...v USA fajn, ale ked to chces na SVK tak +94$ Shipping + 19% DPH + 6% clo a si v keli :) Ja som inak tokinu 11-16 minuly tyzden objednal v UK za 495Evri aj s postovnym.
No jo...v USA fajn, ale ked to chces na SVK tak +94$ Shipping + 19% DPH + 6% clo a si v keli :) Ja som inak tokinu 11-16 minuly tyzden objednal v UK za 495Evri aj s postovnym.
ja som sa vela informoval ohladom nakupu v USA posta stoji okolo 100euro UPS podla vahy samozrejme a velkosti moze byt aj ovela menej potom platis clo a dph ... ja som chcel kupit 400 5,6 ale ked som si vsetko spocital vyslo ma to o 200euro lacnejsie ako cez ephotoshop ALE BEZ ZARUKY ! samozrejme lebo zevraj /podla informaci/ zaruka plati len v USA a ked sa posere posielat to naspak by sa mi moc nechcelo takze je to risk vacsi ako zisk cesta trva /podla informaci ktore mam/ 5 - 7 pracovnych dni ododna stiahnutia penazi rsp potvrdenia objednavky ... http://www.bhphotovideo.com/ vsetko bolo ohladom tejto stranky ... nasledne motacky okolo colnikov potom naspak na postu zaplatit potom back k colnikom potom na postu s dokladom o zaplateni cla a este to krasne DPH ... mne sa v USA pacia kamery npr poloprofi full HD kamera /nebudem sem zbytocne pisat parametre/ stoji na nase okolo 11OOeuro co tu je ovela ovela vyssia cena za tie prachy tu kupis NOVU akurat tak nejaku malu kameru do ruky a nie poloprofi ... pokial to chces spravit tak ze prepasujes tak bacha je to tresny cin ...
V denníku SME (www.sme.sk) zo stredy 28.10.2009 som narazil v 16-stránkovej prílohe o nakupovaní na internete na článok (str.6)´Trik, ktorý šetrí peniaze pri nákupe z USA´. Spomína sa tu firma SHIPITO, ktorej majiteľom je podnikateľ z Česka. Základnou službou tejto firmy je preposielanie zásielok. SHIPITO pridelí kupujúcemu virtuálnu adresu a kupujúci si môže nechať zaslať zásielku do Kalifornie. Keď zásielka dorazí, firma sa postará, aby ju odoslala na Slovensko za rozumnú cenu. Výhodou je, že väčšina internetových obchodov doručuje na území USA zásielky zadarmo alebo za zanedbatelnú cenu. Takto sa dá nakupovať vo viacerých internetových obchodoch, a potom fy SHIPITO zo všetkých zásielok vytvorí jeden balíček a zašle klientovi. Doplnkovou službou fy SHIPITO sú asistované nákupy, pri ktorých SHIPITO zariadi aj kúpu tovaru. To je výhodné ak obchodník kreditnú kartu vystavenú na Slovensku odmieta. Zákazník platí sprostredkovateľovi a ten vzbaví platbu u obchodníka. Skúsenosti s týmto nemám a ani som o nikom nepočul, že toto využil.
zrejme to bola platena reklama v uvededom denniku, lebo tych firiem je niekolko-ci uz v Cehach alebo na Slovensku...princip je vzdy rovnaky, no skusenosti s nimi rozne...je toho plny internet, kto kde ako nakupil a ako bol spokojny...
Celkom zaujimava tema, trosku mozno objasnim ako to je s BHPhoto z USA. Mam osobnu skusenost z nakupom prave Nikon D90+ 18-105 s prislusenstvom staru 3 mesiace. Cena u nas 1149 Euro tam 1199 Dolarov pri kurze Eura a Dolara 1,4 hmm je to dost velky rozdiel. Objednaval som na svoje meno a kreditnou kartou platila kolegina z Anglicka kam to aj bez problemov bolo dorucene v priebehu 8 dni od objednavky. Pri prichode do UK zaplatila clo a tax, ktoru nasledovne potom vracaju pri vyvoze do krajin mimo EU ako Egypt ;-) Prekvapenim asi nebude za je na to 2 rocna zaruka v akomkolvek autorizovanom Nikon servise na svete. Viac asi nemam co dodat hadam len malu nehodu s objektivom, ktory som poslal do Kahiry do Nikonu a vratil sa do mesiaca opraveny v ramci zaruky. pekny den
zrejme to bola platena reklama v uvededom denniku, lebo tych firiem je niekolko-ci uz v Cehach alebo na Slovensku...princip je vzdy rovnaky, no skusenosti s nimi rozne...je toho plny internet, kto kde ako nakupil a ako bol spokojny...
uz sa to tu na ephoto vela krat preberalo, nieje moc vhodne kupovat zo zahranicia pr z usa a dat si to poslat sem lebo budes platit clo ale co je horsie budes platit za to dan, a nakoniec ta to moze aj vyjst drahsie ako ked to kupis tu a navyse budes mat na to iba rocnu zaruku. kdesi bolo spominane ze ak cena za tovar neprevysi 140 eur tak neplatis.... no ono existuje vela veci ako to obist, da sa aby ti to poslali ako gift-dar a dajme tomu to vybrali z original balenia, ale velke firmy ako bh to riesit nebudu a navyse je to proti zakonne v usa, jedine ze by si to bral z nejakeho maleho shopu a dohodol sa priamo s managerom predaja, dalej ale nikde nemas zarucene ze nasi colnici to neotvoria a nevymyslia si ze treba zaplatit vsetky poplatky, lenze ty sa urcite nepojdes s nimi hadat pretoze ich pravomoci na slovensku su neobmedzene vpodstate, tak bacha na to... ja sa tiez chystam objednat blesk mozno dva z usa ale mal by som sa zmestit do nejakeho limitu plus bude to risk a ked dostanem predvolanie ze mam zaplatit clo a stale ho zapltim tak sa mi to oplti lebo nebude to vela takze je to tazke no
Na bhphotovideo kupujem uz 6 rokov. Je to podla mna najspolahlivejsi internetovy obchod (a kamenny) obchod. Nakup prebieha tak, ze sa treba zaregistrovat a tam sa uvadza adresa. Pocas kazdeho nakupu ale ide doplnit pre konkretny nakup tzv. dorucovacou adresu. Platba neprebieha cez tretou osobu, ale prostrednictvom embosovanej platobnej karty - teda cez banku. Z dovodu zvysenia doverihodnosti poziadaju aj o sken kreditnej karty. Tiez som z toho mal nervy, ale chapem ich dovody a kedze su mimoriadne spolahlivi, vzdy to dopadlo dobre.
K cene za nakup sa vzdy este pripocitava doprava s poistenim umerna cene tovaru. Hned potom, ako sa obrazky platobnej karty odoslu a ovela skor, ako im nabehnu peniaze tovar odosielaju. Tovar pride na vnutrozemsku colnicu, kde treba absolvovat colnu deklaaraciu. Vypocita sa colny dlh (clo a DPH) z ceny tovaru povysenu dopravu. Po zaplateni je tovar prepusteny do volneho obehu. Ked si dnes - v utorok tovar na bh photo opbjednam, buduci tyzden tovar mam.
Treba este podotknut, ze bh photo tovar nikdy nedeklaruje ako ´gift´. Tovar zbaveny krabice moze posobit ako ´z druhej ruky´, vtedy tovar za ziadnych okolnosti do obehu colnica neuvolni, riadi sa totiz zakonom, ktory plati v celej EU. Ziadna elektronika, ziadne osatenie, vlastne skoro nic secondhandove sa nesmie dovazat (ci doviest). Uz som raz dostal vyrozumenie o zlikvidovanie colnej zasielky - velmi smutne. Uz by som viac neriskoval. Napriek tomu, ze sa mi uz predtym podarilo nejake veci z ebay z USA doviezt.
Preco nakupovat v USA: nie koli cene, vsetky digitalne vyrobky, ale aj nove objektivy maju zvacsa cenu po zapocitani cla a DPH velmi podobnu tej europskej. Ide ale o dostupnost. Canon 5D bez problemov. 4/400 bez problemov. Funglovky vyrobene este v minulom storoci za polovicu atd. Ale univerzalny dovod pre nakup mimo EU neexistuje.
propesielanie zasielok z usa je lacnejsie cez viaddress
V USA nájdete tisíce internetových obchodov, ale len niektoré vyvážajú tovar do zahraničia. A ak doručujú, tak je to veľmi drahé. Môžete si totiž zadarmo zriadiť tzv. virtuálnu adresu priamo v amerike cez stránku www.Viaddress.com. Získate takto osobnú americkú adresu, ktorú môžete použiť na nakupovanie od amerických predajcov a Viaddress vám vaše balíky prepošle priamo na slovensko.
nakupoval som asi pred mesiacom z bhphoto.com. zaregistroval som sa, zaplatil vlastnou debetnou kartou k vedlajsiemu uctu a poslali mi to na adresu kamaratky v Texase. postovne zdarma. objektiv, ktory u nas stoji od 260€ ma vysiel na 95€.
co so zarukou neviem, ale pri tej cene som sa nad tym ani nezamyslal..
presne nad takou transakciou rozmýšlam aj ja. môžem otázku?
pri platbe kartou neboli ti účtované nejaké bankové poplatky? či to závisí od typu programu/služby/karty?
povieš mi, aké poplatky? pri karte sa neplatia poplatky typu prevod z banky do banky cez internetbanking alebo priamo na pobočke...zaplatíš, banka ti strhne sumu z účtu po prepočítaní príslušným kurzom (závisí od typu karty a banky) prípadne ti stiahne platobnú položku podľa druhu karty (platobná áno, pri kreditke to neplatí) a to je všetko...samozrejme dispobilný limit karty ti musí výšku transakcie umožňovať :o) ešte nejaké otázky, Plháčku alebo pripojím nejaký link na vlákienko, nitôčku, témičku? ;o)
tak ako napisal Granko. mam ucet v Mbanke specialne na tieto ucely + platobna kartu. suma objednavky prepocitana kurzom mi bola stiahnuta z uctu, Mbanka ziadne poplatky neuctuje. v inych bankach by Ti asi akurat priuctovali uctovnu polozku na vypise.
tak ako napisal Granko. mam ucet v Mbanke specialne na tieto ucely + platobna kartu. suma objednavky prepocitana kurzom mi bola stiahnuta z uctu, Mbanka ziadne poplatky neuctuje. v inych bankach by Ti asi akurat priuctovali uctovnu polozku na vypise.
Na Mbanku pozor! Kto ste v Čechách a máte účet u českej mbanky, tak tá pri platbe v dolároch nejak prepočítava cez eurá! Platna je síce zdarma, ale výsledný kurz som platil o cca 0,5Kč na dolár vyšší, ako bol v iných bankách.
Osobná nepríjemná skúsenosť cca 2 mesiace stará. A nikde na to neupozornia!
Nakupovanie v USA
http://www.adorama.com/TN1116EOS.html 600,-USD čo je asi 410,-€
http://primocameras.com
K cene za nakup sa vzdy este pripocitava doprava s poistenim umerna cene tovaru. Hned potom, ako sa obrazky platobnej karty odoslu a ovela skor, ako im nabehnu peniaze tovar odosielaju. Tovar pride na vnutrozemsku colnicu, kde treba absolvovat colnu deklaaraciu. Vypocita sa colny dlh (clo a DPH) z ceny tovaru povysenu dopravu. Po zaplateni je tovar prepusteny do volneho obehu. Ked si dnes - v utorok tovar na bh photo opbjednam, buduci tyzden tovar mam.
Treba este podotknut, ze bh photo tovar nikdy nedeklaruje ako ´gift´. Tovar zbaveny krabice moze posobit ako ´z druhej ruky´, vtedy tovar za ziadnych okolnosti do obehu colnica neuvolni, riadi sa totiz zakonom, ktory plati v celej EU. Ziadna elektronika, ziadne osatenie, vlastne skoro nic secondhandove sa nesmie dovazat (ci doviest). Uz som raz dostal vyrozumenie o zlikvidovanie colnej zasielky - velmi smutne. Uz by som viac neriskoval. Napriek tomu, ze sa mi uz predtym podarilo nejake veci z ebay z USA doviezt.
Preco nakupovat v USA: nie koli cene, vsetky digitalne vyrobky, ale aj nove objektivy maju zvacsa cenu po zapocitani cla a DPH velmi podobnu tej europskej. Ide ale o dostupnost. Canon 5D bez problemov. 4/400 bez problemov. Funglovky vyrobene este v minulom storoci za polovicu atd. Ale univerzalny dovod pre nakup mimo EU neexistuje.
V USA nájdete tisíce internetových obchodov, ale len niektoré vyvážajú tovar do zahraničia. A ak doručujú, tak je to veľmi drahé. Môžete si totiž zadarmo zriadiť tzv. virtuálnu adresu priamo v amerike cez stránku www.Viaddress.com. Získate takto osobnú americkú adresu, ktorú môžete použiť na nakupovanie od amerických predajcov a Viaddress vám vaše balíky prepošle priamo na slovensko.
PLatite len postovne..
co so zarukou neviem, ale pri tej cene som sa nad tym ani nezamyslal..
pri platbe kartou neboli ti účtované nejaké bankové poplatky? či to závisí od typu programu/služby/karty?
Osobná nepríjemná skúsenosť cca 2 mesiace stará. A nikde na to neupozornia!
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa