Fórum » O TECHNIKE

Nakupovanie v USA

Spellbound
Spellbound 2009-11-06 13:43:34+01
Zdravím. Vela ludí mi spomínalo ze v USA sa oplatá nakupovať a fotoaparáty sa tam dajú zohnať "za babku". Kedze moj brat ide pracovne do USA, rozmyslal som ze by mi mohol doviest Nikon D90 po ktorej uz daku dobu tuzim, tak som trocha snoril po internete, ale na moje pocudovanie sa mi americke ceny nezdali vôbec mensie ako tie nase. Neviem ci je teda chyba vo mne, nemam v tomto totiž moc prehlad, alebo sa ceny nejak vplyvom finančnej krizy vyrovnali, ale mozno hladam na nespravnom mieste. Neviete mi teda poradit nejakú sieť obchodov alebo nieco podobne v USA kde sa naozaj oplatí kupovať fototechniku ? Problem totiz je ze je tam pracovne a ma velmi malo casu na to aby niekam zbehol, takze by som si chcel nieco vyhliadnut dopredu. Dakujem. (inak je to konkretne Tucson, arizona)

conan7
2010-06-29 19:51:24+02
príspevok od: Granko
povieš mi, aké poplatky? pri karte sa neplatia poplatky typu prevod z banky do banky cez internetbanking alebo priamo na pobočke...zaplatíš, banka ti strhne sumu z účtu po prepočítaní príslušným kurzom (závisí od typu karty a banky) prípadne ti stiahne platobnú položku podľa druhu karty (platobná áno, pri kreditke to neplatí) a to je všetko...samozrejme dispobilný limit karty ti musí výšku transakcie umožňovať :o) ešte nejaké otázky, Plháčku alebo pripojím nejaký link na vlákienko, nitôčku, témičku? ;o)
počúvaj sem nebuď sarkasticko-ironický lebo požiadam a zrušenie konta a vymažú teba.

a teraz k veci.ale nie je jedno že máš akú kartu asi však? je podmienkou embosovaná karta/s reliéfnym písmom? či na tom vôbec nezáleží?

Granko
2010-06-29 20:12:28+02
konečne by si našiel svoje gule a urobil niečo chlapské, keď sa už bojíš ísť na stretko do jamy levovej ;o)

nie, všeobecne môžeš platiť u obchodníka akoukoľvek platobnou kartou - či platobnou alebo kreditnou, embosovanou alebo nie...len sa to zvykne líšiť v závislosti od konkrétneho obchodu...bhphoto akceptuje aspoň podľa stránky len kreditné karty-American Express, Visu i MasterCard, platobné nie...PayPal pri ňom platí len pre Ameriku, Kanadu a Anglicko...a pri kreditke je to lepšie v tom, že neplatíš za platbu samotnú...máš buď len ročný poplatok v závisloti od banky alebo v prípade mBank Visu bez poplatku...no v konkrétnom prípade závisí od banky, ktorá ti ju vydá a od cenníka k jednotlivému typu karty...

misodk
2010-06-29 20:28:35+02
ja som platil debetnou embosovanou VISA, takze neberu len kreditky. sak ono treba skusit, ked neprejde platba, pomoze daky kamarat s American Express :)..

conan7
2010-06-29 20:54:45+02
ty máš čo rozprávať o stretku, čo rázne odmietaš aj rozprávať o tom :) musel si riadne dostať na nos :) ja nie som tam žiadaný.
dobre teda. stačí kreditka a dá sa to vyplatiť aj odtiaľ. už len peniaze zarobiť :)

Granko
2010-06-29 20:59:55+02
nedostal som na nos, len o veciach, do ktorých iných nič nie je, nehovorím :o) bodka
takže keď zarobíš, môžeš veselo kupovať, už vieš, čo a ako...

Heat22
2010-07-09 14:22:20+02
príspevok od: winky
ano zasiela ale platis vpodstate cestou ako ebay, cize platis kreditkou a tovar je poslany na adresu na ktoru je kreditka evidovana... Najlepsie je ked mas znameho v statoch kto tam je dajme tomu dva mesiace , legalne, ma ucet a adresu, vtedy to nieje problem pride mu to na adresu a on ti to jedneho pekneho dna prinesie k nam...
Nie je pravda, tovar sa nemusí zasielať na adresu na ktorú je vystavená kreditka, v poznámke alebo mailom sa dá oznamiť kde chce zásielku poslať. Najistejšia platba je cez PayPal, je tam garancia z ich strany. Ja mám nastavený limit na 1000.-€.

Peto15
2012-12-28 12:34:45+01
nevite ako sa da zrusit ucet na ebay ? chcem zrusit ptihlasovacie udaje proste cely ucet

PsychX
2012-12-28 13:12:22+01
neviem ako na ebay ale mal by ti niekto poradit ako zrusit ucet tu. myslim ze by sa potesilo urcite dost ludi

pufko
2012-12-28 16:48:03+01
Zrušiť konto na Ebay ? A kôli čomu ? AKo kupil si a už viac nepotrebuješ či ako ? Ved nenakupuj, neprihlasuj sa , nechod na Ebay a je to vyriešené...

Ale ak by si naozaj trval na zablokovaní účtu na Ebay, tak jedno riešenie je. Nakúp aspon 10 veci a zabudni ich zaplatiť.

pufko
2012-12-28 16:49:39+01
Ešte lepšie ak tých 10 veci bude dražba, za viac bubákov, môžeš sa hrať tak že budeš nasierať iných kupujúcich ktorým akože vyfúkneš tovar

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()