Zdravim. Pozeral som po nejakom objektive na portrety a tak, co hovorite na tu 50-tku 1,4 USM? Pozeral som aj po 50mm f1,8 ale ta nema usm zaostrovanie, ale zase je o nieco (dost)lacnejsia.Je velmi velky rozdiel medzi tou 1,4 a 1,8, oplati sa radsej investovat, alebo to nie je az taky rozdiel. Este som sa chcel opytat, da sa s tym fotit makro? Dik za info
Ani jeden z nich nie je makro objektiv. Ak nepotrebujes fotit vo velmi slabom svetle (ze by si potreboval F1.4, alebo F2.8), kup si makro objektiv EF-S 60/2.8 USM macro, alebo 100/2.8 USM macro, oba su vhodne aj na portrety a mozes s nimi fotit makro.
Ak nemas v plane v blizkej dobe nejaky kvalitny zoom (EF-S 17-55/2.8, Tamron, Tokina), tak ta 50/1.8 je pri setaku velmi dobra volba. Kvalitne foto vsak dava len po pricloneni aspon na 2.8.
Fotil som aj s 50/1.4 USM a musim priznat, ze som bol sklamany. Za tie peniaze naviac dostanes akurat lepsiu stavbu a o malo lepsie opticke vlastnosti.
Neda sa to porovnat s 85/1.8 USM, ktora je vyborna uz aj na plnu dieru.
Ak nemas v plane v blizkej dobe nejaky kvalitny zoom (EF-S 17-55/2.8, Tamron, Tokina), tak ta 50/1.8 je pri setaku velmi dobra volba. Kvalitne foto vsak dava len po pricloneni aspon na 2.8.
Fotil som aj s 50/1.4 USM a musim priznat, ze som bol sklamany. Za tie peniaze naviac dostanes akurat lepsiu stavbu a o malo lepsie opticke vlastnosti.
hmm.... no tak som asi trosku zmenil nazor na tu 50-tku, pozeral som aj po tej 85-ke, vyzera to byt lepsie, a ked mas s tym prakticku skusenost tak je to to naj. Ale konecny vyber bude asi ta 60-tka makro, vyhodu budem mat v tom makre a ked je dobra na portrety tak to troska sklbim v jedno, nemam tolko penazi na objektivy.
Ja mam 50/1,4 - ostrenie je rychle, rozmery OK, kvalita stavby podla mna nic moc -klasicky plastovy objektiv, predny clen a neotaca, zaostrovaci prstenec nema najhladsi chod, ale stale lespie ako na najlacnejsich sklach. Obraz je pouzitelny aj na 1,4 no priserne aberuje,...ja ho clonim na 2,5 a viacej, po tom je obraz neporovnatelne lepsi od hocijakeho zoomu co som doteraz videl.....
hmm.... no tak som asi trosku zmenil nazor na tu 50-tku, pozeral som aj po tej 85-ke, vyzera to byt lepsie, a ked mas s tym prakticku skusenost tak je to to naj. Ale konecny vyber bude asi ta 60-tka makro, vyhodu budem mat v tom makre a ked je dobra na portrety tak to troska sklbim v jedno, nemam tolko penazi na objektivy.
ak nemas tolko penazi, tak sigma 50mm f2.8 macro je kvalitou rovnaka ako canon 60mm macro a o dake 2000 lacnejsia. Tomas
AJ makro. cize mozes fotit makro vo zvacseni 1:1 a zaroven portrety a vsetko ostatne. viac info na http://www.photozone.de/Reviews/Canon%20EOS%20Lens%20Tests/45-canon-eos-aps-c/299-sigma-af-50mm-f28-ex-macro-dg-test-report--review
Ale 50/1,8 nie je bohviečo,to už potom 50/1,4.....tiež to viem len z poznatkov skúsených.Údajne najlepšie macro na Canon je 100/2,8 USM .
ale lakysch chcel usetrit, tak som mu chcel poradit...a co sa tyka canonu 50/1.8 tak dnesna najlepsia foto (na uvodnej stranke) je nim odfotena, a vyzera v pohode :)
..jasné....úplne s tebou súhlasím,ide o každú korunu...poznám to.....to ja len tak do diskusie,aby bol v obraze ,keby náhodou dnes vyhral v lote :)
EF-S 60/2,8 je veľmi dobrý objektív podľa recenzií,100/2,8 menej vinetuje,
je celkovo trochu lepší.Aj tá 50 macro sigma vyšla výborne.
Myslím ,že v tomto prípade je to o peňaženke :)
Kto foti zakladnymi zoomami, bude pre neho 50/1,8 kralovsky objektiv. Po optickej stranke je velmi dobry, len je vyrobeny z recyklovaneho kelimku od jogurtu. Za necelych 4000,- Sk je to super volba, ktora podstatne rozsiri kreativne moznosti. Fotografie s nim nafotene znesu bezproblemov kriterium vysokej kvality. Samozrejme 50/1,4 je lepsi, mechanicky kvalitnejsi a ma rychle a tiche USM zaostrovanie.
Z makracou pre Canon je skutocne 100/2,8 najlepsi a to ako po konstrukcnej, tak aj po optickej stranke. Ak je niekto makromegalomaniak, tak spesialny Canon 65/2,8, ktory je vsak len na makro, nedokaze zaostrovat na vacsie vzdialenosti. Ohniska okolo 50mm neodporucam, predna sosovka je 5 cm od objektu a to si fotograf stale tieni a vsetko zive vyplasi.
Ja osobne idem kupovať ten canon 50/1,4 USM ako portrétny a makro asi tú 100/2,8 na základe odporúčaní,ale to neskôr....keď sa trochu spamätám :)
Objektívy zase nekupuješ každý rok,je to investícia na dlhšiu dobu a oplatí sa 2-3000 ,- radšej došetriť .
to je pravda, ale co narobis ked niekto to niekedy chce uz TERAZ!!! :) treba najst kompromisy. ja mam osobne tu sigmu 50mm macro, som s nou spokojny, a casto ju mam teraz ako moj hlavny objektiv. To ze vyplasim zvery ked ich fotim na makro zblizka to je pravda a skoda ale musim sa s tym zmierit a fotit len staticke makro, resp. portrety (dufam ze ludi tym nevyplasim) :) Tomas
ved aj ked mechanicka kvalita neni bohvieco myslim ze by si musel byt rok na pusti aby sa ti dnu nieco dostalo. a v studiu ani nehovorim... ak sa pokazi kup si este jeden ;)
Canon EF 50mm 1,4 USM
Tomas
EF-S 60/2,8 je veľmi dobrý objektív podľa recenzií,100/2,8 menej vinetuje,
je celkovo trochu lepší.Aj tá 50 macro sigma vyšla výborne.
Myslím ,že v tomto prípade je to o peňaženke :)
Z makracou pre Canon je skutocne 100/2,8 najlepsi a to ako po konstrukcnej, tak aj po optickej stranke. Ak je niekto makromegalomaniak, tak spesialny Canon 65/2,8, ktory je vsak len na makro, nedokaze zaostrovat na vacsie vzdialenosti. Ohniska okolo 50mm neodporucam, predna sosovka je 5 cm od objektu a to si fotograf stale tieni a vsetko zive vyplasi.
Objektívy zase nekupuješ každý rok,je to investícia na dlhšiu dobu a oplatí sa 2-3000 ,- radšej došetriť .
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa