Fórum » O TECHNIKE

Apple Mac verzus Windows

PalinoBA
PalinoBA 2009-11-11 11:03:04+01
Chcem sa Vas spytat na vase skusenosti s Apple mac PC . Je tu niekto kto na nom robi ? Upravuje foto ?

Palso
2010-02-18 10:49:50+01
*pri hibernácii sa obsah RAM na rozdiel od Sleep režimu uloží na HDD a odtiaľ sa to bootne pri novom spustení

pxls.jpg
2010-02-18 11:27:37+01
príspevok od: Palso
To, čo je popisované pri Macu ako štart za 2 sekundy, nie je režim spánku, ale Hibernácia na Windows. Pri Sleep režime sa všetko ukladá do RAM, čiže ak ti dôjde baterka, tak to stratíš, prípadne ti tam pribúda bordel. 90% užívateľov notebookov, čo poznám a majú Windows, tak používajú Hibernáciu. Ja som hibernoval i na Viste, teraz na Win7 a nikdy som s tým nemal žiadny problém.
zobudenie z hybernacie ale trva trochu dlhsie, preto som ju prestal pouzivat. teraz pouzivam rezim spanku, lebo to je naozaj 2-3sekundy.

predpokladal som ze ak klesne pod iste percento a pocitac je v rezime spanku tak sa prepne do hybernacneho rezimu, cize vsetko z ramky sa zapise na disk a vypne sa - neviem ale ci je to pravda

Palso
2010-02-18 11:34:14+01
pravda, ale tých pár sekúnd navyše zvládnem.. ak sa minie baterka počas normálneho chodu, tak sa to myslím automaticky zhibernuje, pri sleepe neviem :)

duroslav
2010-02-18 11:37:39+01
Ak klesne kapacita baterky pod určité percento, tak windowsy idú do hibernácie bez ohľadu na to, či boli v spánku alebo normálne bežali.
Ak sú v spánku, tak po určitej dobe sa zahibernujú aj keď je baterka OK.

Oboje sa dá nastaviť v Power Options

duroslav
2010-02-18 11:38:45+01
Ešte podotknem, že hibernáciu používam na Windows XP niekoľko rokov (notebook aj desktop) a nikdy som nemal problémy s korektným prebudením.

pxls.jpg
2010-02-18 11:55:49+01
príspevok od: duroslav
Ak klesne kapacita baterky pod určité percento, tak windowsy idú do hibernácie bez ohľadu na to, či boli v spánku alebo normálne bežali.
Ak sú v spánku, tak po určitej dobe sa zahibernujú aj keď je baterka OK.

Oboje sa dá nastaviť v Power Options
ok, nebol som si isty, lebo malokedy idem az na doraz baterky. ale zdalo sa mi ze to potom ide do hybernacie :)
cize sme si overili ze start za 2 sek je bezna vec na hocijakom pocitaci aj ked ti skapina baterka :) len mac si ju pekne nazval

pxls.jpg
2010-02-18 12:19:48+01
príspevok od: Palso
pravda, ale tých pár sekúnd navyše zvládnem.. ak sa minie baterka počas normálneho chodu, tak sa to myslím automaticky zhibernuje, pri sleepe neviem :)
mas pravdu je to maly rozdiel, ale je to pohodlnejsie :)

mago
2010-02-18 12:36:17+01
príspevok od: Ivo003
Xeroxu to nebolo, si trosku vedla. Asi si mal na mysli Amigu. Len tam je trosku ine. Prvy Office bol robeny pre Apple a MS ako vývojár mal prístup ku zdrojáku, ktorý ukradol a vyrobil slávny Windows, ktorý dodnes nefunguje. Japonci keď niečo ukradnú, tak to aspoň vylepšia a až potom uvedú na trh.
Nebudem sa hadat, ale prve graficke rozhranie a mys vyvijalo oddelenie Xeroxu, vedenie to odmietlo a viac menej posunulo applu. Nasledne Microsoft okopiroval rozhranie od applu. Neviem preco do toho tahas Ofiice. A nebudem to dalej rozvadzat lebo si zjavne zaujaty proti os windows, ktory je mnohokrat obvinovany nepravom lebo jeho kvalitu degraduju ovladace najroznejsich vyrobcov hw.

cagi
2010-02-18 13:37:27+01
ako je to s monitorom iMacu, treba ho tiez kalibrovat, alebo?

RioM
2010-02-18 13:55:12+01
Tie hádky okolo kradnutia sú úplne nezmyselné. Prvé počítače zvládaly iba textový výstup na monitor a keď začali byť počítače schopnejšie tak sa začal používať aj grafický výstup. Je jasné, že niekto musel byť odvážnejší a vyskúšať to ako prvý. Podobná situácia sa opakovala s iPhonom. Apple bol prvý kto sa odvážil predať mobil bez klávesnice a s dotykovým displejom bez dotykového pera. Teraz to robia všetci a dokonca už aj Microsoft.

immortal20
2010-02-19 07:16:08+01
tak mne manzelka aj stupla na ntb par krat uz aj spadol nemam externu klavesnicu a ma uz pomaly dva rocky a nic ... ja som ju kupoval hlavne koli moznej reklamacii v nay elektrodome

Strana 6 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()