dobry den, chcel by som sa poradit so skusenejsimi o ciastocke prachu ktoru som nasiel na (za zadnym clenom ) objektivu Nikkor 70-300 AF.S VR. Posvietil som do neho led baterkou len tak nahodne zo strany bajonetu a objavil som tam asi 1,5 mm smietku alebo skor vlakno nieje na poslednej sosovke ale niekde za nou. Len tak ma zamrazilo lebo objektiv nema ani tyzden a este som s nim v podstate ani nikde nebol. Kupil som ho ako novy a neviem ci to tam bolo alebo ako sa to mohlo tam dostat. zial na fotke to neviem posudit lebo cakam na nove Body a stare som predal. Tak som ako na ihlach ci to bude vidiet na fotkach alebo nie. Teraz dokladne prezeram fotky ktore som nafotil este pred tym ako som predal body a nic na nich nenachadzam co by naznacovalo problem. Ale mohlo sa to tam dostat az po foteni neviem. Nerozumiem tomu lebo som ho skusal len doma a velmi opatrnou manipulaciou, je sice pravda ze pri zmene ohniska zo 70na 300 a spat to robi este prievan aj v oku ale tak rychlo by sa to zanieslo ? Je mozne ze to bude robit problemy? Pripadne je nejaky servis ktory by to vedel zodpovedne odstranit bez straty zaruky ? Najlepsie na strednom slovensku.Je treba to odstranit ?Dakujem velmi pekne za odpovede, obavam sa totiz ze mi tento tyzden pride nove telo a ked nasadim telezoom caka ma nemile prekvapenie:(
Ked mi prislo moje prve eL-ko 70-200 , hned som sa rozhorcil, ako je mozne, ze je v nom kusok praxu...tak som zavolal dodavatelovi a on mi odporucil aby som objektiv prilozil k staremu televizoru, ze staticka elektrika ten prax zo sosovky stiahne na stenu objektivu...ani som to neskusal a tlacil na vymenu. Neverim vsetkemu co mi niekto povie, ale no povedzte moze na tom nieco byt?
Tak mozem povedat ze tu smietku v objektive na fotkach vidno pri F 18 vidno ako okruhlu machulku na kazdej fotke je na tom istom mieste a na potvoru v hornej cati obrazu kde je prakticky vzdy odfotena napr. obloha teda v tomto smere mi to dost vadi . Neviete poradit kde mi to teda vycistia. Inak ako som si vsimol na vebe par ludi ma podobne problemy s tymto objektivom. Cize mi z toho vychadza ze je to mozno od vyroby zle vycistene alebo nieco take ..
ja som skusil taku volovinu a vysavacom som vysal prach z objektivu ... mne to fungovalo ... na setaku na na tele to nedokazem z tade dat prec ale existuje nejaky ´fukač´ vzduchu ze s tym by sa to tiez mohlo dat ... rsp ja som tam mal asi piesok z plaze ... lebo ked som prisiel z zovolenky odvtedy som tam mal prach
Ja som pred dvoma dňami skúsil tiež vysávač a z jednej smietky je asi 6, SILNO neodporúčam!!!
Na fotkách ich nevidno, ale každý pozná ten blbý pocit ;-)
Tak mozem povedat ze tu smietku v objektive na fotkach vidno pri F 18 vidno ako okruhlu machulku na kazdej fotke je na tom istom mieste a na potvoru v hornej cati obrazu kde je prakticky vzdy odfotena napr. obloha teda v tomto smere mi to dost vadi . Neviete poradit kde mi to teda vycistia. Inak ako som si vsimol na vebe par ludi ma podobne problemy s tymto objektivom. Cize mi z toho vychadza ze je to mozno od vyroby zle vycistene alebo nieco take ..
a si si isty ze to je nachulka od objektivu a nie spina na snimaci ? :-) skus tam hodit ine sklo....zaclonit na f18 a ked ot bude na tom istom mieste...tak je to od senzora :P :)
a si si isty ze to je nachulka od objektivu a nie spina na snimaci ? :-) skus tam hodit ine sklo....zaclonit na f18 a ked ot bude na tom istom mieste...tak je to od senzora :P :)
JJ uz som to vyriesil pred casom skusal som samozrejme aj ine skla a zistilo sa ze je to na snimaci. Nedalo sa to ani ofuknut dal som to vycistit v servise a uz je to OK. Ta mikro smietka v objektive nie je vidno na fotkach a uz som sa stym varovnal ze tam je takze s tym uz neplanujem nic robit Vdaka
Prach v objektive
Na fotkách ich nevidno, ale každý pozná ten blbý pocit ;-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa