Ahojte
Planujem si vytvorit domace fotostudio a mal by som par otazok.
1,Z coho spravit pozadie alebo kde kupit za dobru cenu , nasiel som z musilu/alebo ako sa to vola/ ale z toho biele je moc priesvitne, cierna je tiez priesvitna?
2, Vsade cítam ze je potrebné mat vysoký strop.Niejake skusenosti s nizkyp stropom? lebo docasne budem mat len taku miestnost /2m/
3, Zatial mam len 2 softboxy a 500w reflektory k nim ale chcem použivat aj canon 430ex2 s dazdnikom len neviem ako vyriesit odpalovanie
original infra odpalovac je drahy,tak asi zostane kabel alebo niekto skusenosti s bezkablovim PT-04 v2 z ebayu ku canon?
DAKUJEM
BENNI
3
no aj ja som používal látku kúpenú v dákom krajčírstve. Má to len jeden háčik a to ten že tá látka je úzka. Inak jedno veľmi dobré riešenie je si dať spraviť pozadie na mieru. Čo k tomu treba??? Takmer nič, len peniaze a nápad. Ak máte dáku predstavu čo by ste mohli mať na pozadí tak si zoženiete kvalitnú fotku toho motívu a necháte si ho vyplotrovať na dáky kvalitný plotrovací papier. Mám jedno také doma a je to super, materiál je niečo medzi papierom a plastom takže sa to netrhá a keď sa zašpiní kľudne mokrou handrou utriem. To aký motív si dáte ne to vytlačiť je na vás no cena určite bude väčšia ako tích 20€ no zato dostanete niečo čo je originálne a presne podľa vašich požiadavok.
čavte som tu uplne nový :) a ani neviem ako si mam pridať novú fotografiu ale to je jedno :)
len toľko že ja tiež kvoli tomu že nemam fotoštudio doma tak fotím stále len v prírode a velmi rad by som vedel aké svetlá(značky alebo typy) by som mal použiť v domacnosti ked moja izba ma 5x4 metre či to je aj dosť miesta vobec :) tak kto by mi poradil by som bol rad :D kedže som tuto ešte teliatko tak mi napíšte mail cat.pig@azet.sk
čavte som tu uplne nový :) a ani neviem ako si mam pridať novú fotografiu ale to je jedno :)
len toľko že ja tiež kvoli tomu že nemam fotoštudio doma tak fotím stále len v prírode a velmi rad by som vedel aké svetlá(značky alebo typy) by som mal použiť v domacnosti ked moja izba ma 5x4 metre či to je aj dosť miesta vobec :) tak kto by mi poradil by som bol rad :D kedže som tuto ešte teliatko tak mi napíšte mail cat.pig@azet.sk
stanov si rozpočet a podľa toho vyberaj. No taký skromný základ je za cca 700€ a to si budeš musieť ešte pozadie sám vyrábať. Zariadiť špičkovo ateliér je tak na hypotéku, ale na to prídeš časom aj sám. Nedám ti sem žiadnu značku lebo neviem aký máš cenový strop, či cca 1000€ alebo 100000€ ;-)))
mas to v poho lebo predavaju vacsinou 1.5M siroke a dlzku si vyberies aku chces cize kludne aj nad hlavu aj pod nohy...ja som kupil na dlzku az 5M...mam bielu aj ciernu...stalo ma to cca 33€ :-) na zaciatok to mne staci...skor musim spravit nejake difuzeri na halogeny lebo tiez mam 500W a je to dost silne
stanov si rozpočet a podľa toho vyberaj. No taký skromný základ je za cca 700€ a to si budeš musieť ešte pozadie sám vyrábať. Zariadiť špičkovo ateliér je tak na hypotéku, ale na to prídeš časom aj sám. Nedám ti sem žiadnu značku lebo neviem aký máš cenový strop, či cca 1000€ alebo 100000€ ;-)))
no tých tisic Eček by sa dalo ale hento by som musel bratovi obličku založiť a to by sa mu nelubilo lebo už pluca som mu obetoval :D:D:D ale ne.. ja že to nejako funguje aj s nejakymi neonovymi lampami alebo tak :D ale vdim že ostaneme pekne pri exterieri
O verejne publikovanie nebol zaujem...........fotky su na mojej stranke v menu ATELIER
fotky som si vsimol uz davno, pekne ste to s Henom porobili...po rozpoctovej stranke presnu cenu netusim, mam len hruby odhad, no architekt to fajnovo navrhol...
fotky som si vsimol uz davno, pekne ste to s Henom porobili...po rozpoctovej stranke presnu cenu netusim, mam len hruby odhad, no architekt to fajnovo navrhol...
spisem zakladne veci a hodim to sem...ale asi az cez vikend
no aj ja som používal látku kúpenú v dákom krajčírstve. Má to len jeden háčik a to ten že tá látka je úzka. Inak jedno veľmi dobré riešenie je si dať spraviť pozadie na mieru. Čo k tomu treba??? Takmer nič, len peniaze a nápad. Ak máte dáku predstavu čo by ste mohli mať na pozadí tak si zoženiete kvalitnú fotku toho motívu a necháte si ho vyplotrovať na dáky kvalitný plotrovací papier. Mám jedno také doma a je to super, materiál je niečo medzi papierom a plastom takže sa to netrhá a keď sa zašpiní kľudne mokrou handrou utriem. To aký motív si dáte ne to vytlačiť je na vás no cena určite bude väčšia ako tích 20€ no zato dostanete niečo čo je originálne a presne podľa vašich požiadavok.
je to 1,5 m široké, známa mi to spojí za 3 sekundy, mal by som 5x3 m za 20 €.
inak hlavný problem bola u nas výška miestnosti....máme len 2,7m ....a to je asi úplne minimum
fakt je to až tak zlé? mna doteraz tento žáner velmi nezaujímal ale už sa chytám pomaličky...čo potrebujeme k slušnejšej výbave? potom ma oprav ked som mimo: záblesky (by som dal tak 3, také 600ky), stále svetlá (tak 2)+komínek, softboxy, flashmeter, dáždniky, pozadie+úchyt... tak 2500€ by to vyšlo nie? čo povieš?
a ešte k tomu tam mam stĺpy...ale to nie je až taký problém... ale inak keď mam svetla na statívoch a nie na stropnom systéme tak je to v pohode
hej, tie stlpy su atypicky doplnok atelieru, no kolki ludia by chceli mat aspon taky aj ked so stlpami a nemaju :o) vytazili ste z minima maximum, o to je to krajsie...
hej, tie stlpy su atypicky doplnok atelieru, no kolki ludia by chceli mat aspon taky aj ked so stlpami a nemaju :o) vytazili ste z minima maximum, o to je to krajsie...
Domace fotostudio
furi.roland.jur@gmail.com
:D :D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie