Ahojte
Planujem si vytvorit domace fotostudio a mal by som par otazok.
1,Z coho spravit pozadie alebo kde kupit za dobru cenu , nasiel som z musilu/alebo ako sa to vola/ ale z toho biele je moc priesvitne, cierna je tiez priesvitna?
2, Vsade cítam ze je potrebné mat vysoký strop.Niejake skusenosti s nizkyp stropom? lebo docasne budem mat len taku miestnost /2m/
3, Zatial mam len 2 softboxy a 500w reflektory k nim ale chcem použivat aj canon 430ex2 s dazdnikom len neviem ako vyriesit odpalovanie
original infra odpalovac je drahy,tak asi zostane kabel alebo niekto skusenosti s bezkablovim PT-04 v2 z ebayu ku canon?
DAKUJEM
BENNI
3
niekde som tu fotku videl, tusim bola na tvojom webe...to bola doslova ´kutica´, no brutalne ste to zmenili...skoda, ze to nie je na nejakom videu, bola by z toho reportaz i diel do nejakeho magazimu na zmenu interieru...Rakusania maju Awenzio ale aj to tusim od niekoho preberaju, u nas o nicom takom neviem...
fakt je to až tak zlé? mna doteraz tento žáner velmi nezaujímal ale už sa chytám pomaličky...čo potrebujeme k slušnejšej výbave? potom ma oprav ked som mimo: záblesky (by som dal tak 3, také 600ky), stále svetlá (tak 2)+komínek, softboxy, flashmeter, dáždniky, pozadie+úchyt... tak 2500€ by to vyšlo nie? čo povieš?
no tak 600Ws sú zbytočne silné ale ak budeš fotiť v telocvični prečo nie. Stále svetlá nepotrebuješ jedine že by ti bola zima. Na začiatok stačia aj dva záblesky no a cena ktorú si napísal je OK aj s rezervou, ofšem pokiaľ nechceš Broncolor ;-)))
no tak 600Ws sú zbytočne silné ale ak budeš fotiť v telocvični prečo nie. Stále svetlá nepotrebuješ jedine že by ti bola zima. Na začiatok stačia aj dva záblesky no a cena ktorú si napísal je OK aj s rezervou, ofšem pokiaľ nechceš Broncolor ;-)))
stále svetlá som myslel na pozadie a na nasvietenie podobných vecí ako riešim teraz...600 je silné podla teba? a v telocvična to velice pravdepodobné ;) tak ked už raz budem kupovať tak chcel by som poriadne...Čo sa týka značiek tak som zatial pozeral walimex a fomei...
stále svetlá som myslel na pozadie a na nasvietenie podobných vecí ako riešim teraz...600 je silné podla teba? a v telocvična to velice pravdepodobné ;) tak ked už raz budem kupovať tak chcel by som poriadne...Čo sa týka značiek tak som zatial pozeral walimex a fomei...
600ky len do dákeho väčšieho štúdia alebo exteriéru. Miešať záblesky zo stálymi svetlami nieje dobré, či už kvôli odlišnej teplote svetla a hlavne že záblesk ti prebije trvalé svetlo intenzitou. To ešte nevravím o spotrebe tých stálych svetiel. Ja som si vybral Millennie a budúci rok by som chcel dokúpiť jedno s batériovým generátorom do exteriéru. To bude asi práve od Fomei ;-)
600ky len do dákeho väčšieho štúdia alebo exteriéru. Miešať záblesky zo stálymi svetlami nieje dobré, či už kvôli odlišnej teplote svetla a hlavne že záblesk ti prebije trvalé svetlo intenzitou. To ešte nevravím o spotrebe tých stálych svetiel. Ja som si vybral Millennie a budúci rok by som chcel dokúpiť jedno s batériovým generátorom do exteriéru. To bude asi práve od Fomei ;-)
no zatial nejak seriozne by som to ani nechcel riešiť cez fórum lebo sa len teraz v tom zorientujem, ešte naštudujem niečo, aby som mal prehľad...a nielen o technike ale aj o spôsobe fotenia,pózy atd... to mi tiež veľa nehovorí zatial ;)
no zatial nejak seriozne by som to ani nechcel riešiť cez fórum lebo sa len teraz v tom zorientujem, ešte naštudujem niečo, aby som mal prehľad...a nielen o technike ale aj o spôsobe fotenia,pózy atd... to mi tiež veľa nehovorí zatial ;)
no pózy sú komplikované, tu pomáha len veľa študovať sledovať nové trendy a ak poznáš dáku kočku čo má už skúsenosti s modelingom máš o to ľahšiu prácu. S tzv modelkou ktorá v živote nestála pred objektívom to budeš mať ťažké a všetku v zábere si budeš musieť doladiť ti.
no pózy sú komplikované, tu pomáha len veľa študovať sledovať nové trendy a ak poznáš dáku kočku čo má už skúsenosti s modelingom máš o to ľahšiu prácu. S tzv modelkou ktorá v živote nestála pred objektívom to budeš mať ťažké a všetku v zábere si budeš musieť doladiť ti.
študovanie by mi nevadilo, pokukujem po knižke fotomodeling, mám už ako fotiť glamour, tam by som problém nevidel, a s tou modelkou, poznám jednu hej...no už naozaj len technika chýba :D :D hurááááááááááááááá
študovanie by mi nevadilo, pokukujem po knižke fotomodeling, mám už ako fotiť glamour, tam by som problém nevidel, a s tou modelkou, poznám jednu hej...no už naozaj len technika chýba :D :D hurááááááááááááááá
fotografujeme glamúr mám, dobrá je aj Moda a reklama a aj knižku fotomodeling mám, no namiesto nej by som asi odporučil viacej Portréty od Fergusa Greera na začiatok je to asi lepšie ;-)
Myslím že sa jedná o nepublikovatelnú sumu ! :) Ale zase treba povedať že nie všetko treba robiť z takých materiálov ako sme to robili my , nie všade treba kvalitné parkety , dajú sa použiť aj lacnejšie alternatívy ! Ale to si už musí zvážiť každý v rámci svojich ´aj ´ finančních možností !
Myslím že sa jedná o nepublikovatelnú sumu ! :) Ale zase treba povedať že nie všetko treba robiť z takých materiálov ako sme to robili my , nie všade treba kvalitné parkety , dajú sa použiť aj lacnejšie alternatívy ! Ale to si už musí zvážiť každý v rámci svojich ´aj ´ finančních možností !
kto robi s niecim takym, nepotrebuje vediet sumu...ale mas pravdu, nie je publikovatelna :o) tie parkety som si vsimol ako prve, samozrejme, skoro na vsetko su alternativy za menej penazi bud na ukor kvality alebo niecoho...i ked obcas nerozoznat rozdiel ani keby clovek chcel...vzdy je to aj o narokoch, moznostiach, perspektive...bud sa to urobi raz a poriadne alebo sa zvoli nejaky kompromis...
Domace fotostudio
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa