Fórum » O TECHNIKE

Nefunkcny canon 30d

ondrej4
2009-11-20 23:24:09+01
Pozdravujem pani. Pozical som si canon 30d to znamena ze ho už mam doma asi dva tyždne na vyskušanie a pokial sa mi zapaci tak si ho možem kupit za vyhodnú cenu. A dnes som bol u kamaráta pre objekty-vi canon 50 EF 1:1.4 a SOLIGOR 70-210 1-4.5-5.6. nafotil som uňho par záberov a zobral som si ich zo sebou a celi den boli v aute a ked som prisiel z práce tak psiska ma pekne cakaly na schodoch tak som rychlo vybral fotak a chcel som zapnut a nič. To znamená ze sa vobec nezapol displej bez znamok zivota ani kontorlka nacítania nič, tak som nabil baterie v bateri paku vymenil som zaloznu baterku a nic. Neviete mi poradi,alebo pomocť čo sa mohlo asi stáť? Alebo poradit na slovensku kam ho možem poslať do opravi (len aby ma nezodrali s koze). Dopredu Vam veľmi pekne ďakujem. S pozdravom Ondrej.

KESKOSENI
2009-11-20 23:27:13+01
skusal si demontovat batery pak a dat bateriu priamo do fotaku?

ondrej4
2009-11-21 05:45:15+01
Ano a nic.

ondrej4
2009-11-21 21:24:30+01
Prosím Vás nechyba tu nejaký kontakt v tom otvore, ktorý spušta fotoaparát?

Vo vašej tridsiatke tam mate niečo ako microspinač.

Dakujem za odpovede.

S pozdravom Ondrej

Bindo
2009-11-21 21:36:10+01
neviznam sa do toho uplne presne, ale u mna na 40D ak nemam nasadeny kryt na baterku tak fotak nejde... ako ked dam dole grip a nedam spat tu krytku baterky... mozno daco z toho sa ti tam pokaslalo. ale tazko povedat. vela zdaru ;)

2009-11-21 21:37:23+01
baterypacky alebo lepsie gripy zvyknu mat vypinac...nie je nahodou vypnuty? mozno haluz, ale clovek nikdy nevie, ci sa omylom nejak neprepol...kedze predtym isiel a zrazu po vybrani z auta nic...

ondrej4
2009-11-21 22:04:38+01
Chcem sa vas opýtať na ten kontakt ktorý je v tom krúžku. Lebo pravdepodobne vybežok v bateri-paku kam smeruje sipka ten stláča spínač pri zatlačení. Tak isto ked zavrete krit na akumulátore. No ja tam nemam žiaden pohyblivý kontakt. Ten fotak mal fotograf ktorý fotí zvieratá a vtáky a či práve pri extrémnom používaní sa ten kontakt nenalomil a pri mne nezlomil (smola).
S pozdravom Ondrej

winky
2009-11-22 00:07:37+01
no pozrel som si to , a mas pravdu, chyba tam taky maly plastovy clen, skusim ti to odfotit. zda sa mi ze to moze byt dost problem, asi to bez toho nespustis. ale ako sa to mohlo zlomit to netusim.

winky
2009-11-22 00:13:10+01
tuto to mas...

arowanaaquarium
2009-11-22 03:09:14+01
Preberáte technický problém s battary packom, ale Ondrej uviedol, že mu foťák nejde ani bez BP.
Mal som podobný problém pred vyše rokom a chyba bola nakoniec v hlavnom otočnom spínači aparátu. Maličkosť, výmena v Nemecku za 170.-EUR.

ondrej4
2009-11-22 08:49:12+01
príspevok od: winky
no pozrel som si to , a mas pravdu, chyba tam taky maly plastovy clen, skusim ti to odfotit. zda sa mi ze to moze byt dost problem, asi to bez toho nespustis. ale ako sa to mohlo zlomit to netusim.
Winky dakujem ti pekne. Tak uz teraz najsť iba servis ktorý mi to urobí a nezderie ma z koze a nepriráta mi tam aj nieco ine. BUde to pravde podobne naozaj v tom mikrospinaci.
Este raz ti velmi pekne dakulem a aj za námahu odfotenia.
S pozdravom Ondrej

Strhak
2009-11-22 10:26:49+01
príspevok od: arowanaaquarium
Preberáte technický problém s battary packom, ale Ondrej uviedol, že mu foťák nejde ani bez BP.
Mal som podobný problém pred vyše rokom a chyba bola nakoniec v hlavnom otočnom spínači aparátu. Maličkosť, výmena v Nemecku za 170.-EUR.
nie tak ako píše winky je tam zlomený ten kontakt a bez toho ten fotoaparát nezapne, treba ísť do servisu a dať to opraviť

jarosujo
2009-11-22 13:45:27+01
Ak ma pamat neklame, ten spinac tam je na to, aby sa fotak vypol, ked otvoris dvierka pod bateriou. Je to nejaky ochranny mechanizmus, ktory sa mne zda trochu zbytocny. Ked tam vsunies grip, tak ten spinac je zopnuty stale. Mozno by sa to dalo nejak napevno spojit.

ondrej4
2009-11-22 13:45:50+01
príspevok od: winky
Neviete náhodou nejaký servis na canon?

ondrej4
2009-11-22 13:48:26+01
príspevok od: jarosujo
Ak ma pamat neklame, ten spinac tam je na to, aby sa fotak vypol, ked otvoris dvierka pod bateriou. Je to nejaky ochranny mechanizmus, ktory sa mne zda trochu zbytocny. Ked tam vsunies grip, tak ten spinac je zopnuty stale. Mozno by sa to dalo nejak napevno spojit.
Dobry napad len povedzte ako to rozobrat a ja sa pustim do toho. Servisný manual nieje na internete, alebo nemate ho niekto?

jarosujo
2009-11-22 14:44:26+01
príspevok od: ondrej4
Dobry napad len povedzte ako to rozobrat a ja sa pustim do toho. Servisný manual nieje na internete, alebo nemate ho niekto?
Som myslel spojit zvonku. Nie rozoberat. To by som radsej neskusal :-) Pochybujem ze servisny manual zozenies len tak lahko.

ondrej4
2009-11-22 14:59:19+01
No zvonku to asi nepojde lebo pravde podobne to bude naletovane na ohybnom plosaku.

winky
2009-11-22 17:12:56+01
Neviete náhodou nejaký servis na canon?
ahoj ondrej4, za malo, no servis ktory mozem urcite odporucit je urcite prolaika v BA , je to aj oficialny servis na canon takze s nahradnymi dielmi si myslim ti budu moct pomoct len oni, dalej neviem odkial si nepozeral som, ja som zo ziliny a vzdy ked nieco bolo ci uz len vycistit senzor tak sa mi oplatilo ist do BA do prolaiky to dat urobit. Cenu ti nepoviem, ale ja si myslim ze asi s nou ani nic nespravis, su to ukony ktore su proste financne narocnejsie ,ale zase tam mas istotu, a zaruku ze ti to spravia korektne.!

winky
2009-11-22 17:16:53+01
ja by som do toho nesprtal a nic nespajal ani zvonku, preds len uz tu boli aj taki co si mysleli ze to opravit nieco na tak citlivom pristroji predsa nemoze byt problem, a vsetci dojedneho to olutovali, naposledy, to bolo tusim zrkadlo... treba to riesit urcite cez servis jedine! nestoji ti to za to aby si to odpalil alebo nieco podobne...

Martin P
2009-11-22 17:25:37+01
No zvonku to asi nepojde lebo pravde podobne to bude naletovane na ohybnom plosaku.
ondrej4 napis toto cele do prolaiky aj fotky poposielaj najlepsie namail: blasko@prolaika.sk a odvolaj sa na mna
urcite ti pomozu
len ta prosim nebabri do fotoaparatu lebo dopadnes jak ten nestastnik s hranolom a polamanymi drziakmi vo fotaku.

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()