caute, ja viem ze sa tu uz toho popisalo strasne ale ja sa nechcem znova opalit.
Potrebujem pomoct s vyberom objektivu na canon 50d mam teraz 18-200 strasne nieco a chcel by som kupit poriadne sklo na take fotenie mesta , architektury, krajinky, nepotrebujem velky zoom. Tak do 700€. Rozmyslam nad tym novym Tamronom 17-50 alebo radsej canon 17-40 ale ten je bez is nevady to som zaciatocnik. Pomozte nieake dobre sklo mi poradte chcem nieco lepsie a bojim sa ze ked kupim ten tamron budem sklamany, canon L su predsa spicka. Prosim o radu.
Krásne......cez deň som lietal po vonku, (kúpalisko, bicykel,záhrady,stromy) s Zorkim 4K na krku a v noci som to daval na papier v tmavej komore......myslím že som mal velmi pekné detstvo..:))))
na APS-C je to vyborny zakladny objektiv, minimalne geom. skreslenie, ostry, super kontrast, farby a rychle zaostrovanie, dokonca aj v infracervenom spektre je vyborny. Na fullframe je v rohoch trocha neostry a ma chromaticke chyby, ale po pricloneni vie spravit vyborne fotky (Napísané 18.9.2009)
Martin ale to kde vedie, že sa budem pýtať absolútne ale absolútne na všetko? nezdá sa ti trochu čudné?
opäť opakujem kazdy sme iny
jeden sa nepyta a druhy sa musi opytat
niesme z jedneho cesta majme trpezlivost a nerozculujme sa ale poradme a to bud dobrou radou alebo aspon linkom ako si to urobil ty teraz dole a je to vsetci su spokojni a o to ide
keby sivedel ako som si ja dnes musel kusat do jazyka aby som som nevybuchol pri jednej teme o cb fotke v galerii
poznam pozadie o cloveku ktoreho tam vynasali do nebies
nieje horsie hovado v tejto republike ale oficialne to je hrdina a tak som si kusol do jazyka a prehltol som jedovatu slinu asi 5x a potom ma to preslo a bol som rad ze som nic nenapisal lebo by som akurat zbytocne rozburil negativne emocie a to nam netreba
dakujem ti ze komunikujes uz na urovni dospeleho cloveka
Krásne......cez deň som lietal po vonku, (kúpalisko, bicykel,záhrady,stromy) s Zorkim 4K na krku a v noci som to daval na papier v tmavej komore......myslím že som mal velmi pekné detstvo..:))))
fuuuuu paraaada aj ja som mal take nieco podobne a som mal prvy fotak smenu 8 m
v kupelni v noci ked vsetci spali to bolo objavovanie a potom ked mi otec spravil vo vstavanom satniku tmavu komoru a kupil zvacsovak krokus 6x9 to bol sen furt som tam bol aj som sa nieco hadam aj vtedy naucil
pachy chemikali mam dodnes v pamati
no nebolo to vzdy tak a aj teraz to nie je vzdy tak ale treba sa snazit
zelam ti vela dusevneho zdravia a vnutorneho pokoja
a aby si sa uz konecne zbavil toho objektivu 17-85
conan ake mas objektivy k tej 50d , teraz skumam 24-105 to je uz mercedes
mám ešte dočasne seťák 17-85mm. Postup dokúpenia objektívov je nasledovný:
1. canon 70-200 f2.8 usm (január 2010)
2. canon 17-55 f2.8 is usm (október 2010)
3. canon 135 f2 usm (január - február 2011)
terminy sa môžu meniť v závislosti od finančných možností...24-105 by som riešil cez inzerát z paladix.cz, tam sa to objavuje okolo 19000 čk, to tak 730 €, ked ti stačí F4 oplatilo by sa odskúšať a kupovať z druhej ruky, pre mna nezaujímavé...dôvod velakrát fotím v interiéroch s externým bleskom (aj bez) a vtedy je cielom aby použitie blesku nebol ´viditelný´ (rušivý) a tomu svetelný objektív velmi pomáha... (to je jeden dôvod, je ich aj viac...)
duševné zdravie už je v háji :D :D ale diky za prianie...až tak rýchlo sa toho nezbavujem, lebo keby som predal tak by som nemal vôbec nič a to si nemôžem dovoliť :)
duševné zdravie už je v háji :D :D ale diky za prianie...až tak rýchlo sa toho nezbavujem, lebo keby som predal tak by som nemal vôbec nič a to si nemôžem dovoliť :)
v tvojom mladom veku nemozes hovorit o stratenom dusevnom zdravi mozno o narusenom ale to sa da napravit
drzim palce
na toto už dávno neverím :) aj keby si ma chcel presvedčovať vzhľadom na moju tvrdohlavosť by to bolo určite zbytočné :) úspech=korupcia, úplatky, kontakty, známosti :)
na toto už dávno neverím :) aj keby si ma chcel presvedčovať vzhľadom na moju tvrdohlavosť by to bolo určite zbytočné :) úspech=korupcia, úplatky, kontakty, známosti :)
taky mlady a taky skepticky...
nebudem ta presviedcat
ale nadej umiera posledna a ked si pan boh zmysli aj motyka vystreli
Surna pomoc s canon 50d
na APS-C je to vyborny zakladny objektiv, minimalne geom. skreslenie, ostry, super kontrast, farby a rychle zaostrovanie, dokonca aj v infracervenom spektre je vyborny. Na fullframe je v rohoch trocha neostry a ma chromaticke chyby, ale po pricloneni vie spravit vyborne fotky (Napísané 18.9.2009)
dúfam že stačí...on vie o čom hovorí...
jeden sa nepyta a druhy sa musi opytat
niesme z jedneho cesta majme trpezlivost a nerozculujme sa ale poradme a to bud dobrou radou alebo aspon linkom ako si to urobil ty teraz dole a je to vsetci su spokojni a o to ide
keby sivedel ako som si ja dnes musel kusat do jazyka aby som som nevybuchol pri jednej teme o cb fotke v galerii
poznam pozadie o cloveku ktoreho tam vynasali do nebies
nieje horsie hovado v tejto republike ale oficialne to je hrdina a tak som si kusol do jazyka a prehltol som jedovatu slinu asi 5x a potom ma to preslo a bol som rad ze som nic nenapisal lebo by som akurat zbytocne rozburil negativne emocie a to nam netreba
dakujem ti ze komunikujes uz na urovni dospeleho cloveka
v kupelni v noci ked vsetci spali to bolo objavovanie a potom ked mi otec spravil vo vstavanom satniku tmavu komoru a kupil zvacsovak krokus 6x9 to bol sen furt som tam bol aj som sa nieco hadam aj vtedy naucil
pachy chemikali mam dodnes v pamati
zelam ti vela dusevneho zdravia a vnutorneho pokoja
a aby si sa uz konecne zbavil toho objektivu 17-85
1. canon 70-200 f2.8 usm (január 2010)
2. canon 17-55 f2.8 is usm (október 2010)
3. canon 135 f2 usm (január - február 2011)
terminy sa môžu meniť v závislosti od finančných možností...24-105 by som riešil cez inzerát z paladix.cz, tam sa to objavuje okolo 19000 čk, to tak 730 €, ked ti stačí F4 oplatilo by sa odskúšať a kupovať z druhej ruky, pre mna nezaujímavé...dôvod velakrát fotím v interiéroch s externým bleskom (aj bez) a vtedy je cielom aby použitie blesku nebol ´viditelný´ (rušivý) a tomu svetelný objektív velmi pomáha... (to je jeden dôvod, je ich aj viac...)
gratulujem
mam radst
drzim palce
ale aj tak dakujem
nebudem ta presviedcat
ale nadej umiera posledna a ked si pan boh zmysli aj motyka vystreli
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre