Fórum » O TECHNIKE

Zrkadlovka

aerov
aerov 2009-11-29 15:32:01+01
Ahojte Časom by som si chcel kúpiť zrkadlovku ale mám množstvo otázok. p.s prosím nepíšte reakcie tipu- takých tém tu je a pod... dik 1. Ako je to u Nikonu D 90 s objektivmi? Musia byt DX? Alebo ako je to vlastne s tim motorcekom. 2. Nevie niekto povedať či majú nikony alebo canony lepší pomer cien s kvalitou u objektívov? 3, Ako je to z dostupnostou objektívov pre znacky ako je Pentax, Sony, olympus a íné? 4. Oplatí sa aby mal foták utesnenie pred vonkajšími vplivmi ked nefotím v extrémnich podmienkách? zatial tolko, ostatne budem postupne pridavat. dakujem

Slavo Jancisin
2009-11-29 19:25:02+01
príspevok od: conan7
hej počúvaj čo ti je? on na začiatku pekne povedal že neodkazuj sa na ostatné vlákna chápeš? ;) ;)
ale pred odkazom som mu pekne napísal odpovede na jeho 4 otazky

aerov
2009-11-29 20:03:15+01
no nič- zrušte tému
som sa ohlásil sem lebo som si myslel že sú tu normálni ludia ktorý radi poradia. ešte mi nedá okomentovať príspevok o prihlasovaní: To že som hneď odišiel má viac dôvodov- ako hlavný by som uviedol že niesom na jeden PC sám( ale pár mudrcov hned zistilo ze si z nich robim srandu) a to že som tu už nebol dávno prihlásený neznamená že nenavštevujem web... dik Slafco aspon za to ze viem ze do D 90 netreba iba DX- toť vše...

Strhak
2009-11-29 20:19:45+01
príspevok od: aerov
no nič- zrušte tému
som sa ohlásil sem lebo som si myslel že sú tu normálni ludia ktorý radi poradia. ešte mi nedá okomentovať príspevok o prihlasovaní: To že som hneď odišiel má viac dôvodov- ako hlavný by som uviedol že niesom na jeden PC sám( ale pár mudrcov hned zistilo ze si z nich robim srandu) a to že som tu už nebol dávno prihlásený neznamená že nenavštevujem web... dik Slafco aspon za to ze viem ze do D 90 netreba iba DX- toť vše...
to nieje o tom že ti nechceme poradiť, ale o tom že na to aby som fundovane odpovedal na tvoju otázku by som musel tu napísať encyklopédiu fotenia. Rozmýšľal si vôbec nad tím čo tu píšeš a čo vlastne chceš??? Ak by si sa spýtal trebárs:
Chcem kúpiť D90 som začiatočník a nevyznám sa v sklách prosím poraďte. Budem fotiť to a to a mám toľko a toľko € aké sklá si mám kúpiť. Nemám problém a odpoviem ti, ale keď začneš splietať či Nikon alebo Canon a potom do toho ešte začneš miešať Pentax, Sony a Olympus a ešte aby toho málo nebolo stavbu tela tak to už je prisilná káva nemyslíš??? Toto nieje na fórum ale na pol dňa dakde v kľude nad katalógmi pri teplom čaji

conan7
2009-11-29 20:28:57+01
:D :D ale neber to tak smrtelne vážne. Na prvé dve otázky by si bol schopný naštudovať odpovede hravo, keby sa ti chcelo a na posledné otázky sú odpovede strašne relatívne...dostupnosť...hm...to závisí od toho čo budeš fotiť, čo budeš potrebovať...extrémne podmienky...čo pre koho je aké extrémne...to je tiež relatívne...

2009-11-29 20:57:20+01
lol, tak my sme ti zli, ale ty nie si vobec lenivy :-D
mas tu tolko zdrojov, ze si si informacie dokazal najst uz len na tomto webe bez znalosti cudzich jazykov. a nehovor mi, ze sa tu nevyznas...

2009-11-29 20:57:57+01
1. precitaj si clanok http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-skola/vyber-fotoaparatu/svet_skratiek/
2. C aj N maju siroke portfolio skiel, urcite sa nestane, ze u jedneho, alebo druheho nebude vyhovene tvojim poziadavkam, samozrejme ak ti to penazenka dovoli. Ak nie, mas moznost vyuzit ponuku skiel Tokina, Sigma, prip. Tamron.
3. pouzi google, ponuka vsak nebude taka siroka a na podobnej cenovej urovni ako u N a C.
4. kazdopadne je to len plus, ci u tela, alebo u skiel. Neviem co fotis, snad si na to vies odpovedat aj sam.

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()