Zdravim vas. Pred nedavnom sme sa s manzelkou rozhodli pre kupu kvalitneho fotoaparatu ale kedze sme obaja laici v tomto smere tak by som sa rad obratil na odbornikov. Bol by som vam vdacny za radu ci ist do zrkadlovky alebo radsej kupit "elektronicku zrkadlovku" kedze sa tomu nechceme venovat profesionalne. Hladame fotak do rodiny pre kazdu chvilu, na kazdu prilezitost. Prioritou je rychlost uzavierky (ak som to dobre pochopil), a ak je moznost bez videa pretoze nato mame kameru. Najst nieco take v tomto mnozstve znaciek a oznaceni je pre laika asi nemozne a preto by som vam bol vdacny za kazdu radu. Co sa tyka ceny fotaku tak nase max. je 1000eur uz aj s danym prislusenstvom. Dakujem vsetkym za vsetky postrehy a rady.
1000 eur je kopa penazi. za to kupis lacnu zrkdlovku so setakom v pohode aj dalsie veci. Otazka znie kolko sa tomu chcete venovat. ja mam doma zrkadlovku a aj kompakt. Na bezne rodinne foto ti staci dobry kompakt. Elektronicku zrkadlovku by som nikdy nekupoval.
No venovat sa tomu ako som pisal urcite nie profesionalne skor fotit vsetko a vsade kam sa pojde a pri kazdej oslave. Ide nam hlavne o to aby tie fotky boli kvalitne a nebat sa dat si ich zvacsit do ramu aby neboli zrniste.
dobre fotky porobis aj s kvalitnym kompaktom. ale ak chces tak hura do zrkadlovky. pyatj sa blizsie. Pozitiva kompaktu su: menej penazi, solidne fotky, maly a vzdy po ruke. Pozitiva zrkadlovky: velka kvalita fotiek. Negativa zrkadlovky: zrkadlovka je system, treba viac objektivov, filtre atd atd. zvacsa zacnes vybavu rozsirovat
ja som kedysi robil A4 s 4 megapixelovym kompaktom a ziadne zrno. kvalita uplne v pohode. Zrno (sum) ti nabehne ked fotis v zlych svetelnych podmienkach na vyusokom ISO. Ano tam je dalsia vyhoda zrkadlovky.
a keby že skočíš do dákeho obchodu kde sa venujú tomuto predaju a popýtaš sa tam. Je to jednoduchšie rýchlejšie a hlavne lepšie ako takto cez internet. Určite ti radi poradia a ak vstúpiš do správneho obchodu kde nájdeš kvalifikovaný personál rozhodne dostaneš lepšie rady ako tu na fóre.
http://shop.ephoto.sk/katalog/digitalne-zrkadlovky/canon-eos-450d-telo.html
http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/pevne/canon-ef-50-mm-f-1-8-ii.html
zoberies toto a potom uvidis co ti treba...a mozes si to dokupit bo peniaze este budu:)
Niekde som cital ze ´Zrkadlovka je pre ludi ktory sa chcu zdokonalovat a rozsirovat´ a to prave nie je moj pripad. Clovek je rad ked si urobi peknu fotku a prave preto sa informujem ci sa to vobec oplati pre moj typ. Ked som cital fora a precital si co vsetko je potrebne dokupit k zrkadlovke aby to bolo to prave orechove tak ma to zaskocilo. Ale to je tak zo vsetkym. Clovek sa zoznami blizsie z temou a pride nato ze to nieje to co prave hlada. Mozem sa ta opytat preco nie elektonicku zrkadlovku? Dakujem
a keby že skočíš do dákeho obchodu kde sa venujú tomuto predaju a popýtaš sa tam. Je to jednoduchšie rýchlejšie a hlavne lepšie ako takto cez internet. Určite ti radi poradia a ak vstúpiš do správneho obchodu kde nájdeš kvalifikovaný personál rozhodne dostaneš lepšie rady ako tu na fóre.
Tiez som nad tym rozmyslal ale mam z toho akysi atak nechat si poradit v obchode. Predsa len su ludia v tejto dobe ´zaujimavy´ a predaju co im najdlsie lezi na sklade ale cest vynimkam aby som ich neodsudzoval vsetkych. Nieje obchod ako obchod. A na forach je predsa len viac hlav.
ono je to tak. tu je partia ludi co moc nemaju co robit. tak tu iba dristaju. tzv. samozvani admini. Bohovo mudri. Jasna vec ze ked narazis na niekoho kto ti poradi tak ten ti povie viac ako predavac v obchode ktoremu ide o biznis.
ono je to tak. tu je partia ludi co moc nemaju co robit. tak tu iba dristaju. tzv. samozvani admini. Bohovo mudri. Jasna vec ze ked narazis na niekoho kto ti poradi tak ten ti povie viac ako predavac v obchode ktoremu ide o biznis.
áno je tu viacej hláv, len aby si nakoniec nezistil že tí čo ti tu radia nemajú ani šajnu o veci danej. Keď prídeš do obchodu a povieš čo chceš fotiť tak ti poradia k tvojej spokojnosti. Je samozrejme že nepôjdeš k dákemu šuflikantovy čo o tom nemá ani šajnu. No jedno ver v obchodoch kde sa tomu venujú, prejde tím ľuďom cez ruky toľko aparátov že už majú dostatok skúseností a vedomostí že ktorý je na čo vhodný.
To Strhak a spot: urcite vieto o com hovorite pretoze som tu novy nemam ani nahodou sancu zistit kto je kto a ako sa tomu rozumie. Tak nemohli by ste ma nasmerovat vy tym spravnym smerom a nieco mi odporucit. Inac to asi ostane na tych obchodnikov ale mal by som aspon rad predstavu ktorym smerom sa vybrat pri vybere. Dakujem
To Strhak a spot: urcite vieto o com hovorite pretoze som tu novy nemam ani nahodou sancu zistit kto je kto a ako sa tomu rozumie. Tak nemohli by ste ma nasmerovat vy tym spravnym smerom a nieco mi odporucit. Inac to asi ostane na tych obchodnikov ale mal by som aspon rad predstavu ktorym smerom sa vybrat pri vybere. Dakujem
co znamena akym smerom? zasadne rozhodnutie bude na tebe. musis sa spytat konkretnejsie. ja ti odpoviem
myslim ze kompakt ti bude stacit, myslim kvalitny kompakt ako canon g10 a podobna rada. So zrkadlovkou to je ine, pokial sa nechystas troska zdokonalovat vo foteni a budes fotit na auto tak na to ti kompakt posluzi lepsie si myslim,zrkadlovka ma zmysel ak zacnes pouzivat ine rezimi fotenia a zacnes si trosku osvojovat vsetky funkcie. Zase co je druha vec pohladu je ze ked si kupis kvalitny kompakt a zapaci sa ti fotenie tak do dvoch rokov kupujes zrkadlovku tak ci tak... No necham to na teba:) prajem vela stastia pri spravnej kupe.
Digitálny fotoaparát je dnes spotrebný tovar a jeho životnosť je ako u mobilu najviac dva roky. Kúp si pokojne lepší kompakt alebo lepšiu elektronickú zrkadlovku. Pekné fotky urobíš so všetkým. Orientuj sa na známe značky a podľa ceny - vyššia cena = spravidla lepšia kvalita. Získaš dva roky na to, aby si zistil, či naozaj pravú zrkadlovku potrebuješ a ušetríš tak dve tretiny tej plánovanej sumy. Aj tu nájdeš na portáli kopu veľmi pekných fotografií, ktoré boli urobené kompaktami.
Hráš sa tu za odborníka ale o fotoaparátoch nemáš ani šajnu. Bol by som zvedavý ak by si pomocou svojich vedomostí dakomu v predajni odporučil tú zrkadlovku a na druhý deň by ti ju prišiel otrieskať o hlavu že on nič také nechcel a prečo si mu neporadil na základe jeho požiadaviek. Tu je jasne vidieť že nemáš šajnu o fotoaparátoch a už vôbec prehľad v danej veci. Ja už mám niekoľko ročnú prax s predajom a na základe štyroch viet nemám odvahu niekomu niečo odporučiť, asi si proste lepší, ale skôr si myslím že budeš jeden s tích šuflikantov čo hneť kričia že treba zrkadlovku
Hráš sa tu za odborníka ale o fotoaparátoch nemáš ani šajnu. Bol by som zvedavý ak by si pomocou svojich vedomostí dakomu v predajni odporučil tú zrkadlovku a na druhý deň by ti ju prišiel otrieskať o hlavu že on nič také nechcel a prečo si mu neporadil na základe jeho požiadaviek. Tu je jasne vidieť že nemáš šajnu o fotoaparátoch a už vôbec prehľad v danej veci. Ja už mám niekoľko ročnú prax s predajom a na základe štyroch viet nemám odvahu niekomu niečo odporučiť, asi si proste lepší, ale skôr si myslím že budeš jeden s tích šuflikantov čo hneť kričia že treba zrkadlovku
na nic sa tu nehram, iba odpovedam podla vlastneho nazoru. zatial co cakam kym mi niekto iny ako ty odpovie na moje otazku ohladom blesku. Nejaky nestrhak.
Fotoaparat pre amaterov
http://shop.ephoto.sk/katalog/objektivy/pevne/canon-ef-50-mm-f-1-8-ii.html
zoberies toto a potom uvidis co ti treba...a mozes si to dokupit bo peniaze este budu:)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa