chcem si kupiť canon eos450 ale neviem aky objektiv by bol k nemu najlepši pre začiatočnika chcem fotit ludi zvierata prirodu podla vlastnich skusenosti by ste my aky odporučili.Dakujem
za 300 evro noveho toho vela o moc lepsieho nie je...ak chces tele tak hento je asi najlacnejsi najlepsi tele...do 300 ojro este by si zohnal snad pevnu 50/1,4 pripadne bazaroveho tamrona 17-50/2,8....hlavne si nenapisal ze ci chces vymenit ten co mas alebo chces rozsirit rozsah...a 18-55 je s IS alebo bez IS ?
za 300 evro noveho toho vela o moc lepsieho nie je...ak chces tele tak hento je asi najlacnejsi najlepsi tele...do 300 ojro este by si zohnal snad pevnu 50/1,4 pripadne bazaroveho tamrona 17-50/2,8....hlavne si nenapisal ze ci chces vymenit ten co mas alebo chces rozsirit rozsah...a 18-55 je s IS alebo bez IS ?
ja planujem kupit fotak len telo a ktomu chcem objektiv
odporúčam pre začiatok používať seťák a časom došetriť na niečo mierne presahujúce tvoj rozpočet (napr Tamron 17-70/2,8). Za 300 eur toho veľa nevymyslíš a to čo teraz ušetríš, neskôr oľutuješ, takže si radšej našetri na niečo, čo budeš spokojne využívať nasledujúcich 15-20 rokov.
odporúčam pre začiatok používať seťák a časom došetriť na niečo mierne presahujúce tvoj rozpočet (napr Tamron 17-70/2,8). Za 300 eur toho veľa nevymyslíš a to čo teraz ušetríš, neskôr oľutuješ, takže si radšej našetri na niečo, čo budeš spokojne využívať nasledujúcich 15-20 rokov.
tak ako pise brano...daj si len pozor aby to bol setak s oznacenim ´IS´ a peniaze co ti ostanu aj tak pojdu na brasnu...veci na cistenie....nejaky filter...karty pametove...baterka nahradna atd atd :) pripadne ak ti ostane aspon 100ojro este...mozem mrknut po 50/1,8
tiez som mal len telo, v ten isty den som k nemu kupi Tamron 17-50/2,8, ktory som teraz predal, kedze mi nevyhovoval ohniskom...ale za 300€ ho kupis z bazaru, takze je to realne dobry zaklad...
a to ´IS´ znamena image stabilization....cize so stabilizatorom....lebo 18-55 sa predava este aj bez toho a to je po optickej stranke tragedia myslim....takze tak...a o tom bazarovom tamrone som mu pisal vyssie :)
aky objektiv pre začiatočnika
tie, co ti napisal viking, mas za 370, inak len zakladny trebars s pevnou 50-tkou...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa