Fórum » O TECHNIKE

EOS 40d vs 50d

juraj
juraj 2009-12-13 04:39:25+01
chcel by som kupit na vianoce eos 50d (£700)ale nasiel som v jednom obchode pouzity 40d za £450 so 6 mesacnou zarukou.to je dost velky rozdiel za ktory by sa dal kupit nejaky objektiv.na nete som sa dozvedel ze az taky rozdiel medzi 50d a 40d nie je.tak teraz vaham.skuste mi poradit.a este na co si treba davat pozor ked kupujete secondhand.dakujem

calven
2013-02-24 12:32:30+01
príspevok od: Martin Piňák
Nedostal som odpoveď, čo inak hovoríte o tejto metóde prečistenia tlačidla spúšte ???

http://www.youtube.com/watch?v=tB_gSqyidI0
Skúšal som to, ale u mňa to nefungovalo...

Martin Piňák
2013-02-24 12:36:59+01
príspevok od: calven
Skúšal som to, ale u mňa to nefungovalo...
lebo samotný button vyspájkovať z toho flexkábla by som si asi netrúfol a celá tá oná aj s tým otočným voličom a buttonom stojí 30 USD s poštou... tak asi to by potom bolo riešenie keby to nefungovalo . http://www.ebay.com/itm/CANON-EOS-40D-50D-DIAL-ASSY-SHUTTER-SWITCH-BUTTON-GENUINE-REPAIR-PART-/321075639473?pt=Digital_Camera_Accessories&hash=item4ac19974b1

calven
2013-02-24 12:40:04+01
príspevok od: Martin Piňák
lebo samotný button vyspájkovať z toho flexkábla by som si asi netrúfol a celá tá oná aj s tým otočným voličom a buttonom stojí 30 USD s poštou... tak asi to by potom bolo riešenie keby to nefungovalo . http://www.ebay.com/itm/CANON-EOS-40D-50D-DIAL-ASSY-SHUTTER-SWITCH-BUTTON-GENUINE-REPAIR-PART-/321075639473?pt=Digital_Camera_Accessories&hash=item4ac19974b1
No, to asi áno...
Ja som si pozrel, čo to znamená rozobrať 40D a odvahu na to som nenašiel...

Martin Piňák
2013-02-24 13:03:01+01
No, to asi áno...
Ja som si pozrel, čo to znamená rozobrať 40D a odvahu na to som nenašiel...
mňa stál tak cca 150 € takže to by nebolo až tak strašne... 5D by som nerozobral ale

Oki
2013-02-24 14:07:24+01
ProLaika. A ja som mal smolu, odišla mi po cca 40000 cykloch.
A pokiaľ ide o uzávierku kupovanú z ebay. Osobne nemám problém kúpiť na ebay čokoľvek okrem objektívov. Ale uzávierku by som z Číny nekupoval.
Tak je tam riziko, ale konkrétne henten je top rated seller, takže keď napíše že je originál, tak asi bude. Veď dnes už sa canon robí v Číne, tak prečo nie aj ND odtiaľ. Síce moj 40D je ešte made in Japan, no snáď by orgán z iného štátu prijal

calven
2013-02-24 14:25:40+01
príspevok od: Oki
Tak je tam riziko, ale konkrétne henten je top rated seller, takže keď napíše že je originál, tak asi bude. Veď dnes už sa canon robí v Číne, tak prečo nie aj ND odtiaľ. Síce moj 40D je ešte made in Japan, no snáď by orgán z iného štátu prijal
Ako som písal - riziko pre mňa by bolo neakceptovateľné. Uzávierka je kritická časť foťáku a za pár ušetrených € mi to rozhodne nestojí.
ProLaika mi to spravila a dostal som na to záruku - jak na robotu, tak na náhradný diel. Nechcem si predstaviť, ako by som reklamoval uzávierku kúpené na ebay, plus dohadovanie sa so servisom na tom, kde je chyba - či v robote alebo v ND.
Ak toto všetko niekomu stojí za ušetrených pár €, tak nech sa páči. Ja potrebujem mať foťák spoľahlivý. A tomu ND v bohvieakej kvalite od bohviekoho neprospieva.
To že je niekto topseller ešte neznamená, že má originál diely.

Photograph33
2013-02-24 14:35:55+01
príspevok od: juve16
trh to vyriesi, ak budu chciet predat, budu musiet ist dole s cenou
aj ked vzdy je hranica psychologicka, pod ktoru clovek nejde, radsej si veci necha alebo daruje, ako by mal predat za 30 % nakupnej ceny. Tela stracaju na hodnote, u objektivov je to ine. Tam mam sam skusenost, ze som kupil daco cez bazos, pouzival a po case este predal drahsie, takze som aj zarobil.
A tvoja predstava o cene jazdenej 50D? taky priemer skus ...ja som mal ponuku za 400 evry, ze ho kupi. Ale zatial to neriesim.
vidis, ja zas psycho hranicu nemam, mal som D90ku asi tak 2 a pol roka pouzivania, a predal som ju kamosovi za 150 eu, teraz mam Nikon D7000ku tiez sa blizi k hranici 2 rokov, cize uz cakam na D7100 a mozno aj tento kus pojde prec alebo ostane ako zalozne telo, este neviem. Kebyze som na tvojom mieste v dnesnej dobe je ponuka na 400 eu za 50D skutocne dobra. Konkurent 50D bol spominany Nikon D90 a ten sa predava novy za 460 eu......Realna cena pre mna je vzdy ta za ktoru by som ju kupil hned ja......a ta by sa pohybovala pri 50D 2-3rocny kus okolo 250 eu...viem ze je to malo, ale je to realita, fotak bez zaruky po 2 rokoch straca znacne na cene

juve16
2013-02-24 14:51:26+01
príspevok od: Photograph33
vidis, ja zas psycho hranicu nemam, mal som D90ku asi tak 2 a pol roka pouzivania, a predal som ju kamosovi za 150 eu, teraz mam Nikon D7000ku tiez sa blizi k hranici 2 rokov, cize uz cakam na D7100 a mozno aj tento kus pojde prec alebo ostane ako zalozne telo, este neviem. Kebyze som na tvojom mieste v dnesnej dobe je ponuka na 400 eu za 50D skutocne dobra. Konkurent 50D bol spominany Nikon D90 a ten sa predava novy za 460 eu......Realna cena pre mna je vzdy ta za ktoru by som ju kupil hned ja......a ta by sa pohybovala pri 50D 2-3rocny kus okolo 250 eu...viem ze je to malo, ale je to realita, fotak bez zaruky po 2 rokoch straca znacne na cene
vek ani tak nerozhoduje,skor stav a spravanie sa fotografa k technike, niekto to drzi ako vo vaticke a niekto oplieska kade tade. len to vravim, ze vek nerozhoduje o stave techniky, druha vec je moralne zastaranie

Photograph33
2013-02-24 15:37:53+01
vek ani tak nerozhoduje,skor stav a spravanie sa fotografa k technike, niekto to drzi ako vo vaticke a niekto oplieska kade tade. len to vravim, ze vek nerozhoduje o stave techniky, druha vec je moralne zastaranie
u mna je hlavne to ze chcem zaruku, to je u mna prvorade, aj ked sa priznam ze za 13 rokov fotenia som neriesil ziadnu reklamaciu.....dalsia vec ako pises, nikdy nevies ako sa o techniku staral napr predavajuci na bazosi. Opisat fotak moze ako keby sa ho ani za 2 roky nedotkol. ale skutocnost moze byt pravy opak.

juve16
2013-02-24 16:33:04+01
u mna je hlavne to ze chcem zaruku, to je u mna prvorade, aj ked sa priznam ze za 13 rokov fotenia som neriesil ziadnu reklamaciu.....dalsia vec ako pises, nikdy nevies ako sa o techniku staral napr predavajuci na bazosi. Opisat fotak moze ako keby sa ho ani za 2 roky nedotkol. ale skutocnost moze byt pravy opak.
ja mam prakticky celu fotovybavu od tela cez objektivy az po brasnu z druhej ruky a v pohode, telo som kupoval 2 mesiace pred skoncenim zaruky a skla uz boli po zaruke. je to dobra vec na vyhnutie sa preplacaniu, treba si overit predavajuceho, tiez sa mi stalo ze som nekupil.

Photograph33
2013-02-24 16:49:50+01
ja mam prakticky celu fotovybavu od tela cez objektivy az po brasnu z druhej ruky a v pohode, telo som kupoval 2 mesiace pred skoncenim zaruky a skla uz boli po zaruke. je to dobra vec na vyhnutie sa preplacaniu, treba si overit predavajuceho, tiez sa mi stalo ze som nekupil.
tak potom mas skutocne stastie

Napster050
2013-02-24 17:30:14+01
tak potom mas skutocne stastie
tu nejde o šťastie... stačí si ten kupovaný tovar dobre prezrieť, vyskúšať...
99% vecí sa aj tak pokazí až po záručnej dobe, takže ti je tá záruka v podstate na dve veci.

phototomas
2013-02-24 21:57:17+01
Ako som písal - riziko pre mňa by bolo neakceptovateľné. Uzávierka je kritická časť foťáku a za pár ušetrených € mi to rozhodne nestojí.
ProLaika mi to spravila a dostal som na to záruku - jak na robotu, tak na náhradný diel. Nechcem si predstaviť, ako by som reklamoval uzávierku kúpené na ebay, plus dohadovanie sa so servisom na tom, kde je chyba - či v robote alebo v ND.
Ak toto všetko niekomu stojí za ušetrených pár €, tak nech sa páči. Ja potrebujem mať foťák spoľahlivý. A tomu ND v bohvieakej kvalite od bohviekoho neprospieva.
To že je niekto topseller ešte neznamená, že má originál diely.
Netuším čo všetko si nakúpil na ebay ale ja od filtra cez aparát po auto a keď je niekto 10 rokov top rated seller a má 99,8% feedback tak si kôli jednej uzávierke kaziť meno nebude....

Ale keď chceš preplácať predraženú šuflikantskú prácu v Lajke tak nech sa páči. Ja by som si tam nedal opraviť ani pero po skúsenostiach s nomi

calven
2013-02-24 22:05:36+01
príspevok od: phototomas
Netuším čo všetko si nakúpil na ebay ale ja od filtra cez aparát po auto a keď je niekto 10 rokov top rated seller a má 99,8% feedback tak si kôli jednej uzávierke kaziť meno nebude....

Ale keď chceš preplácať predraženú šuflikantskú prácu v Lajke tak nech sa páči. Ja by som si tam nedal opraviť ani pero po skúsenostiach s nomi
Nakúpil som na ebay dosť (možno aj viac ako Ty) a s prácou ľudí v ProLaike som bol vždy spokojný - osobná skúsenosť, žiadne kecy jedna baba povedela.
Ja nikoho presviedčať nehodlám. Mňa tých pár € nezabije.

phototomas
2013-02-24 22:12:26+01
Nakúpil som na ebay dosť (možno aj viac ako Ty) a s prácou ľudí v ProLaike som bol vždy spokojný - osobná skúsenosť, žiadne kecy jedna baba povedela.
Ja nikoho presviedčať nehodlám. Mňa tých pár € nezabije.
osobná skúsenosť je dobrá aj ja mám. Na trikrát opravovaný blesk, bezmocnosť pri nastavení af, nedodržiavanie dohodnutej ceny opravy dalo by sa ešte vela popísať.

Možno si nakúpil viac ako ja. Nereagoval som aby sme si porovnávali feedback

Len vravím že ak niekto s takými parametrami ako mnou uvedený seller tverdí že je niečo origo , tak tomu budem veriť skôr ako tomu čo a ako mi namontujú v LAJKE

Ja nie som jedna baba povedala a nezačínaj flame iba preto že má niekto iný názor ako ty.

Photograph33
2013-02-25 19:42:00+01
príspevok od: Napster050
tu nejde o šťastie... stačí si ten kupovaný tovar dobre prezrieť, vyskúšať...
99% vecí sa aj tak pokazí až po záručnej dobe, takže ti je tá záruka v podstate na dve veci.
zaruka je mi na nieco, po dvoch rokoch kupujem zas novy fotak, asi len tolko

Strana 5 z 5

Inzercia