Dobrý deň. Chcem sa opýtať, ktorý z týchto foťákou je lepší. Olympus E-520 Double zoom kit alebo Canon EOS 1000D.
Pýtam sa preto lebo sa chýstám na prechod z UZ na zrkadlovku.
Som začiatočník, nie uplný.
este otazka podla zoho co usudzujem a citam tak je objektiv ZUiko Digital 14-42 na portret a makro a 40-150 na objekty ako hrady a krajinky a vzdialenejsie predmety.
Ak to nieje tak tak ma prosim opravte zo zrkadlovkou sa zapodievam prvý krat a chcem ziskat co najlepsiu do 500e. doteraz som mal UZ510 no to nebolo nic a predtim som mal OPYMPUS NA FILM takze tejto znacke som verny. Ten na film mal nizsiu uroven sumu na a3 vyvolanom vo fotolabe ako uhazkova fotka z 1000d.
DIK.
kup si olympus, do pol roka ho zrejme predas a doplatis na canon/nikon.. a miesto toho aby si kupil rovno nieco lepsie musis kupit hovadinu aby si zmudrel :) pohoda, napr. mne sa to stavalo casto, teraz uz menej...
Nepovadal si co s tym chces fotit ci len take rodinne cvaky alebo to myslis s fotenim aspon trosku vaznejsie a chces sa zlepsovat. Ak ti ide len o tie rodinne cvaky tak ju jedno co si kupis .. ak to myslis trosku vaznejsie siahnes bud po canone alebo nikone. co sa canonu tyka tak bud to 1000D alebo skus nejaky bazar a 50mm F1.8 + setak napr.
este otazka podla zoho co usudzujem a citam tak je objektiv ZUiko Digital 14-42 na portret a makro a 40-150 na objekty ako hrady a krajinky a vzdialenejsie predmety.
Ak to nieje tak tak ma prosim opravte zo zrkadlovkou sa zapodievam prvý krat a chcem ziskat co najlepsiu do 500e. doteraz som mal UZ510 no to nebolo nic a predtim som mal OPYMPUS NA FILM takze tejto znacke som verny. Ten na film mal nizsiu uroven sumu na a3 vyvolanom vo fotolabe ako uhazkova fotka z 1000d.
DIK.
:-O film je film, keď kupuješ digitálnu zrkadlovku tak už snímač nevymeníš.
pokial planujes zostat len ako amatersky fotograf a myslis ze budes riesit stale aj financie tak je Olympus najlepsie kompromisne riesenie. Mas naozaj dva objektivy a telo za cenu, co ina znacka nedokaue ponuknut. K tomu si kup dobry blesk a nemusis riesit v interieri sum, akurat budes musiet vzdy ´blyskat´. Za tie peniaze by ma to netrapilo aj keby za rok ci dva by si chcel prejst do vyssej triedy a fotit poloprofi alebo by si mal zaujume investovat do systemu - az tu by som riesil otazky ci ist do canonu, nikonu alebo sony. Vsetko ma svoj cas a preto ti olympus mozem doporucit. Maly cip ma sice vyssi sum ale z druhej strany ma zase aj spickove objektivy s dobrou svetelnostou takze mozes do urcitej miery rozvijat aj tento system. osobne si myslim, ze za nejaky rok aj olympus zvladne 12 MPx s ISO okolo 3200 az 5000 co bymalo v akomkolvek pripade stacit do dalekej buducnosti. take rozlisenie je dost. rozhodni sa podla penazi , podla toho co pises si myslim, ze budes najvia spokojny a malym rozdielom v kavlite a velkosti cipu sa nezapodievaj. to pride casom ak ta to bude bavit, v opacnom pripade by si len vyhodil do vzduchu vela financii a fotak s vybavou bude lezat v skrini.
kup si olympus, do pol roka ho zrejme predas a doplatis na canon/nikon.. a miesto toho aby si kupil rovno nieco lepsie musis kupit hovadinu aby si zmudrel :) pohoda, napr. mne sa to stavalo casto, teraz uz menej...
presne aj moj pripad , :) jednoznacne kup olympus ,, pripojis sa do roty astronautou hehe ,, ale k veci ak chces fotit vonka oly je najlepsi jednoznacne ak ces fotit dnu bud mat externy blesk ale to mas dalsiu investiciu alebo ber toho canona ,, teraz na zimu by som ti doporucil canona :)aj ked najvacsi problem ma oly s ciernou a teraz je na okol vsade biela slnecnych dni je malo :P
Pozri si tu fotky z OLY aj z CANONa. Zavisi od toho, na co to potrebujes (OLY nie je prave na krajinky, ak nerobis pano) a aky format budes preferovat. Ak by ta oslovilo micro 4/3, ta (velmi slusna az na bajonet) optika ti zostane, len kupis medzixicht. Ak nie, chod do CANONa...
Z dvoch uvedených mi lepší príde Olympus.
Canon 1000 je hrozný plasťák, to už radšej 450 alebo 500. Je fakt, že na Canon je dosť bazárových objektívov za super cenu a výborné pevné sklá. V prospech Canonu tiež hovorí nižší šum na vyššie ISO.
Na druhú stranu, ako hlavná výhoda Olympusu mi príde stabilizátor v tele (= ku všetkým objektívom), ďalej kvalita JPG výstupu, hmotnosť a setové objektívy.
Čo sa týka ďalšieho príslušenstva, je na tom lepšie Canon, čo do množstva.
presne aj moj pripad , :) jednoznacne kup olympus ,, pripojis sa do roty astronautou hehe ,, ale k veci ak chces fotit vonka oly je najlepsi jednoznacne ak ces fotit dnu bud mat externy blesk ale to mas dalsiu investiciu alebo ber toho canona ,, teraz na zimu by som ti doporucil canona :)aj ked najvacsi problem ma oly s ciernou a teraz je na okol vsade biela slnecnych dni je malo :P
Pozri si tu fotky z OLY aj z CANONa. Zavisi od toho, na co to potrebujes (OLY nie je prave na krajinky, ak nerobis pano) a aky format budes preferovat. Ak by ta oslovilo micro 4/3, ta (velmi slusna az na bajonet) optika ti zostane, len kupis medzixicht. Ak nie, chod do CANONa...
...a prečo nie je Oly práve na krajinky?......pamätám na promotion E-1ky + ZD 14-54 na Mount Evereste..kde bola preferovaná ako zrkadlovka menších rozmerov/váhy s vyššou odolnosťou voči nepriaznivým vplyvom počasia odporúčanú práve na krajinnú fotografiu...
...crop 2x s tele napr 50-200 /f2.8-3.5 (vzhľadom na kompaktnosť) je na krajinný detail taktiež výborným riešením...
...nehovoriac o možnosti použitia ultra wide 7-14/f4 prispôsobenému práve spomínanému crop-u...
Olympus E-520 DZ KIT vs. Canon EOS 1000D 18-55
DIK.
DIK.
Canon 1000 je hrozný plasťák, to už radšej 450 alebo 500. Je fakt, že na Canon je dosť bazárových objektívov za super cenu a výborné pevné sklá. V prospech Canonu tiež hovorí nižší šum na vyššie ISO.
Na druhú stranu, ako hlavná výhoda Olympusu mi príde stabilizátor v tele (= ku všetkým objektívom), ďalej kvalita JPG výstupu, hmotnosť a setové objektívy.
Čo sa týka ďalšieho príslušenstva, je na tom lepšie Canon, čo do množstva.
...crop 2x s tele napr 50-200 /f2.8-3.5 (vzhľadom na kompaktnosť) je na krajinný detail taktiež výborným riešením...
...nehovoriac o možnosti použitia ultra wide 7-14/f4 prispôsobenému práve spomínanému crop-u...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa