Prosim vas poradte, co mam vycistit aby zmizli tie cierne bodky ? robi to len pri dlhsej uzavierke a velkej clone. som vycistil zrkadla aj objektiv z vonku aj z vnutra... a stale to tam je. dakujem
:-))) zavierka stym nic nema...skor je to o tej vyssej clone :) a na zrkadlo sa vyser...SAMOZREJME AJ NA MATNICU !!! tieto dve veci nemaju vplyv na fotku !!! a ani objektivom to nebude...kedze si ho cistil a nepomohlo....skus sa zamysliet tak na 5s a pridi na to co tam este je a kde by ta spina mohla byt.........................ak si na to neprisiel tak ti napoviem ze na snimaci ;-) a teraz dalsia otazka...co s tym ? ako ju dostanem prec ? skus ju vyfuknut balonikom alebo zanes do servisu....a uplne najjednoduchsie riesenie....nejaky editor graficky a klonovacie razitko :) vela zdaru....len sa tam prosim ta vnutri nicim nesparaj nech to nie je este horsie pripadne aby si si tam nic nedodrbal....skus len ten balonik....:)
K fotaku bol kupon na 10 cisteni snimaca zdarma. Zaraza ma ten datum na fotke. Niet na to urobit peknu fotku a skazit je datumom, ved datum je sucastou exifu.
ten balonik? ...kadial to mam fuknut? a sparat sa vtom teda nemienim :-) diky za radu. a datum je len koli rodicom teda mamine ktora chcela mat datum na jednej akcii...inak je prec toto som len skusal fotit po vycisteni a stale je to to iste... datum je inak prec ;-) a fotak je uz kupeny od ineho cloveka ...ale je este rok v zaruke..tak sa na to pozriem diky
K fotaku bol kupon na 10 cisteni snimaca zdarma. Zaraza ma ten datum na fotke. Niet na to urobit peknu fotku a skazit je datumom, ved datum je sucastou exifu.
len kde v domene SK ten kupon mozes pouzit?
p.s. : predam 20 cisteni zdarma za vyhodnu cenu ;-)
No tie dva cierne vedla seba, to by som nepovazoval za spinu...spina sa takto ostro nikdy nezobrazi. To ce vedla na lavom kraji to ano, ale toto nie.
Písal že sa to viac prejavuje pri vyššej clone a dlhšom čase....to je ukazovateľ špinky na snímači.....pravdepodobne je to prilepené.....ja som to v minulosti (teraz si nerobím srandu) vyčistil klasickým šušnátkom....dal som si pozor aby nepúšťal chlby dýchol som na to a rovnomerne povytieral.....tento postup však odporúčam len na vlastné uváženie....pokus zo zúfalstva , pred odnesením do servisu....mne to na Pentaxe pomohlo....potom som to ešte ofúkol .....Snimač som zašpinil tak , že som ho ofúkol stlačeným vzduchom a po skúšobnej fotke oblohy som skolaboval....bolo to ako osrané od múch....:)))) Šušnátko bola lotéria ,ktorá zabrala
Písal že sa to viac prejavuje pri vyššej clone a dlhšom čase....to je ukazovateľ špinky na snímači.....pravdepodobne je to prilepené.....ja som to v minulosti (teraz si nerobím srandu) vyčistil klasickým šušnátkom....dal som si pozor aby nepúšťal chlby dýchol som na to a rovnomerne povytieral.....tento postup však odporúčam len na vlastné uváženie....pokus zo zúfalstva , pred odnesením do servisu....mne to na Pentaxe pomohlo....potom som to ešte ofúkol .....Snimač som zašpinil tak , že som ho ofúkol stlačeným vzduchom a po skúšobnej fotke oblohy som skolaboval....bolo to ako osrané od múch....:)))) Šušnátko bola lotéria ,ktorá zabrala
To beriem,ale spina na snimacoch(aspon na mojich D70,D80) sa prejavi vzdy ako rozpita svetlosiva machula, i pri clone 32, toto mi nepride ako spina-je to prilis ostre a cierne, jedine,ze ta ukazkova foto nieje fotka z fotaku, ale foto toho co vidi v hladaciku...napr.
je to foto z fotaku ... mam to aj v original velkosti... a ta ´spina´ je uplne ostra pri nastaveni ... fukal so mdo toho a ani sa to nepohlo ani nic...a servis na SVK? je kde... ci je len v cechach? diky
dmedia... poslem ti na mail..este jednu fotku..pozri sa na to pls..
No tak to je uz ine, toto co si poslal je citatelne, to je klasicka spina-resp. mi to pripomina ako ked fuknes a naslinis tam..., je treba s tym skocit do servisu, ked mas kupony k D60 tak ti to urobia gratis, mas 10 cisteni, a nerob pokusy, nie vzdy sa to oplati... Inac ta spina bola preto tak ostra a tmava, ze mas zapnute doostrovanie vo fotaku na hard a zvyseny kontrast tiez, tak vtedy to moze takto zobrazit. A ked to das vycistit-na strankach si pozri, kto to robi zmluvne na SK pre Nikon, tak si zapni automaticke cistenie senzora, sice nie je zazracne, ale cast mikrocastic ti odpudi nabok a tak oddialis buduci termin cistenia.
Pozrel som lepsie na tie zrkadla a na tom zadnom su presne tam kde su tie bodky, take castice prachu a nejdu sfuknut ani, volal som znamej fotografke ...zevraj sa zastavi dakedy ze ma nejaky spray ktory to napravi...diky za rady.
Pozrel som lepsie na tie zrkadla a na tom zadnom su presne tam kde su tie bodky, take castice prachu a nejdu sfuknut ani, volal som znamej fotografke ...zevraj sa zastavi dakedy ze ma nejaky spray ktory to napravi...diky za rady.
na akom zadnom zrkadle? :) mas tam len jedno zrkadlo a ked ho sklopis tak za nim je uz snimac :) a ked je to na tom zrkadle tak to neries ! to na fotke vidiet nie je....ak je to na snimaci tak to je ono :)
Nikon D60
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa