doteraz som fotila digitalom Sony DSC t-70, rozhodla som sa vyskusat zrkadlovku, chcela som Canon eos500 (kamaratka ma 400), no momentalne nemali, tak mi manzel po porade v predajni dal pod stromcek D5000+AF-S 18-55mm, vraj ideal pre uplneho zaciatocnika, ktory este zrkadlovku ani nedrzal v ruke.. poradili mu dobre? je fotak kvalitny? potrebujem k tomu este pridavny blesk, alebo radsej svetelny objektiv? - ak ano, ktory presne? aka karta je postacujuca? moje fotenie budu hlavne deti, ich portrety, akcie v interieri, prechadzky v exterieri.. pri obycajnom digitali sony ma nervovali nekvalitne snimky vecer, sedive cez den :-P
co to znamena, ze tato zrkadlovka nema motorcek? je to pre mna ako zaciatocnika zavazne? viem, mozno vam pripadam ako z ineho sveta, ale zrkadlovka je pre mna este velke nezname, rychlo sa ale ucim.. dakujem za akekolvek info ;-)
cawte mam canon 5OOD .. perfektny fotak .. jedine čo mi tam chyba je zaostrovacia LED ... riešim to kupou externeho blesku ... ale ked sa nad tym zamyslim ... bol by to až taky problem dat jednu ledku na 9OO eurovy fotak ?
Zabudol som dodať, že sa to deje iba pri veľmi zlých svetelných podmienkach až skoro pri tme.
hmm, fotil som na manual v takych podmienkach ,tma, ISO 1000 az 1600 ,zaostril v pohode ,samozrejme pomocne svetlo sa mi ihned zaplo,fotil som so setom 18-105VR,co predpokladam,ze aj ty?
Vyzeras byt dost nestastna,ze si dostala Nikon D5000 :-) Ale,kedze ty sa rychlo ucis,urcite neskor pochopis,ze mas dobru zrkadlovku v ruke. Prijemne sviatky ti prajem a vela dobreho svetla!
diky za radu, este k tomu objektivu a motorceku.. budem mozno vyzerat ako nechapava, ale naozaj ho drzim 1x v ruke takyto fotak, cize ten zakladny objektiv, co bol k fotaku tiez nema ten motorcek - a ked si kupim nejaky s oznacenim S uz bude zaostrovat za mna (ma to nieco spolocne s tym, ze nema tlacitka zoomu +/-?) je to nejaky naozaj nedostatok toho fotaku, alebo to vlastne nie je problem, ak sa budem ucit fotit so zakladnym objektivom?.. dufam, ze som to napisala zrozumitelne..preco to teda vyrobca takto urobil? nezda sa mi argument, aby bol vraj mensi a lahsi fotak..
tak ako je to s touto zrkadlovkou, je to ok fotak? alebo nie?.. :-(
a este ked pridem do elektra a poviem, ze chcem pevnu 50-ku, budu mi to vediet dat, alebo potrebujem vediet presne oznacenie?? ;-)
p.s. kamoska este na canon nema ziadne prislusenstvo, len zakladne..
Vyzeras byt dost nestastna,ze si dostala Nikon D5000 :-) Ale,kedze ty sa rychlo ucis,urcite neskor pochopis,ze mas dobru zrkadlovku v ruke. Prijemne sviatky ti prajem a vela dobreho svetla!
pravdu povediac ked som to s nadsenim rozbalovala trosku ma zarazila krabica s oznacenim nikon! :-) bola som nastavena na canon500 (bol v nay v akcii za 699) za tie peniaze mi kupil nikon, ale poradili mu, ze je to fakt skvely fotak, tak som sa chcela len uistit u vas-profi, ci naozaj ;-)
i ked viem, ze canon a nikon su asi naj..
V Trnave v NAY elektrodome ich mali este aspon pat ked sme ho brali den pred vianocami. Tak isto aj 1000D a dokonca aj 450D, Nikony D5000, D3000, D90...
V Trnave v NAY elektrodome ich mali este aspon pat ked sme ho brali den pred vianocami. Tak isto aj 1000D a dokonca aj 450D, Nikony D5000, D3000, D90...
Co sa tyka predajcov (tych odbornikov na vsetko)v obchode a hlavne v NAY,tak je vsetko super,co im ostane este pred vianocami na sklade. Ale tento krat neklamali :-)
takze ak to zhrniem, mam fajn fotak a zasadny rozdiel od povodne chceneho canonu 500 je vlastne len v motorceku, ktory ked si dokupim objektiv, tam bude? a kolko ma taky objektiv vlastne bude stat? da sa to spojit, ze objektiv s motorcekom, ktory bude vlastne aj svetelny? myslim taky namiesto blesku ;-) a este, ked sa mam tak trosku naivne pytat, tak pridam - baterku mam nabijat vzdy doplna, alebo ju budem nicit, ak ju nenabijem uplne a tak ju pouzivat..;-) dakujem znova a opat, som nadsena, ze mam zrkadlovku a zaroven som tak trocha v radosti utlmena, ze je to tento nikon, o ktorom nic neviem..(ja vlastne o ziadnej zrkadlovke prakticky a takmer ani teoreticky neviem, len ze ten canon ma kamoska a ma krasne fotky) ;-)
Co sa tyka predajcov (tych odbornikov na vsetko)v obchode a hlavne v NAY,tak je vsetko super,co im ostane este pred vianocami na sklade. Ale tento krat neklamali :-)
fuj, som si vydychla pri poslednej tvojej vete ;-) to je svata pravda, rovnako ma v nay nahovarali, ze styri pismenka su styri pismenka (sony) ked som vyberala obycajny digital, stal ma vtedy cez 12tis. a fotky su strasne, hocikto s 3-tis. fotakom ma krasne, farebne, syte :-(( preto som sa v tomto pripade obavala, co mojmu drahemu tentoraz nanutili, kedze som pri tom nebola..
zaostrovanie a zoomovanie su dve veci. zoomujes ty sama na vsetkych zrkadlovkach :)
prave pre tento system (s motorcekom/bez motorceka) mi bo nikon od zaciatku dost nesympaticky, takze som sa nejak extra nevenoval dalsiemu skumaniu objektivov alebo tiel a kupil som si canon. ale ak troska poguglis alebo pohladas tu na fore, tak najdes odpoveden na svoje otazky. uz sa to tu velakraz rozoberalo.
hmm, fotil som na manual v takych podmienkach ,tma, ISO 1000 az 1600 ,zaostril v pohode ,samozrejme pomocne svetlo sa mi ihned zaplo,fotil som so setom 18-105VR,co predpokladam,ze aj ty?
áno mám 18-105 ale teda nie vždy sa mi to stáva. Teraz som to napríklad skúšal a išlo to v pohode. Tak teraz neviem (mal som ISO 200)
namiesto blesku svetelný objektív? ... tak tu máš za 336 eur jeden, práve tú pevnú 50, ale s motorčekom, je trošku svetelnejšia ako tá bez motorčeka ;) http://objektivy.heureka.sk/nikon-50mm-f1-4g-af-s/
ja by som ako svetelný ojektív na portréty odporučil Nikon AF-S 35 mm f/1,8G DX. po prepočítaní cropu je to cca 50-tka. pri 50mm, čo je po prepočte cca 80-tka by si mohla v interiéroch mať problém, že by si nemala kam cúvnuť ;)
mám ho k môjmu nikonu d90 a nemôžem sa sťažovať. fotky z neho sú proste úžasné.
mmmm. len ako tak teraz čítam celú túto debatu, tak ti asi svetelnosť objektívu nič nehovorí a ešte by si sa čudovala, prečo sa ti s objektívom s pevným ohniskom nedá zoomovať. zostaň zatiaľ radšej iba pri tom setovom objektíve a vstavanom blesku, nauč sa niečo o fotení a potom budeš vedieť, čo chceš dokúpiť ;)
mam pocit, ze autorke treba skor ako svetelny objektiv manual do ruky a citat, citat a citat...k tomu dobru knihu na zaciatok, aby vedela najskor robit s fotakom a poznala aspon zakladne veci, lebo inak tie peniaze za svetelny objektiv budu vyhodene do luftu...
Hm a ako súvisí výber tela s ´najväčším odborníkom na optiku ´ ???
Celkom by ma zaujímalo ako ti ten pán vysvetlil, že je Canon najlepší ? A teraz mi naozaj nejde o to či je to práve táto značka, len ma zaujíma to vysvetlenie.
Dostala som Nicon D5000, prosim poradte! ;-)
tak ako je to s touto zrkadlovkou, je to ok fotak? alebo nie?.. :-(
a este ked pridem do elektra a poviem, ze chcem pevnu 50-ku, budu mi to vediet dat, alebo potrebujem vediet presne oznacenie?? ;-)
p.s. kamoska este na canon nema ziadne prislusenstvo, len zakladne..
i ked viem, ze canon a nikon su asi naj..
prave pre tento system (s motorcekom/bez motorceka) mi bo nikon od zaciatku dost nesympaticky, takze som sa nejak extra nevenoval dalsiemu skumaniu objektivov alebo tiel a kupil som si canon. ale ak troska poguglis alebo pohladas tu na fore, tak najdes odpoveden na svoje otazky. uz sa to tu velakraz rozoberalo.
mám ho k môjmu nikonu d90 a nemôžem sa sťažovať. fotky z neho sú proste úžasné.
Celkom by ma zaujímalo ako ti ten pán vysvetlil, že je Canon najlepší ? A teraz mi naozaj nejde o to či je to práve táto značka, len ma zaujíma to vysvetlenie.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa